Connect with us

ACTUALITATE

Filmele ”Pororoca”, ”Moromeţii 2” şi ”Touch me not”, nominalizate pentru Marele Premiu la Gala UCIN

Publicat

Filmele ”Pororoca”, regia Constantin Popescu, ”Moromeţii 2”, regia Stere Gulea, şi ”Touch me not”, regia Adina Pintilie, sunt nominalizate pentru Marele Premiu şi Trofeul Uniunii Cineaştilor la cea de-a 47-a ediţie a Galei Premiilor UCIN, informează organizatorii într-un comunicat transmis AGERPRES.

Evenimentul va avea loc pe 27 mai la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti şi va reuni peste 500 de invitaţi – personalităţi, vedete şi oameni de cultură, de cinema şi de televiziune.

Printre filmele nominalizate la mai multe categorii se numără „Moromeţii 2”, „Pororoca”, „Charleston”, „Moon Hotel Kabul”, „Touch me not”, „Lemonade”, „Dragoste1. Câine”, „Scurt circuit”, „În pronunţare”, „Povestea unui pierde-vară” sau „Îmi este indiferent dacă in istorie vom intra ca barbari”, dar şi filmul „Soldaţii. Poveste din Ferentari” care primeşte premiul pentru cea mai bună prestaţie a unui actor neprofesionist.

La categoria Premiul Special al Juriului, în competiţie au intrat „Touch me not”, regia Adina Pintilie, „Charleston”, regia Andrei Creţulescu, şi „Îmi este indiferent dacă in istorie vom intra ca barbari”, regia Radu Jude.

Nominalizaţii la categoria „Premiul pentru regie” sunt Stere Gulea pentru filmul „Moromeţii 2”, Anca Damian pentru filmul „Moon Hotel Kabul” şi Constantin Popescu pentru filmul „Pororoca”.

Câştigătorul la categoria pentru interpretare feminină va fi ales dintre Silvana Mihai pentru rolul din filmul „Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă”, Cosmina Stratan pentru rolul Irina din filmul „Dragoste1. Câine”, şi Iulia Lumînare pentru rolul Cristina din filmul Pororoca, iar pentru interpretare masculină în cursă au intrat Horaţiu Mălăele pentru rolul Ilie Moromete din filmul „Moromeţii 2”, Bogdan Dumitrache pentru rolul Tudor din filmul „Pororoca”, şi Valeriu Andriuţă pentru rolul Simion din filmul „Dragoste1. Câine”.

Pentru premiul pentru interpretare feminină în rol secundar au intrat în competiţie Magda Catone pentru rolul Mama Melaniei din filmul „Scurt circuit”, Rodica Negrea pentru rolul dna Preda din filmul „Moon Hotel Kabul”, şi Ana Ciontea pentru rolul doamna Antonescu din filmul „Charleston”, în timp ce la categoria pentru interpretare masculină în rol secundar câştigătorul va fi ales dintre Constantin Dogioiu pentru rolul Pricop din filmul „Pororoca”, Alexandru Dabija pentru rolul Movilă din filmul „Îmi este indiferent dacă in istorie vom intra ca barbari”, şi Iosif Paştina pentru rolul Niculae din filmul „Moromeţii 2”.

Distincţia pentru cel mai bun scenariu va fi disputată de Ioana Uricaru şi Tatiana Ionaşcu pentru scenariul filmului „Lemonade”, Paul Negoescu pentru scenariul filmului „Povestea unui pierde-vară”, şi Anca Damian şi Lia Bugnar pentru scenariul filmului „Moon Hotel Kabul”.

Nominalizări la premiul pentru imagine au primit Marius Panduru pentru filmul „În pronunţare”, Vivi Drăgan Vasile pentru filmul „Moromeţii 2” şi Barbu Bălăşoiu pentru filmul „Charleston”; la categoria pentru cele mai bune costume intră în concurs Iuliana Vîlsan pentru filmul „Îmi este indiferent dacă in istorie vom intra ca barbari”, Dana Păpăruz pentru filmul „Moromeţii 2”, şi Elena Frăţilă pentru filmul „Dragoste1. Câine”; la categoria premiul pentru machiaj au intrat în concurs Corina Căldăraru pentru filmul „Scurt circuit”, Bianca Boeroiu pentru filmul „Dragoste 1. Câine”, şi Dana Roşeanu, Iulia Roşeanu, Domnica Bodogan pentru filmul „Moromeţii 2”.

La categoria Premiu pentru decor au fost nominalizaţi Cristian Niculescu pentru filmul „Moromeţii 2”, Adrian Cristea pentru filmul „Touch me not”, Iuliana Vîlsan pentru filmul „Îmi este indiferent dacă in istorie vom intra ca barbari”, în timp ce Premiul pentru montaj va fi disputat de Cătălin Cristuţiu pentru filmul „Îmi este indiferent dacă in istorie vom intra ca barbari”, Mircea Oltean pentru filmul „Lemonade” şi Dana Bunescu şi Alexandra Gulea pentru filmul „Moromeţii 2”.

Pentru Premiul muzică originală „Adrian Enescu” au primit nominalizări Vasile Şirli pentru filmul „Moromeţii 2”, Massimiliano Nardulli pentru filmul „Charleston”, şi Hristo Namilev pentru filmul „Povestea unui pierde-vară”, iar la categoria Premiu pentru coloană sonoră intră în concurs Mihai Bogos şi Vincent Arnardi pentru filmul „Pororoca”, Sebastian Zsemlye pentru filmul „În pronunţare”, şi Dominik Dolejsi pentru filmul „Touch me not”.

La ediţia din acest an pentru Premiul pentru scurtmetraj de ficţiune au fost nominalizate filmele „Cadoul de Crăciun” (r. Bogdan Mureşanu), „Michelangelo” (r.Anghel Damian), „Iedera” (r. Sarra Tsorakidis), „Totul e foarte departe” (r.Emanuel Pârvu), „Graniţe” (r.Andra Chiriac), „Cum înalţi un zmeu” (r.Lorand Gabor), în timp ce pentru Premiul pentru film documentar de lung şi scurtmetraj au primit nominalizări Ana Dumitrescu pentru filmul „Licu, o poveste românească”, Cornel Mituţ pentru trilogia „Măndiţa”, şi Alexandru Mavrodineanu pentru filmul „Caisa”.

Pentru Premiul pentru film de animaţie au intrat în cursă Anca Damian pentru filmul „Telefonul”, Elena Ciolacu pentru filmul „Micul erou” şi Laura Pop pentru filmul „Monstrul”.

Distincţia la categoria film de televiziune va fi disputată de Ana Preda pentru filmul „Pe cale – un film despre voinţă şi schimbare”, Răzvan Butaru pentru filmul „Locul din care toţi vor să plece”, şi Dominic Dembinski pentru filmul „Apostolul Bologa”.

Câştigătorul la categoria Premiul de debut Opera Prima „Alexandru Tatos” va fi ales dintre Mihaela Popescu pentru filmul „În pronunţare”, Ivana Mladenovici pentru filmul „Soldaţii. Poveste din Ferentari”, şi Ioana Uricaru pentru filmul „Lemonade”

Premiul pentru cea mai bună prestaţie a unui actor neprofesionist se acordă lui Vasile Pavel-Digudai din filmul „Soldaţii. Poveste din Ferentari”.

Juriul ediţiei din acest an a Galei UCIN îi va avea în componenţă pe Cristi Puiu, regizor, preşedintele juriului, Manuela Cernat, critic şi istoric de film, Aura Corbeanu, expert cultural, Dan Dediu, compozitor, Iosif Demian, regizor, Dana Duma, critic de film, Radu Igazsag, regizor film animaţie, Melania Oproiu, monteur film, Adrian Silişteanu, regizor, scenarist, producător, Tora Vasilescu, actriţă, şi Varujan Vosganian, scriitor.

Ca în fiecare an, în cadrul Galei se vor acorda şi premii Academice, Premii de Excelenţă şi Premiul Preşedintelui UCIN.

Gala Premiilor UCIN 2019 este un eveniment organizat de Uniunea Cineaştilor din România în parteneriat cu Centrul Naţional al Cinematografiei, proiect finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, producător Revolver Events.

Asociaţia Cineaştilor din România a luat naştere în anul 1963, la iniţiativa unor cineaşti legendari precum Victor Iliu, Ion Popescu Gopo, Mihnea Gheorghiu, Liviu Ciulei, Paul Călinescu şi Mircea Drăgan. În 1990, asociaţia a devenit Uniunea Cineaştilor din România, iar din 1972 Uniunea a început să decerneze anual premii, în cadrul Galelor UCIN, recompensând performanţele cinematografice din anul anterior.

AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Radare de weekend: Amplasarea radarelor pe drumurile județului Alba, în perioada 2 – 4 iulie

Publicat

radar.jpg

IPJ Alba a anunțat lista drumurilor pe care vor fi amplasate radare de supraveghere a traficului, în acest sfârșit de săptămână. Polițiștii din județ se vor afla pe majoritatea arterelor importante, dar și în orașe. 

Amplasarea radarelor în perioada 2 – 4 iulie 2022:

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru – Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea – Șibot – limită cu judeţul Hunedoara


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

În gardă, cavaleri! Festivalul Medieval din Cetatea Oradea a fost bogat în demonstraţii spectaculoase încă din prima seară (FOTO)

Publicat

festival medieval 02072022 48.jpg

Sute de persoane au intrat, vineri seară, în atmosfera specifică Evului Mediu, în Cetatea orădeană, unde au fost aşteptaţi de sute de luptători, menestreli, scutieri, domni şi domniţe de la curţile regeşti. Cele mai atractive momente ale primei seri de Festival medieval a fost campionatul european de full contact (turnirul) şi un spectacol cu foc susţinut de tinerii de la Ordinul Solomonarilor.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MANELE estivale aproape de Cluj. ONE Festival se ține la Cămărașu în 1 și 2 iulie. Jandarmii vor fi la DATORIE

Publicat

festival.jpg

În zilele de 1 și 2 iulie, Clujul își diversifică paleta muzicală. După Electric Castle, Untold și Jazz in the Park, a apărut și One Festival, dedicat manelelor. Acesta se va desfășura la Cămărașu și-i va avea printre invitați pe Jador, Nicolae Guță, Aza și celebrul Rabă, gazda festivalului.

Biletul de intrare pentru două zile costă 315 lei.

Cu această ocazie, Jandarmeria Cluj a remis un comunicat:

„Pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj – Napoca vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Biblioteca Județeană Alba organizează o nouă întâlnire a Clubulului ”SF, Fantasy și Horror”. Când va avea loc

Publicat

afis 3.20 sf fantasy horror club alba 6 iulie 2022 scaled e1656677091254 1000x600.jpg

Miercuri, 6 iulie 2022, de la ora 17.00, are loc întâlnirea lunară a clubului „SF, Fantasy & Horror Club Alba”. Clubul se adresează tuturor celor interesați de acest gen literar, indiferent de vârstă sau ocupație, și se va desfășura printr-o întâlnire online coordonată de scriitorul albaiulian Lucian Dragoș Bogdan și de bibliotecara Luiza Pop.

Link-ul de conectare către membrii clubului, pe platforma ZOOM, va fi transmis între 16:30 și 16:40, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Intrarea pe platforma ZOOM și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe