EVENIMENT
FOTO: Deșeuri din haine second hand venite din Canada, oprite în Portul Constanța. Hainele urmau să ajungă la o firmă din județul Mureș
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu inspectori vamali, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu şi comisari din cadrul Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului au depistat trei containere ce conţineau 76.789 kg haine second-hand catalogate ulterior ca fiind deşeuri, care urmau să fie importate de către o societate comercială din județul Mureș.
Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, marți, 11 ianuarie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța şi comisari din cadrul Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului – Comisariatul Județean Constanța au efectuat controlul asupra a trei containere, încărcat conform documentelor de însoţire cu haine second-hand.
Acestea urmau să fie importate din Canada de către o societate comercială de pe raza județului Mureș.
În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în containere se aflau încărcate 76.789 kg îmbrăcăminte cu un grad avansat de uzură, nefiind supusă procesului de curățare, dezinfecție şi dezinsecție.
Reprezentanții Gărzii de Mediu și ai Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului au stabilit că acestea sunt, în fapt, deșeuri inutilizabile și nu pot fi puse în vânzare în România, iar întreaga cantitate urmează a fi returnată către expeditor.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul Agenției Europene FRONTEX.
În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Curtea de Apel Constanța sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de importul de deșeuri cu încălcarea prevederilor legale și introducerea pe teritoriul României a deșeurilor de orice natură în scopul eliminării acestora.
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
Comuna Întregalde va avea 16 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice. Valoarea investiției
Comuna Întregalde va avea 16 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice. Primăria comunei Întregalde va pune la dispoziția cetățenilor 16 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice. Acestea urmează să fie achiziționate și montate în cadrul unui contract de finanțare nerambursabilă încheiat cu Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).
Cele 16 stații de reîncărcare a vehiculelor electrice urmează să…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO. RMN-ul de la RAR Cluj. Verifică mașinile second hand pentru a fi sigure din punct de vedere tehnic pentru șoferii clujeni
Specialiștii de la Registrul Auto Român (RAR) Cluj pun la dispoziția clujenilor care vor să cumpere un autovehicul utilizat și vor să fie siguri că au luat o decizie corectă serviciul RAR eXpert, prin care se asigură o verificare amănunțită.
”Experiența ne-a arătat cât de vulnerabili pot fi unii cumpărători atunci când cred că au găsit autovehiculul mult așteptat și, pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, pot fi ușor păcăliți de cei…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Pensia anticipată, ANULATĂ în instanță pentru locuitorii din zonele poluate. Decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție
Pensia anticipată, ANULATĂ în instanță pentru locuitorii din zonele poluate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins posibilitatea de recalculare a pensiei anticipate parţiale în cazul persoanelor care au locuit în zonele poluate. Instanța supremă s-a pronunțat asupra unei spețe venite de la o curte de apel din țară.
”Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
ALBA: Pedeapsa primită de un șofer care a încercat să ofere polițiștilor 10.000 de Euro mită. Cum a scăpat de pușcărie
Un șofer din Alba, prins băut la volan, care a încercat să ofere mită polițiștilor care îl conduceau spre Spitalul Municipal din Sebeș, pentru recoltarea unor probe biologice, a făcut acord de recunoaștere cu procurorii. El și-a recunoscut fapta și a primit 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, o interdicție de a conduce mașina pe o perioadă de doi ani și 60 de zile de muncă în folosul comunității.
…
Citește mai mult pe Alba24.ro