Connect with us

LIFESTYLE

FOTO: Sfaturi pentru un Crăciun lipsit de incidente, de la noul angajat al IGSU, ”Bradul Pompier”

Publicat

Pompierii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au anunțat, marți, pe Facebook, că au un nou coleg – ”Bradul Pompier”, care dă sfaturi pentru un Crăciun lipsit de incidente:

”Avem un nou coleg, Bradul Pompier!

Ne-a spus să aveți mare grijă de brăduții din casele voastre, să nu-i apropiați de foc sau artificii. Sunt foarte sensibili, se pot aprinde în numai câteva secunde!

Dacă țineți cont de aceste sfaturi, Bradul Pompier vă promite sărbători fericite!”, au scris pe Facebook reprezentanții ISU Constanța.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Zodia Fecioară 23 august – 22 septembrie: Caracterizarea nativilor din zodia Fecioară. Calități, defecte și compatibilitate cu alte zodii

Publicat

horoscop zodii sursa alba24.ro 800x600

Din data de 23 august începe Zodia Fecioară, zodie care se încheie pe 22 septembrie. Zodia Fecioară reprezintă a şasea zodie pe cercul zodiacului european care cuprinde 12 zodii.

Simbol Zodia Fecioară

Constelaţia Fecioarei are ca simbol o fată tânără, cu aripi de înger, ţinând în mână un spic de grâu, făcând aluzie la steaua cea mai strălucitoare, pe care o găsim în această constelaţie, şi anume Spica.

Cu Soarele în Fecioară suntem mai atenţi şi mai disciplinaţi, nu doar în aspectele ce ţin de muncă. Este o perioadă benefică în care putem identifica cei mai potriviţi terapeuţi pentru noi. Fecioara ne susţine în orice demers legat de armonizarea aspectelor ce ţin de corp, minte şi suflet.

Caracterizare Zodia Fecioară

Zodia Fecioară aparţine elementului pământesc şi este un semn practic care aduce nativilor înclinaţia spre chibzuinţă, cea mai importantă calitate a acestora fiind capacitatea de a analiza în profunzime toate aspectele unei probleme. Nativii acestei zodii ştiu cel mai bine să compare, să evalueze, să sistematizeze şi să califice. Îşi controlează foarte bine emoţiile şi nu acţionează decât extrem de rar din impuls, toate acţiunile lor fiind trecute prin excelentul filtru al stăpânirii de sine. Metodic şi capabil să reziste muncilor de rutină, nativul din această zodie se poate impune în lumea afacerilor şi poate fi un pedagog foarte bun, potrivit www.eastrolog.ro.

Este guvernată de planeta Mercur, considerată planeta inteligenţei. Persoanele care aparţin zodiei învaţă foarte repede, fiind perseverente şi ingenioase. Ele au darul unic de a înţelege şi a asimila orice idee nouă.

La fel ca în orice zodie, are şi trăsături negative, între acestea evidenţiindu-se spiritul critic, pe care-l aplică cu consecvenţă asupra activităţilor sale şi asupra persoanelor cunoscute.

Alimentele benefice: cartofii, guliile, ţelina şi alimentele menţionate în zodia Gemenilor, deoarece au acelaşi guvernator – planeta Mercur.

Bărbatul născut în zodia Fecioară

Bărbatul născut în zodia Fecioară este foarte echilibrat, vesel şi iubeşte munca. Uneori poate fi cuprins de furii violente, dar se linişteşte repede. Este prea susceptibil. Nu îi plac misterele. Preferă femeile echilibrate şi constante, lângă care poate avea un confort paşnic. Nu este bărbatul marilor pasiuni, dar ştie să iubească sincer şi profund. Are însă tendinţa să-şi neglijeze partenera, preocupat fiind de carieră şi de câştigurile materiale.

Femeia Fecioară

Femeia Fecioară este sociabilă, plăcută, surâzătoare ştiind să-şi ascundă tristeţea, cu spirit practic şi gusturi simple. Este perfecţionistă, trăsătură ce uneori ajunge să devină un defect. Ţine enorm la promptitudine şi la sinceritate. O caracterizează timiditatea, dar când îşi dă seama că mariajul ei e imperfect şi găseşte un nou partener care i se pare fără cusur nu va ezita să taie legăturile vechi, potrivit www.venus.org.ro. Ca mamă este foarte atentă cu tot ce înseamnă cămin, familie şi mai ales copii.

Copilul Fecioară în relaţiile cu copiii de vârsta lui dă dovadă de timiditate şi nesiguranţă, simţindu-se bine în compania adulţilor. Copilul din această zodie va fi în continuă mişcare, atât fizică, cât şi mentală. Standardele personale sunt foarte înalte, după cum menţionează www.copilul.ro. Are un simţ critic dezvoltat, lucru care nu e pe placul prietenilor lui şi nici al părinţilor sau rudelor care pot deveni agasate de criticile lui. Devine sârguincios dacă este convins că face un lucru util.

Compatibilitate cu alte zodii:

Excelentă (100%) – Fecioară, Capricorn, Taur
Bună (80%) – Scorpion, Rac
Delicată, riscantă (60%) – Săgetător, Gemeni
Dificilă, dar interesantă (50%) – Peşti
Nerecomandabil (10%) – Balanţă, Leu

Personalităţi născute în zodia Fecioară:

Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Fecioară: Paulo Coelho, Sean Connery, Guillaume Apollinaire, Maica Tereza, Theodore Dreiser, Johann Wolfgang von Goethe, Maurice Maeterlinck, Werner Forssmann, Ingrid Bergman, Michael Jackson, Cameron Diaz, Ken Aston, Gloria Estefan, Salma Hayek, Ferdinand Porsche, Irene Papas, Raquel Welch, Freddie Mercury, Elia Kazan, Pink (Alecia Beth Moore Hart), Patrick O’Neal, Lev Tolstoi, Cesare Pavese, Colin Firth, Karl Lagerfeld.

Personalităţi din România născute în zodia Fecioară: Anna Széles, Camil Baltazar, Sebastian Papaiani, Mihai Mălaimare, Irina Begu, Emil Hurezeanu, Claudiu Bleonţ, Horia Brenciu, Luminiţa Gheorghiu, Ioan Isaiu, Nicolae Dobrin, Mircea Zaciu, Mihai Cafriţa, Dana Dogaru, Ioan Gyuri Pascu, Maria Ciobanu, Marina Voica, Claudiu Istodor, Angela Gheorghiu, Ion Agârbiceanu, Ilie Balaci, Ileana Stana-Ionescu, Dida Drăgan, Fărâmiţă Lambru, Anca Parghel, Marius Popp, Ducu Bertzi.

sursa: Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Spectacol incendiar și inedit Ed Sheeran, pe Arena Națională

Publicat

ed sheeran concert arena nationala

Ed Sheeran va concerta la Bucureşti, sâmbătă, în cadrul turneului „The Mathematics Tour”, pe un nou concept de scenă – de 360 de grade, care va permite fanilor să poată vedea conţinutul dinamic al spectacolului din fiecare loc din Arena Naţională.

Invitatul special al artistului britanic este Calum Scott.

” ‘Mathematics’ se desfăşoară pe o scenă centrală, cu o margine rotativă, care permite o vizibilitate de 360 de grade pentru (şi de) Sheeran şi patru platforme, amplasate în interiorul terenului stadionului, fiecare la baza a şase ‘catarge’ care acţionează ca şi contragreutăţi într-o configuraţie sofisticată de rigidizare cu scripeţi pentru un halo de 42 de tone deasupra scenei principale. Ca şi cum asta nu ar fi fost de ajuns, pirotehniştii au un rol important în spectacol, cu aruncătoare de flăcări folosite de mai multe ori, culminând cu un foc de artificii la final”, precizează organizatorii.

Scena de 360 de grade este formată dintr-o scenă centrală rotativă înconjurată de şase catarge înalte de 30 de metri. Realizate din 7,5 tone de grinzi, stâlpii susţin un sistem complex de reţele de cabluri, care permite suspendarea a 55 de tone de echipament deasupra scenei, inclusiv sonorizare, lumini şi haloul.

Această configuraţie de pionierat elimină necesitatea unui sistem de acoperiş standard, ceea ce are ca rezultat o vizibilitate mult mai bună pentru fani. Haloul, un ecran LED transparent circular cu diametrul de 21 de metri, este suspendat deasupra zonei centrale a spectacolului şi poate fi coborât până la scenă pentru a-l înconjura pe Ed. În interiorul haloului se află 18 candelabre realizate din benzi LED Sceptron. Acestea se pot mişca împreună cu haloul sau independent de acesta pentru a crea un show cu adevărat spectaculos, informează organizatorii.

Potrivit setlist-ului concertelor anterioare, Ed Sheeran va interpreta melodii precum „Castle on the Hill”, „BLOW”, „Shivers”, „Don’t / Nina”, „Dive”, „Give Me Love”, „You Are the Reason” (Calum Scott cover) (with Calum Scott), „Galway Girl”, „Love Yourself” (Justin Bieber cover), „Bloodstream”, „You Need Me, I Don’t Need You”, „Bad Habits”.

„Mathematics World Tour” al lui Sheeran a început în martie 2022 şi cuprinde toate genurile – de la rock la hip-hop, de la country la pop şi de la balade de dragoste la head bangers. Turneul este unul combinat al fiecăruia dintre albumele sale.

Artistul a anunţat că, pentru cea mai mare parte a concertului nu va folosi o trupă, ci se va acompania singur la o staţie 5-loop şi diferite chitări.

La concert nu este permis accesul copiilor sub 6 ani.

Copiii cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora vor beneficia de acces gratuit la spectacol, în limita locurilor disponibile.

Adulţii cu dizabilităţi grave (nivel 1) sau accentuate (nivel 2) şi însoţitorii acestora vor beneficia de acces gratuit în limita locurilor disponibile.

Pentru a putea intra la spectacol, spectatorii trebuie să aibă asupra lor biletele cumpărate, confirmarea rezervării şi un act de identitate valid cu poză.

După concertul de la Bucureşti, următorul show al artistului britanic va avea loc pe 31 august, pe stadionul naţional „Vasil Levski” din Sofia, Bulgaria.

sursa: Agerpres

Sursa foto: Ed Sheeran/Facebook.com

Citește mai departe

ACTUALITATE

Trucuri simple pentru ținutele de vară (P)

Publicat

papuci dama tinute de vara fashion days

Temperaturile ridicate din sezonul torid ne îndeamnă să abordăm o vestimentație cât mai lejeră, care să susțină confortul însă fără a compromite stilul. Dar cum faci să fii bine îmbrăcată și, în același timp, să te simți relaxată în hainele tale?

Ținutele lejere de vară pot fi atât practice, cât și elegante, dacă știi să aplici câteva trucuri esențiale în alegerea și combinarea pieselor vestimentare.

Alege materiale din fibre naturale

Țesăturile naturale, precum bumbacul, inul și mătasea permit pielii să respire, absorb transpirația și oferă un confort termic excelent în timpul zilelor caniculare. Evită materialele sintetice, care rețin căldura și umezeala, favorizând transpirația și creând o senzație de disconfort.

Poartă nuanțe deschise

Alege culori pastelate, alb, bej, ivoar care reflectă lumina și căldura. Evită nuanțele închise care atrag razele soarelui și absorb căldura. Atunci când vrei să adaugi prospețime și personalitatea ținutelor, adaugă o piesă într-o nuanță vibrantă.

Optează pentru croieli lejere

Hainele cu croieli lejere, care nu se lipesc de corp, lasă aerul să circule și previn supraîncălzirea și transpirația. Alege rochii vaporoase, fuste largi, pantalonii lejeri în locul rochiilor strânse pe corp, a fustelor creion și a pantalonilor conici, care limitează mișcarea și provoacă disconfort în sezonul cald.

Mizează pe accesorii confortabile

Este cunoscut faptul că accesoriile pot transforma complet o ținută. Însă trebuie să le alegi inteligent, mai ales în zilele toride. De exemplu, o pălărie de paie are dublu rol – te protejează de soare și adaugă un aer șic ținutei. La fel, ochelarii de soare sunt indispensabili pentru a-ți proteja ochii de soare și îți creează un aer misterios. Încălțămintea este foarte importantă pentru eleganță și confort.  Sandalele cu talpa plată, fie ele gladiator, flip-flops sau espadrile, sunt esențiale pentru a completa ținuta de vară. Alege modelul care ți se potrivește din oferta Fashion Days.

Combină piese de bază cu altele elegante

Investiția în piese versatile este un alt truc esențial. Tricourile simple, bluzele din bumbac, rochiile tip cămașă sau salopetele din in sunt piese care pot fi ușor combinate și adaptate diferitelor ocazii. Un tricou alb, de exemplu, poate fi purtat atât cu o fustă vaporoasă pentru o ieșire în oraș, cât și cu pantaloni scurți pentru o zi la plajă.

Cu atenție la detalii și câteva piese versatile, poți crea outfituri care să te ajute să te simți bine și să arăți minunat pe toată durata acestui sezon canicular. Caută, întotdeauna, piese care îți oferă flexibilitate, confort și adaugă un strop de eleganță ținutelor tale de vară, folosind accesorii sau culori cu personalitate. Creativitate, o garderobă structurată corect și câteva trucuri de stil te vor ajuta să te bucuri de vară fără să faci compromis de imagine și confort.

Citește mai departe

ACTUALITATE

53% dintre români – de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu localele. Sondaj

Publicat

vot

Conform unei cercetări sociologice efectuate la comanda PSD și PNL de către Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde și făcută publică miercuri, peste jumătate dintre români, adică 53%, sunt de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale.

Pe acelaşi subiect („personal sunteţi de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale), 35% dintre respondenţi au susţinut, conform sondajului, că nu sunt de acord ca europarlamentare şi localele să fie comasate, iar alţi 12% au spus că nu pot aprecia cu privire la o astfel de variantă.

Totodată, 66% dintre cei chestionaţi au răspuns afirmativ întrebaţi dacă varianta ca viitorul Guvern al României, care se va forma după alegerile generale, ar trebui să fie alcătuit din partide care împreună să asigure majoritatea constituţională şi stabilitate politică.

La aceeaşi întrebare, 23% dintre intervievaţi au răspuns „nu”, iar alţi 13% că nu pot aprecia.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, 31% dintre cei 45% de respondenţi care au indicat un partid au afirmat că ar vota cu Partidul Social Democrat, 20% cu Partidul Naţional Liberal, 18% cu Alianţa pentru Unirea Românilor, 15% cu Alianţa Dreapta Unită (USR+PMP+FD), 8% cu SOS România, 5% cu Uniunea Democrată Maghiară din România, 2% cu REPER şi 1% cu altele.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 19 – 20 februarie pe un eşantion de 950 de subiecţi, prin metoda CATI (telefonic).

Cercetarea sociologică are o marjă de eroare de plus/minus 3,1%. Agerpres

Citește mai departe