Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: De peste 48 de ore, pompierii români intervin pentru limitarea propagării unui incendiu aproape de Chanousse

Publicat

Un grup de 40 de pompieri români, pre-poziţionaţi în Franţa, au fost mobilizați timp de peste 48 de ore pentru a interveni alături de echipele de pompieri franceze, cu scopul de a controla și limita extinderea unui incendiu de pădure care a izbucnit în apropierea localității Chanousse, conform anunțului făcut de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit IGSU, de peste 48 de ore, cei 40 de pompierii români, pre-poziționați în Franța, intervin alături de omologii francezi pentru limitarea propagării unui incendiu de pădure care se manifestă în proximitatea localității Chanousse.

Solicitarea a venit din partea ofițerului de legătura francez, pentru protejarea comunităților aflate în pericol, situate la aproximativ 200 km distanță față de baza de operații.

Pentru limitarea și stingerea flăcărilor care se manifestă pe o suprafață de aproximativ 140 ha, salvatorii români intervin cu 4 autospeciale de stingere, 1 autocisternă și 2 autospeciale de primă intervenție și comandă.

pompieri romani igsu franta3

Totodată, pentru asigurarea alimentării cu apă a autospecialelor, de la sursele existente în zonă, s-a realizat un dispozitiv de intervenție terestră, cu o lungime de peste 1 km.

De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, au fost alocate 6 avioane de stingere tip CANADAIR, 1 avion de stingere tip DASH și elicoptere cu sisteme bambi bucket pentru efectuarea recunoașterilor aeriene și acoperirea optimă a suprafețelor afectate.

Conform prognozelor, riscul apariției incendiilor de pădure în zonă este în continuare unul ridicat.

pompieri romani igsu franta2

Sub supravegherea și coordonarea domnului Commandant Jérôme Jallet, șeful sectorului de ardere controlată, specializat în tehnica „feux tactiques”, colegii nostri au participat la misiunea de ardere controlată, pentru limitarea propagării incendiului spre zona locuită.

pompieri romani igsu franta

Ulterior, pompierii români au fost angrenați în misiunea de supraveghere a eventualelor scântei care pot provoca alte incendii pe versantul opus.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Petrecere a comunității srilankeze pe malul Ampoiului, la Alba Iulia. Cum văd muncitorii străini relațiile cu românii

Publicat

video: petrecere a comunității srilankeze pe malul ampoiului, la alba

Zi de sărbătoare pe malul râului Ampoi la Alba Iulia. De obicei o sărbătoare a românilor începe cu niște grătare bine încinse, bere, cefe de porc și cârnați, totul la pachet cu multă bere. 

Sâmbătă, 27 martie 2024, pe malul râului, atmosfera era foarte diferită de cea făcută de români. Din boxele așeazate lângă o scenă, nu se auzeau artiști de petrecere români, ci orientali. Sri-lankezi mai precis. Mirosul de mici și cefe a fost înlocuit cu cel de condimente…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Experiența lui Iosif, voluntar în inima Nepalului. O poveste de 6 săptămâni în Kathmandu

Publicat

iosif1.png

Iosif a petrecut 6 săptămâni în capitala Nepalului, Kathmandu, în cadrul unui proiect de voluntariat AIESEC. A ales să meargă în această țară deoarece participa la un curs unde erau și persoane din Nepal. Cunoscând aceste persoane, și-a propus să viziteze Nepalul cel puțin o dată în viață.

Înainte de acest proiect, el lucra într-o corporație, iar când i s-a ivit oportunitatea de a merge în Kathmandu, nu a ezitat să o ia pentru a ieși din zona de confort…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii din Alba în dialog cu elevii: Sfaturi date de oamenii legii. De la comportament în societate la siguranța pe stradă

Publicat

polițiștii din alba în dialog cu elevii: sfaturi date de

Polițiștii din Alba au organizat o serie de activități destinate elevilor din județ. Este vorba despre activități preventive, dar și informative despre modul în care elevii trebuie să se comporte în societate. 

Peste 200 de elevi au luat parte la acțiunile poliției.

Este vorba despre elevi ai Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, ai Școlii Gimnaziale „Ovidiu Hulea” Aiud, ai Școlii Gimnaziale Stremț, ai Școlii Gimnaziale ”Singidava” Cugir, ai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANPC îi avertizează pe cei care sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici și bere. La ce trebuie să fie atenți pentru a nu avea probleme

Publicat

anpc îi avertizează pe cei care sărbătoresc ziua de 1

ANPC îi avertizează pe cei care sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici și bere. Directorul general, Paul Anghel atrage atenția ca românii care sărbătoresc ziua de 1 Mai să fie atenți de unde mănâncă mici și ce beau.

Acesta a explicat ce trebuie să urmărească cei care cumpără carne de mici sau de unde îi mănâncă.

”Ca în fiecare an, românii sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici și bere. Pentru a vă bucura pe deplin de această sărbătoare, e bine să țineți cont de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe