Connect with us

EVENIMENT

Fost adjunct al directorului STS, condamnat la 3 ani şi 8 luni închisoare pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor

Publicat

inchisoare, penitenciar, gratii
fotografie cu caracter ilustrativ

Generalul în rezervă Florin Mihalache, anterior adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicații Speciale în intervalul 2001-2005, a primit o condamnare de 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare din partea Tribunalului București. Această sentință a fost emisă în urma acuzațiilor de trafic de influență, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit deciziei instanţei, generalul în rezervă STS a primit 1 an şi 6 luni închisoare pentru trafic de influenţă, 3 ani închisoare pentru spălarea banilor şi 6 luni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Pedepsele au fost contopite şi, prin aplicarea unui spor, a rezultat o condamnare de 3 ani şi 8 luni închisoare cu executare.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Florin Mihalache a fost trimis în judecată de DNA în mai 2022, fiind acuzat că ar fi cerut de la administratorul unei firme 75.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra unui alt om de afaceri, cu care administratorul avea mai multe litigii comerciale, în scopul stingerii acestora.

Ce susțin procurorii

Astfel, în perioada august 2021 – ianuarie 2022, generalul STS a pretins, în mod repetat, de la administratorul societăţii comerciale (martor în cauză), iniţial un autoturism de lux, ulterior contravaloarea acestuia, de 75.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se înţeleagă că o are asupra reprezentantului a două societăţi comerciale cu care martorul avea mai multe litigii, în scopul stingerii acestora.

Concret, arată anchetatorii, „intervenţia” lui Florin Mihalache trebuia să se finalizeze cu încheierea unei tranzacţii privind stingerea tuturor litigiilor aflate pe rolul instanţelor din Bucureşti şi achitarea de către una dintre societăţile reprezentate de omul de afaceri către societatea administratorului a unor datorii în cuantum de aproximativ 1.500.000 euro.

„Pentru a disimula provenienţa sumei pe care ar fi urmat s-o primească pentru ‘serviciile’ sale, la data de 6 ianuarie, inculpatul ar fi încheiat cu martorul un contract fictiv de împrumut. În contextul menţionat, la data de 12 ianuarie, inculpatul ar fi primit cei 75.000 de euro pretinşi, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, menţionează procurorii. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Duminica Floriilor: Intrarea Domnului în Ierusalim. Semnificații religioase pentru credincioși, cu o săptămână înainte de Înviere

Publicat

duminica floriilor: intrarea domnului în ierusalim. semnificații religioase pentru credincioși,

Duminica Floriilor: Intrarea Domnului în Ierusalim. Credincioșii sărbătoresc Floriile, în 28 aprilie 2024, o zi cu semnificații religioase deosebite, cu o săptămână înainte de Învierea lui Isus Hristos. 

Cu o săptămână înainte de Patimile Sale, Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, pe un asin, înconjurat de cei 12 Apostoli.

Mulțimea, recunoscându-L ca fiind adevăratul Mântuitor, L-a întâmpinat cu ramuri de finic și cântări de bucurie.

Vezi și MESAJE de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Două femei din Blaj, specializate în furt de haine din magazinul Pepco, trimise în judecată. Au sustras zeci de produse

Publicat

două femei din blaj, specializate în furt de haine din

Două femei specializate în furt de haine din magazinul Pepco din Blaj au fost trimise în judecată. Procurorii au probat trei fapte, în trei zile diferite. În total au furat zeci de articole vestimentare pentru copii. 

Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară, în data de 25 aprilie 2024, pe rolul Judecătoriei Blaj.

Furturile au fost comise în timpul programului de lucru, în luna ianuarie a anului 2023. Însă pentru că au fost făcute în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Elevii clujeni au dominat podiumul la Olimpiada Națională de Pedagogie și Psihologie

Publicat

whatsapp image 2024 04 27 at 20.53.02.jpeg

Clujul „a făcut legea” la Olimpiada Națională de Pedagogie și Psihologie. Toți elevii participanți au luat premii.

Elevii clujeni au obținut rezultate remarcabile la Etapa națională a Olimpiadei de Pedagogie și Psihologie, desfășurată între 24-27 aprilie la Buzău. Toți elevii clujeni participanți au plecat acasă cu premii.

Rezultatele pe clase și profesori:

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Sportiva din Alba Iulia, Mihaela Mih Dehlean a devenit campioană balcanică la culturism. Mesaj emoționant postat pe Facebook

Publicat

video sportiva din alba iulia, mihaela mih dehlean a devenit

 Mihaela Mih Dehlean, sportiva din Alba Iulia a devenit campioană balcanică la culturism. Acesta a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podimului a sportului pe care îl practică de foarte mulți ani. 

Sportiva din Alba Iulia a scris într-o postare pe Facebook că este cea mai mare performanță a sa, din cariera de sportiv.

Am reușit să ating cea mai înaltă treaptă a podiumului și cea mai mare performanță din cariera mea de sportiv. Am devenit campioană balcanică într-un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe