Connect with us

ACTUALITATE

Elon Musk va plăti impozite de peste 11 miliarde de dolari

Publicat

elon musk sursa wikipedia

Directorul general al Tesla Inc, Elon Musk, a scris pe Twitter că anul acesta va plăti impozite de peste 11 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, Elizabeth Warren, senator american din partea Partidului Democrat, a scris pe Twitter că Musk ar trebui să plătească taxe şi să înceteze „să se considere mai presus de toţi ceilalţi”, după ce revista Time l-a desemnat pe Elon Musk ”Persoana anului 2021”. Şi publicaţia britanică Financial Times l-a numit pe şeful Tesla ”Persoana anului 2021”, în semn de apreciere pentru munca depusă la transformarea industriei vehiculelor electrice.

Musk a răspuns mesajului spunând că „anul acesta va plăti mai multe impozite decât a plătit vreodată orice american”.

Musk este cel mai bogat om de pe planetă, iar capitalizarea de piaţă a Tesla depăşeşte 1.000 de miliarde de dolari, fiind mai valoroasă decât renumiţii producători Ford Motor şi General Motors împreună.

În ultimele săptămâni, Elon Musk a vândut acţiuni Tesla în valoare de aproape 14 miliarde de dolari, după ce i-a întrebat pe utilizatorii de Twitter dacă ar trebui să îşi diminueze cu 10% participaţia la producătorul american de automobile electrice.

La începutul lunii noiembrie, Musk anunţa că va vinde 10% din participaţia sa dacă utilizatorii Twitter sunt de acord cu această idee. Fondatorul şi directorul general de la Tesla deţinea la acea dată o combinaţie de 244 milioane de acţiuni, fie prin trustul său, fie prin diferite opţiuni cu acţiuni, echivalentul a aproximativ 23% din capitalul Tesla.

Musk este şi fondatorul şi directorul general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, cu o avere estimată de Bloomberg la aproximativ 338 de miliarde de dolari. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO. Rochie de dantelă din Țara Călatei (Cluj și Sălaj) a împărătesei Sisi, expusă la Budapesta

Publicat

sisi.jpeg

La „Casa Tradiţiilor” din Budapesta a fost deschisă o expoziţie intitulată „Sisi şi arta populară – Atracţia dantelei”, care poate fi vizitată începând de joi și prezintă o felie până acum necunoscută a etnografiei maghiare, interesul deosebit manifestat de către împărăteasa Elisabeta, alintată “Sisi”, faţă de arta populară maghiară şi impactul social şi economic pe care acest fapt l-a avut asupra artei populare maghiare, arată MTI.

Szilvia Czingel, cercetător în etnografie şi curatoarea expoziţiei, a relatat că prima ocazie în care împărăteasa Elisabeta (“Sisi”) a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Lumea Oceanelor „se deschide” pentru cei mici la Iulius Mall Cluj

Publicat

misterele oceanelor iulius mall cluj.jpg

Lumea Oceanelor „se deschide” pentru cei mici la Iulius Mall Cluj. Acești vor putea admira animale subacvatice și imagini din adâncul mărilor, dar și participa la sesiuni educative. Cum erup vulcanii, cum „respiră oceanele”, cum și de ce se formează fluxul și refluxul și ce legătură are Luna cu cele două fenomene? Poate unul dintre cele mai captivante mistere de pe Pământ este însuși Oceanul Planetar. În perioada 1–9 aprilie 2023, copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani sunt așteptați să afle
„Misterele Oceanelor”, în Iulius Mall Cluj. Participarea la proiecțiile video este gratuită, fiind…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Neluțu Sabău, despre meciul UTA – „U” Cluj: Sperăm să continuăm cu o VICTORIE

Publicat

u2 e1680181186202.jpg

Antrenorul echipei de fotbal „U” Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, este de părere că jucătorii săi sunt pregătiți de această partidă și speră că aceștia vor reveni cu o victorie după pauza competițională.

„Cu toate că nu suntem obișnuiți cu ora jocului, mi-am pregătit jucătorii, nu ne-am odihnit în această pauză competițională, ba chiar mi-am chemat jucătorii la antrenamente în jurul orei 12 pentru a se putea obișnui să joace atât de devreme, ei fiind obișnuiți să doarmă la ora aia, dar sunt de părere că suntem pregătiți pentru partida de sâmbătă.” – a declarat Ioan…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

RESTRICȚII de circulație pe Dragalina, în Cluj-Napoca. Trasee de DEVIERE recomandate

Publicat

acces interzis.jpg

Primăria municipiului Cluj-Napoca anunță necesitatea impunerii unor restricții de circulație ca urmare a avansării execuției lucrărilor care fac obiectul proiectului european ”Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someșului. Modernizarea și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului”.

„În cadrul proiectului se impune execuția în prealabil a lucrărilor de înlocuire a rețelei de apă și reabilitarea conductei de canalizare.

Prin urmare, începând de luni, 03 aprilie 2023, circulația pe strada General Dragalina, între str. Mamaia și str….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe