Connect with us

ACTUALITATE

Seceta, o mare problemă a agriculturii româneşti! Fermierii aşteaptă dezvoltarea sistemelor de irigaţii

Publicat

Fermierii aşteaptă dezvoltarea sistemelor de irigaţii, în condiţiile în care seceta, cel puţin în ultima perioadă, reprezintă o problemă a agriculturii româneşti, a afirmat miercuri directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea.

„În ceea ce priveşte problemele, cel puţin în ultima perioadă, este într-adevăr această secetă care a venit asupra fermierilor. Fermierii aşteaptă dezvoltarea sistemelor de irigaţii şi mă bucur că în viitorul apropiat, împreună cu Ministerul Agriculturii, va fi dezvoltat acest sector.

Citește și: Secetă de la moderată la extremă, în majoritatea regiunilor agricole

Aceasta ar fi marea, marea problemă. (…) Să sperăm că la finalul celui de-al treilea ciclu al Politicii Agricole Comune, agricultura românească va fi la un podium şi mai înalt decât este acum”, a menţionat Adrian Pintea, întrebat fiind care sunt cele importante probleme ale agriculturii româneşti, în cadrul videoconferinţei ZF ”Agricultura într-o nouă etapă: Cum a accelerat anul 2020 digitalizarea agriculturii?”.

Directorul general al APIA a subliniat că evoluţia agriculturii a fost una pozitivă comparativ cu anul 2007, momentul în care România a aderat la Uniunea Europeană.

„Este o evoluţie pozitivă a agriculturii, dacă ne referim strict la anul 2007, momentul în care România a aderat la Uniunea Europeană, unde au fost fonduri consistente. Doar prin APIA, peste 26 – 27 de miliarde de euro au intrat în ţară şi, efectiv, în conturile fermierilor noştri. Se poate vedea că ei s-au tehnologizat. (…)

Anul 2020 ne-a pus în faţa unei provocări neaşteptate generate de răspândire la nivel global a acestui virus nenorocit şi ne-a adus în situaţia de a lua decizii rapide şi eficiente pentru a putea continua activitatea de subvenţionare a fermierilor pe care o gestionăm”, a precizat Adrian Pintea.

Potrivit acestuia, înainte de această pandemie, gradul de digitalizare al proceselor specifice la nivelul agenţiei era unul destul de ridicat, majoritatea fluxurilor de lucru realizându-se prin soluţii digitale complete şi complexe.

„Această izbucnire a pandemiei de coronavirus pe teritoriul României a atras după sine şi o serie de restricţii necesare pentru prevenirea răspândirii acestuia şi, implicit, a dus la instituirea de măsuri suplimentare care să crească gradul de digitalizare şi să elimine interacţiunea dintre fermieri şi administraţie. (…)

Campania de depunere a cererilor unice de plată s-a desfăşurat efectiv online prin intermediul aplicaţiei IPA online, iar pentru a veni în sprijinul fermierilor să depună cererile prin mijloace electronice, Ministerul Agriculturii împreună cu APIA au realizat demersuri pentru întărirea colaborării interinstituţionale. (…)”, a mai spus directorul general al APIA.

Acesta a subliniat că în campania de primire a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2020 s-au depus peste 830.000 de cereri pentru 9,9 milioane de hectare. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Sancțiuni pentru mâncat semințe și mizerie în municipiul Botoșani: Amenzi de peste 4.500 de lei

Publicat

sancțiuni pentru mâncat semințe și mizerie în municipiul botoșani: amenzi

Publicitate

În perioada 19–21 mai, Poliția Locală Botoșani a aplicat 12 sancțiuni contravenționale în baza HCL nr. 44/2025 pentru fapte ce țin de nerespectarea regulilor de curățenie și gospodărire urbană. Au fost vizate persoane care au aruncat ambalaje pe jos, au deteriorat mobilier urban sau au comercializat produse pe domeniul public fără autorizație.

Cea mai gravă situație a fost înregistrată pe strada I.C. Brătianu, unde proprietarii unui imobil au…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Câtă durere! Apel la omenie: O mamă cu doi copii din Botoșani, răpusă în Belgia, are nevoie de ajutorul nostru pentru a fi adusă acasă

Publicat

câtă durere! apel la omenie: o mamă cu doi copii

Publicitate

Se spune că niciun drum nu e mai greu decât cel al unei mame care pleacă prea devreme, lăsând în urmă copii, visuri și o familie sfâșiată de durere.

Olivia Botușan, o tânără mamă din Botoșani, stabilită în Belgia în speranța unui viitor mai bun, s-a stins fulgerător, lăsând în urmă un gol imposibil de umplut.

Două suflete de copii și o familie întreagă își plâng acum fiica, sora și mama. Însă, dincolo de această pierdere…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Liceul Tehnologic din Bucecea va fi reabilitat cu fonduri de la Uniunea Europeană. Investiție de peste 10 milioane de lei

Publicat

liceul tehnologic din bucecea va fi reabilitat cu fonduri de

Publicitate

Orașul Bucecea marchează o reușită majoră în domeniul educației: Liceul Tehnologic Bucecea va fi reabilitat complet, în urma obținerii unei finanțări europene de peste 10,6 milioane de lei.

Anunțul a fost făcut de primarul Angel Gheorghiu, care a subliniat că este pentru prima dată când Primăria reușește să atragă fonduri de la Agenția pentru Dezvoltare Regională pentru un proiect de o asemenea anvergură.

„Este o investiție esențială…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Comuna Gorbănești trece la colectarea deșeurilor „din poartă în poartă” începând cu 1 iulie

Publicat

comuna gorbănești trece la colectarea deșeurilor „din poartă în poartă”

Publicitate

Locuitorii comunei Gorbănești vor beneficia, începând cu data de 1 iulie 2025, de un nou sistem de colectare a deșeurilor menajere, care va funcționa direct „din poartă în poartă”.

Anunțul a fost făcut de primarul Ionuț Melinte, care a explicat că această schimbare vine în sprijinul cetățenilor și are ca scop principal modernizarea procesului de gestionare a deșeurilor la nivel local.

„Ne dorim o comună mai curată, un mediu sănătos și,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe