Connect with us

ACTUALITATE

Filmele ”Pororoca”, ”Moromeţii 2” şi ”Touch me not”, nominalizate pentru Marele Premiu la Gala UCIN

Publicat

Filmele ”Pororoca”, regia Constantin Popescu, ”Moromeţii 2”, regia Stere Gulea, şi ”Touch me not”, regia Adina Pintilie, sunt nominalizate pentru Marele Premiu şi Trofeul Uniunii Cineaştilor la cea de-a 47-a ediţie a Galei Premiilor UCIN, informează organizatorii într-un comunicat transmis AGERPRES.

Evenimentul va avea loc pe 27 mai la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti şi va reuni peste 500 de invitaţi – personalităţi, vedete şi oameni de cultură, de cinema şi de televiziune.

Printre filmele nominalizate la mai multe categorii se numără „Moromeţii 2”, „Pororoca”, „Charleston”, „Moon Hotel Kabul”, „Touch me not”, „Lemonade”, „Dragoste1. Câine”, „Scurt circuit”, „În pronunţare”, „Povestea unui pierde-vară” sau „Îmi este indiferent dacă in istorie vom intra ca barbari”, dar şi filmul „Soldaţii. Poveste din Ferentari” care primeşte premiul pentru cea mai bună prestaţie a unui actor neprofesionist.

La categoria Premiul Special al Juriului, în competiţie au intrat „Touch me not”, regia Adina Pintilie, „Charleston”, regia Andrei Creţulescu, şi „Îmi este indiferent dacă in istorie vom intra ca barbari”, regia Radu Jude.

Nominalizaţii la categoria „Premiul pentru regie” sunt Stere Gulea pentru filmul „Moromeţii 2”, Anca Damian pentru filmul „Moon Hotel Kabul” şi Constantin Popescu pentru filmul „Pororoca”.

Câştigătorul la categoria pentru interpretare feminină va fi ales dintre Silvana Mihai pentru rolul din filmul „Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă”, Cosmina Stratan pentru rolul Irina din filmul „Dragoste1. Câine”, şi Iulia Lumînare pentru rolul Cristina din filmul Pororoca, iar pentru interpretare masculină în cursă au intrat Horaţiu Mălăele pentru rolul Ilie Moromete din filmul „Moromeţii 2”, Bogdan Dumitrache pentru rolul Tudor din filmul „Pororoca”, şi Valeriu Andriuţă pentru rolul Simion din filmul „Dragoste1. Câine”.

Pentru premiul pentru interpretare feminină în rol secundar au intrat în competiţie Magda Catone pentru rolul Mama Melaniei din filmul „Scurt circuit”, Rodica Negrea pentru rolul dna Preda din filmul „Moon Hotel Kabul”, şi Ana Ciontea pentru rolul doamna Antonescu din filmul „Charleston”, în timp ce la categoria pentru interpretare masculină în rol secundar câştigătorul va fi ales dintre Constantin Dogioiu pentru rolul Pricop din filmul „Pororoca”, Alexandru Dabija pentru rolul Movilă din filmul „Îmi este indiferent dacă in istorie vom intra ca barbari”, şi Iosif Paştina pentru rolul Niculae din filmul „Moromeţii 2”.

Distincţia pentru cel mai bun scenariu va fi disputată de Ioana Uricaru şi Tatiana Ionaşcu pentru scenariul filmului „Lemonade”, Paul Negoescu pentru scenariul filmului „Povestea unui pierde-vară”, şi Anca Damian şi Lia Bugnar pentru scenariul filmului „Moon Hotel Kabul”.

Nominalizări la premiul pentru imagine au primit Marius Panduru pentru filmul „În pronunţare”, Vivi Drăgan Vasile pentru filmul „Moromeţii 2” şi Barbu Bălăşoiu pentru filmul „Charleston”; la categoria pentru cele mai bune costume intră în concurs Iuliana Vîlsan pentru filmul „Îmi este indiferent dacă in istorie vom intra ca barbari”, Dana Păpăruz pentru filmul „Moromeţii 2”, şi Elena Frăţilă pentru filmul „Dragoste1. Câine”; la categoria premiul pentru machiaj au intrat în concurs Corina Căldăraru pentru filmul „Scurt circuit”, Bianca Boeroiu pentru filmul „Dragoste 1. Câine”, şi Dana Roşeanu, Iulia Roşeanu, Domnica Bodogan pentru filmul „Moromeţii 2”.

La categoria Premiu pentru decor au fost nominalizaţi Cristian Niculescu pentru filmul „Moromeţii 2”, Adrian Cristea pentru filmul „Touch me not”, Iuliana Vîlsan pentru filmul „Îmi este indiferent dacă in istorie vom intra ca barbari”, în timp ce Premiul pentru montaj va fi disputat de Cătălin Cristuţiu pentru filmul „Îmi este indiferent dacă in istorie vom intra ca barbari”, Mircea Oltean pentru filmul „Lemonade” şi Dana Bunescu şi Alexandra Gulea pentru filmul „Moromeţii 2”.

Pentru Premiul muzică originală „Adrian Enescu” au primit nominalizări Vasile Şirli pentru filmul „Moromeţii 2”, Massimiliano Nardulli pentru filmul „Charleston”, şi Hristo Namilev pentru filmul „Povestea unui pierde-vară”, iar la categoria Premiu pentru coloană sonoră intră în concurs Mihai Bogos şi Vincent Arnardi pentru filmul „Pororoca”, Sebastian Zsemlye pentru filmul „În pronunţare”, şi Dominik Dolejsi pentru filmul „Touch me not”.

La ediţia din acest an pentru Premiul pentru scurtmetraj de ficţiune au fost nominalizate filmele „Cadoul de Crăciun” (r. Bogdan Mureşanu), „Michelangelo” (r.Anghel Damian), „Iedera” (r. Sarra Tsorakidis), „Totul e foarte departe” (r.Emanuel Pârvu), „Graniţe” (r.Andra Chiriac), „Cum înalţi un zmeu” (r.Lorand Gabor), în timp ce pentru Premiul pentru film documentar de lung şi scurtmetraj au primit nominalizări Ana Dumitrescu pentru filmul „Licu, o poveste românească”, Cornel Mituţ pentru trilogia „Măndiţa”, şi Alexandru Mavrodineanu pentru filmul „Caisa”.

Pentru Premiul pentru film de animaţie au intrat în cursă Anca Damian pentru filmul „Telefonul”, Elena Ciolacu pentru filmul „Micul erou” şi Laura Pop pentru filmul „Monstrul”.

Distincţia la categoria film de televiziune va fi disputată de Ana Preda pentru filmul „Pe cale – un film despre voinţă şi schimbare”, Răzvan Butaru pentru filmul „Locul din care toţi vor să plece”, şi Dominic Dembinski pentru filmul „Apostolul Bologa”.

Câştigătorul la categoria Premiul de debut Opera Prima „Alexandru Tatos” va fi ales dintre Mihaela Popescu pentru filmul „În pronunţare”, Ivana Mladenovici pentru filmul „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, şi Ioana Uricaru pentru filmul „Lemonade”

Premiul pentru cea mai bună prestaţie a unui actor neprofesionist se acordă lui Vasile Pavel-Digudai din filmul „Soldaţii. Poveste din Ferentari”.

Juriul ediţiei din acest an a Galei UCIN îi va avea în componenţă pe Cristi Puiu, regizor, preşedintele juriului, Manuela Cernat, critic şi istoric de film, Aura Corbeanu, expert cultural, Dan Dediu, compozitor, Iosif Demian, regizor, Dana Duma, critic de film, Radu Igazsag, regizor film animaţie, Melania Oproiu, monteur film, Adrian Silişteanu, regizor, scenarist, producător, Tora Vasilescu, actriţă, şi Varujan Vosganian, scriitor.

Ca în fiecare an, în cadrul Galei se vor acorda şi premii Academice, Premii de Excelenţă şi Premiul Preşedintelui UCIN.

Gala Premiilor UCIN 2019 este un eveniment organizat de Uniunea Cineaştilor din România în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei, proiect finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, producător Revolver Events.

Asociaţia Cineaştilor din România a luat naştere în anul 1963, la iniţiativa unor cineaşti legendari precum Victor Iliu, Ion Popescu Gopo, Mihnea Gheorghiu, Liviu Ciulei, Paul Călinescu şi Mircea Drăgan. În 1990, asociaţia a devenit Uniunea Cineaştilor din România, iar din 1972 Uniunea a început să decerneze anual premii, în cadrul Galelor UCIN, recompensând performanţele cinematografice din anul anterior.

AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Sute de mii de euro aruncați pe un centru pentru sinistrați într-o zonă fără calamități. „E frumos tare, dar gol”

Publicat

index 9 1000x600.webp.webp

Publicitate

Autoritățile locale din Cândești au ridicat, cu 700.000 de euro, un centru pentru sinistrați în caz de calamități naturale, care zace nefolosit de doi ani. Clădirea urma să adăpostească potențiali sinistrați într-o zonă unde s-au înregistrat inundații o singură dată în trei decenii, scrie ADEVĂRUL.

Comuna Cândești se află pe malul stâng al Siretului, la granița cu județul Suceava și la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani. Este o zonă frumoasă care a făcut cândva parte din Bucovina Habsburgică renumită mai ales pentru bisericile din lemn și peisajele absolut superbe din lunca Siretului. Comuna a ajuns însă faimoasă și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Sute de mii de euro aruncați pe un centru pentru sinistrați într-o zonă fără calamități. „E frumos tare, dar gol”

Publicat

index 9 1000x600.webp.webp

Publicitate

Autoritățile locale din Cândești au ridicat, cu 700.000 de euro, un centru pentru sinistrați în caz de calamități naturale, care zace nefolosit de doi ani. Clădirea urma să adăpostească potențiali sinistrați într-o zonă unde s-au înregistrat inundații o singură dată în trei decenii, scrie ADEVĂRUL.

Comuna Cândești se află pe malul stâng al Siretului, la granița cu județul Suceava și la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani. Este o zonă frumoasă care a făcut cândva parte din Bucovina Habsburgică renumită mai ales pentru bisericile din lemn și peisajele absolut superbe din lunca Siretului. Comuna a ajuns însă faimoasă și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: O nouă pictură stradală în Parcul Primăriei din municipiul Botoșani

Publicat

fb img 1713984892592 668x600.jpg

Publicitate

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani se găsește de astăzi o nouă pictură stradală, realizată în cadrul proiectului ,,Orașul nostru în straie de sărbătoare”, pregătit de Centrul Creatiei Botosani în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Elena Rareș” și în colaborare cu Liceul de Artă ,,Ștefan Luchian” Botoșani.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe