EVENIMENT
FOTO: RETTER s-a ținut de graficul publicat la începutul săptămânii. Azi s-a montat și ultima grindă din cele 52 programate pe lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7

După ce la inceputul săptămânii România24.ro publica un grafic de lucrări prognozate pentru a fi realizate până azi, compania românească RETTER, care și-a asumat prin proprietarul Guido Retter termenul contractual de finalizare în anul 2024, ne-a transmis fotografii de pe șantierul Autostrăzii Moldovei A7 cu montarea ultimelor grinzi din cele 52 programate pentru montaj la structurile cu numerele 3 și 11 de pe lotul 1 aflate la km 0+000 respectiv km 11+982.
„Nu a fost deloc ușor să facem această operațiune într-un timp atât de scurt, însă am vrut să profităm de vremea bună și am mobilizat pe șantier mai mulți oameni și mai multe utilaje decât în mod normal pentru că orice zi cu ploaie ne poate întârzia. Și, cum vremea de primăvară e capricioasă, n-am vrut să riscăm nimic.
Așa că am suplimentat toate resursele, atât cele umane, cât și pe cele tehnice, iar cele două macarale de 250 de tone fiecare ce au lucrat în tandem au adus un plus de eficiență în execuție.
A fost greu, dar am reușit și suntem mândri de echipa noastră”, a declarat pentru România24.ro Carmeluța Balmucz, Manager Proiect.
Citește și FOTO-VIDEO: Vremea bună ajută constructorii să avanseze pe Autostrada Moldovei A7 în ritm alert. Nu mai puțin de 52 de grinzi vor fi montate săptămâna aceasta pe lotul 1
Lotul 1, Dumbrava-Mizil km 0+000 – km 21+000, are o lungime de 21 km și include construcția a 15 poduri din care se evidențiază două structuri de o complexitate tehnică ridicată, un pasaj superior în lungime de 550 m peste DJ101F și CF804, respectiv un pod peste Autostrada A3 cu o lungime de 370 m.
Reamintim ca execuția lotului 1 al Autostrăzii Ploiești – Buzău este al doilea contract semnat din cele 13 loturi ale întregului proiect A7 Ploiești – Pașcani, Autostrada „Moldovei” fiind cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei, cu o lungime de aproape 440 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina.
EVENIMENT
Teologia post-decembristă: carte lansată de George Remete, la Facultatea de Teologie din Alba Iulia

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia va fi gazda unui nou eveniment cultural deosebit: lansarea cărții cu titlul „Teologia post-decembristă”, scrisă de către părintele profesor George Remete, membru corespondent al Academiei Române.
În seara zilei de marți, 20 mai 2025, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, va avea loc lansarea cărții cu titlul „Teologia post-decembristă”, semnată de părintele academician George Remete.
Evenimentul se va…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Premieră la Muzeul de Istorie din Alba Iulia: Un vestigiu arheologic surprinzător din vechiul Apulum va fi expus publicului

O piesă unică din Dacia Romană va fi expusă în premieră la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Exponatul va putea fi văzut pentru prima dată de sâmbătă 17 mai, de la ora 19.00.
Piesa a fost descoperită de arheologul Radu Ota, în luna mai a anului 2023, cu ocazia lucrărilor mobilitate urbană din cartierul Partoș, în locul unde se află un important oraș al Daciei romane, colonia Aurelia Apulensis. Este vorba despre Priapus, un zeu al virilității și fertilității…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Expoziție de fotografii din India și carte despre arta picturii corporale cu Henna, de Zilele Clujului

Centrul Clujean pentru Studii Indiene din cadrul UBB propune, ca parte a Zilelor Clujului, între 21 și 31 mai 2025, două evenimente deosebite, co-organizate cu sprijinul Ministerului Culturii din India și al Ambasadei Indiei în România, la Turnul Croitorilor, Centrul de Cultură Urbană Cluj.
Primul este expoziția Samsara, a fotografului Horia-Mihai Gligor, deschisă între 21-31 mai. Expoziția poate fi vizitată zilnic între orele 10-20.
Expoziția „Samsara”…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Ninge pe Transfăgărășan: Stratul de zăpadă măsoară sâmbătă 16 centimetri la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgărașului, unde temperatura este de minus 3,3 grade, potrivit meteorologilor.
În zona Cascadei Bâlea, la o altitudine mai mică, pe Transfăgărășan ninge, au arătat drumarii de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, cei care se ocupă de deszăpezirea șoselei.
Deszăpezirea Drumului Național 7C – Transfăgărășan a…
Citește mai mult pe Alba24.ro