Connect with us

ACTUALITATE

Expoziţii, ateliere, concursuri şi lansări de jocuri, la Festivalul Opera Copiilor în București

Publicat

Sursa foto: Facebook

Cea de-a V-a ediţie a Festivalului Opera Copiilor începe vineri, până pe 16 iunie, în fiecare weekend, fiind organizate expoziţii, ateliere, concursuri şi lansări de jocuri.

„În spaţiile special amenajate în clădirile şi curţile OCC, copiii vor putea să descopere şi să se bucure de jocuri şi ateliere variate, precum şi alte activităţi pregătite special pentru ei de către inimoasa echipă OCC. Simultan, pe scenele celor trei săli – Sala Mare, Sala UnderGrant şi Salonul Mozart -, dar şi pe scenele în aer liber sau la OCC Grand Arena FOC se vor desfăşura peste 60 de reprezentaţii ale celor mai iubite spectacole ale Operei Comice pentru Copii, precum şi spectacole-eveniment ale invitaţilor speciali”, informează un comunicat al Operei Comice pentru Copii transmis AGERPRES.

Printre activităţile pregătite pentru Festivalul Opera Copiilor se numără Biblioteca Vie, unde, la Căsuţa din Copac, micii curioşi pot „răsfoi” pentru 30 de minute istorisirile fabuloase ale membrilor echipei OCC sau pot participa la sesiunile de lectură „Vedetele citesc poveşti în Copac”, la care Felicia Filip, Marian Râlea, Paula Seling, Cuzin Toma, Toth Zoli, Anna Ungureanu, Corina Dumitrescu, Vali Ionescu Caciureac şi mulţi alţi artişti şi vedete vor citi micilor vizitatori poveştile preferate.

Copiii pot participa la lansarea oficială în România a trei noi jocuri din gama Cortex IQ Party, pe care le pot testa într-o sesiune special dedicată lor.

Printre alte atracţii majore de la festival se numără Show-ul de Magie cu Bogdan Muntean, Galele Cantus Mundi şi Muzica Desenelor Animate, premiera musicalului „Madagascar”, precum şi Treasure Hunt, Water Fight, Fun Racing, joaca la Piscina cu bile, Grădina cu fluturi vii, Colţul cu clopoţei, zona acvariilor cu peşti exotici sau Escape Room, Observatorul de stele, Cinema pe acoperiş, program realizat în parteneriat cu Animest.

Un weekend aparte este între 7 – 9 iunie, când va fi organizat în premieră concursul „Bucharest Dance Competition”. Acesta se adresează copiilor care frecventează cercurile de coregrafie din cluburi şi palate ale copiilor, şcoli particulare de dans, precum şi şcoli/licee vocaţionale din România şi din străinătate. Printre disciplinele de concurs se regăsesc baletul clasic, dansul de caracter, dansul contemporan/modern, jazz sau lyrical.

La Opera Comică pentru Copii vor putea fi urmărite, în primul weekend (25 şi 26 mai), şi spectacolele „Carnavalul Animalelor”, celebra lucrare a compozitorului romantic francez, Camille Saint-Saens, prezentat în premieră, şi „Fetiţa cu chibrituri”, în regia şi coregrafia Corinei Dumitrescu. AGERPRES/(AS – autor: Petronius Craiu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Ady Ivaşcu)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Sute de mii de euro aruncați pe un centru pentru sinistrați într-o zonă fără calamități. „E frumos tare, dar gol”

Publicat

index 9 1000x600.webp.webp

Publicitate

Autoritățile locale din Cândești au ridicat, cu 700.000 de euro, un centru pentru sinistrați în caz de calamități naturale, care zace nefolosit de doi ani. Clădirea urma să adăpostească potențiali sinistrați într-o zonă unde s-au înregistrat inundații o singură dată în trei decenii, scrie ADEVĂRUL.

Comuna Cândești se află pe malul stâng al Siretului, la granița cu județul Suceava și la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani. Este o zonă frumoasă care a făcut cândva parte din Bucovina Habsburgică renumită mai ales pentru bisericile din lemn și peisajele absolut superbe din lunca Siretului. Comuna a ajuns însă faimoasă și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe