Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Incendiu violent la o fabrică de producere și ambalare a cărbunelui, într-o localitate din Prahova

Publicat

prahova incendiu

Un incendiu violent a izbucnit, în noaptea de miercuri spre joi la o fabrică de producere și ambalare a cărbunelui, în localitatea Ceptura, județul Prahova.

Potrivit ISU Prahova, miercuri noapte, în jurul orei 02:30, s-a produs un incendiu la o fabrica situată în comuna Ceptura, ce avea ca obiectiv de activitate producerea și ambalarea cărbunelui/cocsului.

UPDATE: Incendiul a fost lichidat. Se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative.

prahova incendiu1

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 150 mp.

Au fost afectate aproximativ 60 tone de cărbune.

incendiu prahova2

S-a intervenit cu 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială de salvare de la înălțime, 2 autospeciale de primă intervenție și comandă, 1 ambulanță SMURD.

incnediu prahova3

Pentru localizarea și lichidarea incendiului au acționat 5 ofițeri și 33 subofițeri.

Citește Romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Amenzi de 3,2 milioane lei, aplicate de poliţişti în ultimele 24 de ore. Au fost reţinute 700 de permise și peste 200 de certificate de înmatriculare

Publicat

nou accident noaptea politia

Peste 9.600 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 3,2 milioane lei, au fost aplicate de poliţişti şi jandarmi în ultimele 24 de ore, pentru diverse abateri. De asemenea, au fost reţinute 700 de permise de conducere şi 216 certificate de înmatriculare, a informat MAI.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat misiunile ce le revin în lupta antiinfracţională, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, supravegherea şi controlul frontierei de stat, acţionând, totodată, pentru prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, efectivele MAI din structurile operative au intervenit la peste 4.000 de evenimente, dintre care aproximativ 2.360 circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.680 intervenţii în situaţii de risc şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Peste 2.300 de intervenții ale polițiștilor

Structurile de Poliţie au intervenit la 2.361 evenimente, dintre care 1.943 sesizate prin serviciul de urgenţă 112.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 683 de posibile infracţiuni, aproape un sfert dintre acestea fiind sesizări din oficiu.

Au fost prinşi de poliţişti 126 autori de infracţiuni. De asemenea, au fost depistate 19 persoane urmărite naţional sau internaţional, iar şapte persoane au fost identificate în dosarele cu autor necunoscut.

În urma activităţilor desfăşurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 27 de persoane.

În cadrul misiunile desfăşurate, poliţiştii şi jandarmii au aplicat peste 9.600 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 3,2 milioane lei.

De asemenea, ca măsură complementară la abaterile care au vizat siguranţa rutieră, au fost reţinute 700 de permise de conducere şi 216 certificate de înmatriculare.

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore

În cursul zilei de sâmbătă, frontiera de stat a fost tranzitată de peste 105.000 de persoane şi aproximativ 32.200 mijloace de transport.

Au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 55.400 lei.

Tot sâmbătă, poliţiştii de frontieră au depistat 45 migranţi ilegali pentru care au dispus măsurile ce se impun.

Conform MAI, pompierii au salvat două persoane şi au acordat asistenţă medicală de urgenţă pentru alte 1.232. Elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie au executat 11 misiuni aero-medicale în urma cărora au fost salvate şase persoane.

Peste 1.600 de intervenții ale ISU

Efectivele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit în 1.680 situaţii de urgenţă.

Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecţie, au fost transmise şi nouă mesaje de avertizare a populaţiei, prin sistemul RO-ALERT.

Angajaţii IGSU au efectuat 13 controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă în urma cărora au fost identificate două obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. De asemenea, au aplicat 44 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 8.000 lei. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricţii de circulaţie pe DN 7 pentru maşinile de mare tonaj duminică și luni

Publicat

Arhivă foto

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă restricţii de circulaţie pe DN 7, pentru maşinile de mare tonaj, duminică și luni.

Circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în zilele de duminică (23 ianuarie) și luni (24 ianuarie 2022) – zi de sărbătoare legală, Ziua Unirii Principatelor Române.

Astfel, maşinile de mare tonaj nu pot circula pe niciun sens al traseului Piteşti (intersecția DN7 cu DN7C) – Râmnicu Vâlcea – Veștem (intersecția DN7 cu DN 1) duminică între orele 16.00 – 22.00 și luni între orele 6.00 – 22.00.

Încălcarea prevederilor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Bilanț provizoriu: 14.088 de cazuri noi de COVID și 22 de decese, în ultimele 24 de ore

Publicat

Duminică, 22 ianuarie 2022, au fost înregistrate 14.088 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise duminică, 23 ianuarie, de Grupul de Comunicare Strategică.

În același interval au fost raportate 22 decese (față de 48 decese, raportate cu o zi în urmă).

Comparativ, sâmbătă erau înregistrate 19.371 cazuri în 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 23 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 14.088 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 22 decese. Nu au fost raportate decese anterioare.

 

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Percheziţii în Iași, pentru destructurarea unui grup infracţional transfrontalier, specializat în contrabandă cu ţigări

Publicat

colaj diicot tigari contrabanda

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată – Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, au efectuat sâmbătă 13 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Iaşi, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în contrabanda cu ţigări şi produse din tutun.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cauză s-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie 2021 – ianuarie 2022, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SvPCMIIT al ITPF au documentat activitatea ilegală, transfrontalieră de introducere în ţară, de către membrii grupării, a unor importante cantităţi de tigări, atât peste frontiera verde cât şi prin punctele de trecere a frontierei de stat din Republica Moldova şi din Ucraina, fiecare membru al grupului infracţional având scopuri şi atribuţii specifice, bine individualizate, în activitatea de coordonare, transport, distribuire şi vânzare ilegală a bunurilor astfel introduse.

contrabandisti tigari iasi2

Activităţile efectuate sâmbătă vin în completarea celor desfăşurate pe 19 ianuarie, când, pe raza judeţelor Vaslui şi Suceava, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au desfăşurat alte 9 percheziţii domiciliare la membrii aceleiaşi grupări infracţionale.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor şi recuperării prejudiciului 10.441 pachete cu ţigări, sumele de 194.150 lei, 9.160 euro, 3.000 dolari şi 20 lire sterline.

contrabandisti tigari iasi

De asemenea, au fost indisponibilizate 6 autoturisme.

În cele două zile, acţiunile au fost realizate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul STPF Suceava şi jandarmilor din cadrul IJJ Suceava, IJJ Iaşi şi Gruparea mobilă de Jandarmi Bacău.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Citește mai departe