Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Intervenţia cu elicopterul IGSU continuă pe Valea Oltului, la Brezoi. Ard peste 20 de hectare de pădure

Publicat

YouTube video

Elicopterul din dotarea Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca continuă şi vineri intervenţia pentru stingerea incendiului de proporţii izbucnit în zona Negoiu – Valea Oltului, la Brezoi. Ard peste 20 de hectare de pădure.

incendiu munti valea oltului negoiu

„Din cauza zonei greu accesibile în zona afectată de incendii, la solicitarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, din data de 4 aprilie, personal aeronavigant din Inspectoratul General de Aviaţie şi Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca participă cu un elicopter pentru a sprijini forţele locale pentru stingerea incendiului de pădure din localitatea Brezoi, județul Vâlcea.

Operaţiunile de intervenţie pentru stingerea incendiului de litieră şi doborâturi din zona Ocolului Silvic Cozia Negoiu (aproximativ 24 de hectare) sunt coordonate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. Incendiul din localitatea Brezoi se manifestă în imediata apropiere a versanţilor care mărginesc DN7 şi râul Olt.

Alimentarea cu apă a dispozitivului acroşat Bambi-Bucket s-a făcut din râul Olt, barajele Cornet-Racoviţă şi Turnu, județul Vâlcea”, transmit reprezentanţii Unităţii Speciale de Aviaţie Cluj-Napoca.

incendiu munti valea oltului negoiu

Potrivit sursei citate, joi, elicopterul a alimentat de 22 de ori pentru stingerea incendiului, iar vineri de 23 de ori, până la ora 14.00.

incendiu munti valea oltului negoiu

La operaţiunile de stingere a incendiului participă personal al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, SVSU Brezoi şi Ocolul Silvic local.

incendiu munti valea oltului negoiu

Pe lângă misiunea de stingere a incendiului, echipajul aeronavei a efectuat şi  misiuni de recunoaştere a zonei pentru evaluarea situaţiei şi luarea măsurilor necesare pentru diminuarea efectelor şi stingerea incendiului, mai precizează reprezentanţii unităţii.

Citeşte şi Elicopter de stins incendii trimis la Brezoi. O pădure de stejari arde pe o suprafaţă de 7 hectare

Incendiul, care a izbucnit marţi, este al doilea din judeţul Vâlcea din ultimele două săptămâni, după cel de la Malaia, în care au fost mistuite peste 28 de hectare de teren dintr-o zonă împădurită a munţilor Lotrului şi pentru stingerea căruia a fost solicitat, de asemenea, sprijin aerian.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VREMEA până la finalul lunii mai: Cât de tare se încălzește. Condiții meteo de Paște 2024

Publicat

vremea până la finalul lunii mai: cât de tare se

VREMEA până la finalul lunii mai. Condiții meteo de Paște 2024. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. Se anunță timp frumos, cu temperaturi potrivite pentru perioada în care ne aflăm.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Val de premii ale elevilor clujeni la Olimpiada Națională de Coregrafie de la Cluj-Napoca

Publicat

3 coregrafie.jpg

Cei mai buni elevi care studiază discipline coregrafice în învățământul preuniversitar din România, au participat la Cluj-Napoca, în perioada 22 -25 aprilie, la Olimpiada Națională de Coregrafie.

La această olimpiadă, au participat 108 elevi, din opt orașe din România: București, Constanța, Iași, Timișoara, Bacău, Galați, Brăilași Cluj-Napoca.

Premii și mențiuni

coregrafiecoregrafie

Județul Cluj a fost reprezentat la disciplinele Dans Clasic și Dans Contemporan…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fost deținut al Penitenciarului Aiud, trimis în judecată. A distrus de două ori vasul de WC și ușa de la baie

Publicat

fost deținut al penitenciarului aiud, trimis în judecată. a distrus

Un fost deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a fost trimis în judecată pentru distrugere. În data de 19 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

”La data de la...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Crima din Sâncel: Rareș Gligor, bărbatul care l-a ucis pe unchiul iubitei sale, trimis în judecată

Publicat

crima din sâncel: rareș gligor, bărbatul care l a ucis pe

Rareș Gligor Udvar, bărbatul din Alba arestat preventiv, după ce a ucis un bărbat din Sâncel, a fost trimis în judecată. Acesta l-a ucis pe unchiul iubitei sale cu mai multe lovituri de cuțit. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe