Connect with us

LIFESTYLE

#EuroOmenie pentru cei săraci. Românii din Diaspora vor să ajute copiii defavorizați obligați, din motive financiare, să abandoneze școala

PublicatRomânii din Diaspora care le-au dus cozonaci și sarmale șoferilor de TIR opriți de Crăciun în parcările din Europa, lansează un nou proiect prin care vor să ajute copiii defavorizați obligați, din motive financiare, să abandoneze școala.

Proiectul ”Stop abandonului școlar din motive economice” a fost anunțat pe grupul de Facebook, unde românii sunt rugați să anunțe dacă vor să se implice. Copiii din familii sărace ar urma să fie ajutați cu lucruri donate de voluntarii din străinătate, iar voluntarii din România ar urma să verifice situația lor școlară și financiară.

”Viitorul nostru proiect este: STOP ABANDONULUI ȘCOLAR din motive economice.

Suntem în curs de planificare și avem nevoie să știm cu cine contăm și în ce localitate din Romania se află,în acest proiect vor fi implicați atât voluntarii din Europa cât și cei din România.

Canalele noastre de comunicare și gestionare de cazuri și campanii, sunt grupuri de messenger, constituite pe țări.

Cei cu suflete mari care doresc sa participe la acest nou proiect,sunt rugați să scrie un comentariu cu țara și orașul.

Pe scurt este vorba de a localiza și identifica cazurile copiilor care sunt merituoși și întâmpină dificultăți din cauza situației financiare pentru a merge la școală.

Ideea noastră este de a le acorda sprijin, îmbrăcăminte și materiale școlare din diaspora,iar din Romania verificarea situației școlare și familiale,etc..

Proiectul detaliat va fi postat pe grup în momentul finalizării.

Toți cei care veți lăsa locația, veți fi adăugați pe chatul de messenger al țării respective”, a scris Adriana Mureșan, inițiatoarea proiectului, pe grupul ”Voluntari în Europa”.

CITEȘTE ȘI: #EuroOmenie cu sarmale, cozonaci și colinde. Românii din Diaspora au făcut o surpriză de Crăciun șoferilor aflați pe drumurile Europei

În comentarii, zeci de oameni care locuiesc în diferite țări din Europa au anunțat că vor să se implice în proiect.

De Crăciun, mai mulți români din același grup de Facebook au făcut un gest extraordinar pentru șoferii care se aflau pe drumurile din Europa, de sărbatori.

”Înarmați” cu sarmale, cozonaci și alte bunătățuri, românii din Diaspora i-au colindat pe șoferii aflați în parcările aflate pe marginea șoselelor.

Gestul incredibil al românilor a devenit viral pe Facebook, unde mulți dintre șoferi au povestit cum au fost impresionați până la lacrimi de surpriză și au postat apoi mulțumiri.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Jane Fonda va fi recompensată cu premiul pentru întreaga activitate în cadrul ceremoniei Globurilor de Aur

Publicat

Actriţa şi activista americană Jane Fonda va primi un premiu pentru întreaga activitate în cadrul galei de decernare a Globurilor de Aur de luna viitoare, distincţia marcând o carieră de peste 60 de ani în film şi televiziune, dar şi în prima linie a unor probleme sociale, relatează Reuters.

Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), care organizează Globurile de Aur, a anunţat marţi că Jane Fonda va primi prestigiosul premiu Cecil B. DeMille pentru întreaga activitate în cadrul ceremoniei care se va desfăşura la 28 februarie.

“Talentul său de netăgăduit i-a adus cel mai înalt nivel de recunoaştere şi, în timp ce viaţa sa profesională a luat multe turnuri, angajamentul său de neclintit de a aduce schimbarea s-a menţinut”, a declarat preşedintele HFPA, Ali Sar, citat într-un comunicat.

Jane Fonda, în vârsta de 83 de ani, a debutat în 1960 pe Broadway şi pe ecran şi a devenit una dintre cele mai importante vedete de film din anii ’60 şi ’70, jucând în producţii precum “Barbarella” şi “Klute” şi mai târziu în “On Golden Pond” şi “9 to 5”.

Cea mai recentă apariţie a sa a fost în serialul de comedie Netflix “Grace and Frankie”.

Actriţa a devenit de asemenea o voce importantă în activismul politic, militând împotriva Războiului din Vietnam în anii ’70, împotriva Războiul din Irak, în 2003, şi, cel mai recent, participând la proteste săptămânale pe tema pericolului încălzirii globale.

Jane Fonda, fiica regretatului regizor Henry Fonda şi sora regretatului actor Peter Fonda, a câştigat două premii Oscar şi şapte Globuri de Aur.

Printre personalităţile recompensate anterior cu premiul Cecil B. DeMille se numără Oprah Winfrey, Meryl Streep, Sophia Loren, Tom Hanks şi Robert De Niro.

Nominalizările la Globurile de Aur vor fi anunţate săptămâna viitoare, pe 3 februarie. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Un tânăr din Petroşani a reuşit să cucerească vulcanul Ojos del Salado (6.893 m)

Publicat

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, de 36 ani, din municipiul Petroşani, a reuşit să cucerească cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado (6.893 m), situat în Munţii Anzi, la graniţa dintre Argentina şi Chile.

El a scris, duminică, pe Facebook, că a dedicat reuşita sa familiei sale şi persoanelor care îl cunosc.

Alături de bărbatul din Petroşani s-au aflat alpiniştii Radu Turtă, din Bacău, şi Ovidiu Popescu (57 de ani), din Râşnov, ghid montan pentru alpinism şi escaladă.

Adrian Ahriţculesei are experienţă în escalada pe vârfuri înalte, între altele el reuşind să urce pe Elbrus (Rusia) – 5.642 m, Mont Blanc (Italia) – 4.748 m sau Aconcagua (Argentina) – 6.962 m.

Printre alpiniştii care au reuşit să cucerească vulcanul Ojos del Salado se numără şi hunedoreanca Alexandra Marcu, pe atunci în vârstă de 17 ani şi elevă la un liceu din Deva. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Cunoscutul om de televiziune din SUA, Larry King, a murit la vârsta de 87 de ani

Publicat

Jurnalistul Larry King, cunoscut om de televiziune în SUA, a murit, sâmbătă, la vârsta de 87 de ani. În urmă cu câteva săptămâni, el fusese confirmat cu COVID-19.

Legendarul Larry King, în vârstă de 87 de ani, a fost ani de zile vedeta unui talk-show devenit cunoscut în toată lumea.

Larry King fusese confirmat cu COVID-19 la sfârșitul lunii decembrie 2020 și a fost internat la spitalul din Los Angeles.

King, a cărui carieră s-a întins pe mai mult de șase decenii, a avut diabet de tip 2 și a suferit de cancer pulmonar, angina și atacuri de cord în ultimii ani, scrie Sky News.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Premiera noului film din seria James Bond, ”No Time To Die”, amânată din nou

Publicat

Lansarea noului film din seria James Bond, “No Time To Die”, a fost din nou amânată, cea de-a 25-a peliculă avându-l în rolul principal pe celebrul agent secret fiind programată să aibă premiera mondială pe 8 octombrie, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul 007, relatează vineri dpa.

Filmul în care Daniel Craig va juca pentru ultima dată rolul spionului britanic James Bond a fost iniţial programat să fie lansat în octombrie 2019, însă premiera a fost amânată până în februarie, apoi până în aprilie 2020 din cauza schimbării regizorului şi a revizuirii scenariului.

“No Time To Die” a devenit apoi una dintre primele pelicule care a avut data lansării amânată din cauza pandemiei de COVID-19. Premiera a fost amânată pentru noiembrie 2020, apoi pentru martie 2021, iar acum pentru sfârşitul lunii octombrie.

Numeroase alte filme au avut premierele amânate din cauza pandemiei.

Studiourile Warner Bros au dat o lovitură industriei cinematografice când au anunţat în decembrie 2020 că toate filmele pe care le vor lansa în 2021 vor putea fi văzute şi online în aceeaşi timp cu premierele din cinematografe.

“Godzilla vs Kong”, “Dune” şi “Matrix 4” se numără printre filmele care urmează să fie lansate pe serviciul de streaming HBO Max.

Producătorii filmelor James Bond au exclus până acum ca “No Time To Die” să fie lansat pe o platformă de streaming. Agerpres

Citește mai departe