Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Percheziții în județul Galați, într-un dosar de trafic de persoane şi spălarea banilor. Doi bărbați au fost reținuți

Publicat

perchezitii galati3

Doi bărbaţi din judeţul Galaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, iar un al treilea a fost plasat sub control judiciar, în urma unor percheziţii într-un dosar de trafic de persoane şi spălarea banilor, informează, joi, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi, au efectuat şase percheziţii domiciliare, în judeţ, într-o cauză vizând comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi spălarea banilor.

Simultan, pe teritoriul Olandei, în baza unui ordin european de anchetă emis de procurorii DIICOT – ST Galaţi şi transmis prin intermediul EUROJUST, au fost efectuate două percheziţii domiciliare, precum şi audieri de persoane privind activitatea aceleiaşi grupări infracţionale, la activităţi participând doi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.

În cauză, s-a reţinut că două persoane, din judeţul Galaţi, ar fi recrutat, utilizând metoda „Loverboy”, patru persoane vătămate, cu posibilităţi materiale precare sau din familii destrămate şi, ulterior, le-ar fi transportat în afara ţării, cu scopul de a le exploata sexual pe teritoriul Spaniei, Italiei, Belgiei, Marii Britanii, Germaniei şi Olandei.

Odată ajunse în ţările de destinaţie, persoanele vătămate ar fi fost determinate să practice prostituţia, fiindu-le reţinute documentele de identitate. Persoanele vătămate ar fi fost cazate în imobile deţinute de membrii grupării sau închiriate în acest scop şi, în măsura în care refuzau să continue activitatea, ar fi fost lovite şi ameninţate, creându-li-se, astfel, o stare de temere pentru a le menţine în starea de exploatare.

Sumele de bani, însuşite de persoanele bănuite şi investite

Sumele de bani obţinute din exploatarea persoanelor vătămate ar fi fost, ulterior, însuşite de persoanele bănuite şi investite, prin intermediul unor persoane apropiate, în imobile, autoturisme şi diverse alte bunuri şi activităţi.

Acţionând în această modalitate, cei în cauză ar fi obţinut aproximativ 735.000 de euro.

perchezitii galati2

În urma percheziţiilor efectuate pe teritoriul României şi Olandei, au fost descoperite şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 13 biciclete, diverse modele, despre care există suspiciunea că ar fi fost sustrase din Olanda, două pistoale, dintre care unul letal, precum şi 2.000 de euro.

Totodată, a fost dispus sechestrul asigurător asupra a două autoturisme de lux, în valoare de aproximativ 60.000 de euro.

perchezitii galati1

Acţiunea comună a beneficiat de sprijinul analiştilor din cadrul EUROPOL care a asigurat şi schimbul de informaţii.

EUROJUST a organizat un centru de coordonare pentru ziua comună de acţiune

De asemenea, EUROJUST a organizat un centru de coordonare pentru ziua comună de acţiune.

În urma activităţilor desfăşurate, la data de 20 aprilie, procurorii DIICOT- ST Galaţi au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a două persoane, cercetate pentru trafic de persoane, în formă continuată şi instigare la spălarea banilor, în formă continuată.

perchezitii galati

De asemenea, a fost dispus controlul judiciar, pentru 60 de zile, faţă de a treia persoană, cercetată pentru spălarea banilor, în formă continuată.

Persoanele bănuite urmează să fie prezentate, joi, Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Agerpres

sursa foto: Poliția Română

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bărbat de 30 de ani, conducea prin Cluj cu permisul SUSPENDAT. N-a oprit la semnalele poliției

Publicat

politist bun e1696431336837.jpg

Un bărbat de 30 de ani a refuzat să oprească, marți, la semnalele polițiștilor. După o urmărire, a fost orpit și încătușat. S-a dovedit că avea permisul suspendat.

„La data de 30 aprilie a.c. polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat, de 30 de ani, după ce a fost depistat conducând un autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Bărbat de 30 de ani, conducea prin Cluj cu permisul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Președintele Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare. Ce pensie va avea, după 42 de ani de muncă și 10 de președinție

Publicat

președintele klaus iohannis și a depus cererea de pensionare. ce pensie

Preşedintele Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare din învățământ, de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu.

Klaus Iohannis urmează să împlinească în acest an, pe 13 iunie, 65 de ani, aceasta fiind și vârsta de pensionare pentru bărbați, potrivit legii.

Președintele Klaus Iohannis și-a depus cererea de pensionare. Ce pensie va putea primi

„Are 42 de ani de muncă și 10 ani de președinție. De acolo are indicele cel mai mare în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Taxa pe marile averi, amânată de Guvern. Care este motivul și noul termen de aplicare. Anunțul ministrului Finanțelor

Publicat

taxa pe marile averi, amânată de guvern. care este motivul

Taxa pe marile averi a fost amânată de Guvern. Noul termen de aplicare este 30 septembrie. Până atunci, sistemul informaţional referitor la marile proprietăţi ar trebui să permită accesul la datele privind valoarea impozabilă a clădirilor.

Anunțul a fost făcut marţi, de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, la finalul şedinţei de Guvern.

Ministrul a spus că ”s-a aprobat amânarea acestui termen până la data de 30 septembrie, pentru ca sistemul informațional referitor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Parc fotovoltaic, finalizat la Alba Iulia. Va asigura indeendența energetică pentru o parte din sistemul de iluminat public

Publicat

foto: parc fotovoltaic, finalizat la alba iulia. va asigura indeendența

La Alba Iulia a fost finalizat recent un parc fotovoltaic cu o capacitate de 777.7 kWp. Amplasat strategic în zona șoselei de centură, noul parc acoperă 10.000 de metri pătrați și este echipat cu 1.414 module fotovoltaice, fiecare având o capacitate de 550 Wp.

Potrivit primarului Gabriel Pleșa, parcul fotovoltaic va asigura independența energetică pentru o mare parte din sistemul de iluminat public al orașului.

Investiția s-a realizat prin proiectul „Promovarea producției…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe