Connect with us

ACTUALITATE

Există indicii că vaccinarea anti-COVID-19 nu opreşte transmiterea variantei Delta; în atenţie şi varianta columbiană

Publicat

Există semne preliminare conform cărora persoanele vaccinate anti-COVID-19 ar putea transmite varianta Delta (varianta indiană) a coronavirusului la fel de uşor ca persoanele nevaccinate, au anunţat vineri cercetătorii de la Public Health England (PHE), informează Reuters.

Această ipoteză reia un avertisment asemănător transmis săptămâna trecută de Centrele pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA, instituţie care a exprimat temeri că persoanele vaccinate anti-COVID-19 şi care sunt infectate cu varianta Delta ar putea transmite mai uşor virusul, faţă de persoanele infectate cu alte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

”Unele constatări iniţiale (…) arată că încărcăturile virale în cazul celor care s-au infectat cu (varianta) Delta după ce au fost vaccinaţi ar putea fi similare celor observate la persoanele nevaccinate”, menţionează PHE.

”Aceasta ar putea avea implicaţii asupra contagiozităţii oamenilor, indiferent că sunt sau nu vaccinaţi. Totuşi, aceasta este o analiză exploratorie preliminară şi este nevoie de mai multe studii ţintite pentru a o confirma”, adaugă agenţia sanitară britanică.

Schema completă de vaccinare anti-COVID-19 a arătat până în prezent că este eficientă pentru prevenirea formelor severe de boală şi decesului în cazul infectării cu varianta Delta, dar există puţine date despre riscul transmiterii virusului de către persoanele vaccinate.

Potrivit datelor PHE, începând din luna iulie 55,1% dintre persoanele spitalizate în Marea Britanie în urma infectării cu varianta Delta nu erau vaccinate, iar 34,9% erau vaccinate cu schema completă. Circa 75% din populaţia britanică este vaccinată cu schema completă, aşadar ”pe măsură ce tot mai multe persoane se vaccinează, vom vedea un procent relativ mai mare al persoanelor vaccinate internate”, explică agenţia britanică.

Aceasta a mai atenţionat că o altă variantă a coronavirusului, detectată prima dată în Columbia, a arătat în analize preliminare că ar putea ocoli răspunsul imunitar declanşat de vaccinare sau de o infecţie anterioară, dar şi aici este nevoie de cercetări suplimentare şi încă nu există dovezi conform cărora varianta columbiană este mai transmisibilă decât varianta Delta care acum este dominantă.

Şapte bătrâni dintr-un azil din Belgia, cu vârste de 80-90 de ani, au murit în urma infectării cu varianta columbiană, deşi erau vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă.

Această variantă a fost detectată în ultimele săptămâni şi în SUA, dar puţine cazuri au fost confirmate în Europa, de exemplu în Belgia mai puţin de 1% din noile infectări fiind cu varianta columbiană.

În timp ce continuă cercetările, Public Health England a inclus această nouă variantă în categoria ”sub investigare”, nu în rândul ”variantelor care determină îngrijorare”, în Marea Britanie fiind confirmate până în prezent 37 de cazuri de infectare cu varianta columbiană.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primarii din Botoșani care au rupt „blestemul” reabilitărilor aberante. „Ar fi păcat să faci o lucrare și apoi să o distrugi”

Publicat

index 1000x600.webp.webp

Publicitate

Doi primari din județul Botoșani au învățat să prioritizeze proiectele edilitare, renunțând chiar la fonduri pentru asfaltări fiindcă aveau în execuție lucrări subterane. Și-au asumat decizia tocmai pentru a nu sparge drumurile proaspăt reabilitate, o practică devenită tradiție în administrația românească, scrie ADEVĂRUL.

În practica administrativă și edilitară românească s-a încetățenit, mai ales în ultimele două decenii, o practică absolut aberantă. De multe ori, după ce autoritățile reușeau să asfalteze străzile, la scurt timp distrugeau totul pentru a reabilita sistemele de apă, canalizare sau termoficare.

Evident, asfaltul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bătaie de joc la adresa elevilor de la țară pe milioane de euro. Autoritățile au investit în săli de sport neîncălzite sau în câmp

Publicat

index 10 1000x600.webp.webp

Publicitate

Ca să fie în pas cu vremurile în materie de investiții, autoritățile locale de la țară construiesc săli de sport pe bandă rulantă, fără să ia însă în calcul utilitatea lor sau costurile ulterioare. S-a ajuns astfel la situația în care milioane de euro au fost aruncați pe apa sâmbetei, scrie ADEVĂRUL.

Județul Botoșani este considerat, mai ales în zonele rurale, unul dintre cele mai sărace din România. Încă sunt probleme serioase în privința alimentării cu apă și canalizare, gazul lipsește în majoritatea comunelor, iar satele sunt tot mai îmbătrânite. La toate acestea se adaugă un sistem sanitar rural la pământ. Comunități întregi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Eusebiu Laurențiu Cilibiu, candidatul AUR Botoșani la funcția de președinte al C.J. Botoșani

Publicat

cilibiu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Eusebiu Laurențiu Cilibiu, candidatul AUR Botoșani la funcția de președinte al C.J. Botoșani.
Eusebiu Laurențiu Cilibiu a explicat de ce a intrat în lupta pentru președinția Consiliului Județean Botoșani și care ar fi prioritățile sale în eventualitatea în care ar prelua această funcție într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe