Connect with us

ACTUALITATE

Franţa cere test anti-COVID-19 pentru călătorii nevaccinaţi care revin din Spania şi Portugalia

Publicat

Un test de cel puţin 24 de ore anti-COVID-19 li se va cere la frontierele franceze călătorilor nevaccinaţi care vin din Spania şi din Portugalia, două ţări care se confruntă cu un nou val epidemic, a declarat joi secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Clement Beaune, citat de AFP.

‘Celor nevaccinaţi, atunci când se întorc din Spania şi Portugalia, întrucât situaţia din aceste ţări este dificilă, li se va cere un test (pentru depistarea coronavirusului – n.r.) de cel puţin 24 de ore’, a indicat Clement Beaune, precizând că ‘măsura ar urma să intre în vigoare în acest weekend’.

În schimb, Franţa nu va impune carantină obligatorie pentru călătorii provenind din ţări europene, a adăugat el.

Până în prezent, persoanelor care reveneau din Spania şi Portugalia li se cerea la intrarea în Franţa un test PCR negativ făcut cu 72 de ore înainte sau un test antigen de 48 de ore.

Cele două ţări, importante destinaţii turistice estivale, se confruntă de câteva săptămâni cu o recrudescenţă a epidemiei de coronavirus din cauza variantei Delta, mult mai contagioasă.

La 8 iulie, Clement Beaune le-a recomandat francezilor ‘să evite Spania şi Portugalia’ din cauza creşterii semnificative a cazurilor de COVID-19 în cele două ţări.

Mesajul său a fost ulterior nuanţat de ministrul de externe, Jean-Yves Le Drian, care le-a cerut pur şi simplu francezilor să se vaccineze înainte de a traversa Munţii Pirinei.

Declaraţiile oficialilor francezi au suscitat îngrijorare şi dezaprobare în Spania, unde turismul contribuie cu până la 13% la PIB. Profesioniştii din turismul spaniol şi-au exprimat preocuparea miercuri din cauza ‘încetinirii’ rezervărilor după avertismentele transmise de Franţa şi Germania, care au inclus peninsula iberică în ‘zona de risc’. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Undă verde de la APM Alba pentru realizarea unui nou pod peste Valea Geoagiului, la Teiuș. Cât va costa

Publicat

pod valea geoagiului teius e1674810535746 1000x600.jpg

Un nou pod urmează să fie construit la Teiuș, peste Valea Geoagiului, la intersecția cu strada Axente Sever din localitate. Vechiul pod va fi demolat. 

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a anunțat joi, 26 ianuarie, luarea deciziei etapei de încadrare – fără evaluarea impactului asupra mediului, pentru proiectul „Pod peste râul Valea Geoagiului în zona cu intersecția cu strada Axente Sever, oraș Teiuș”.

Potrivit memoriului tehnic, realizarea noului pod se va face cu închiderea totală a circulației. Pe perioada lucrărilor, traficul se va dirija pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Radare de weekend: Lista drumurilor din Alba, care vor fi supravegheate de echipaje ale Poliției

Publicat

radar 11.jpg

Reprezentanții IPJ Alba au transmis lista drumurilor pe care vor fi amplasate radare de viteză, în acest weekend. 

Polițiștii vor supraveghea traficul rutier și vor face inclusiv controale de rutină. 

Amplasarea radarelor în perioada 28-29 ianuarie 2023:

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Număr record de vizitatori la Grădina Botanică „Alexandru Borza” a UBB Cluj-Napoca în 2022

Publicat

lalele narcise gradina botanica 5 e1657192782323.jpg

Peste 232.500 de vizitatori au trecut pragul Grădinii Botanice „Alexandru Borza” în anul 2022, un număr record de turiști, ce depășește chiar și valorile înregistrate în anii anteriori declanșării pandemiei COVID-19.

„În 2022 am avut o creștere cu aproape 40% a numărului de vizitatori față de anul precedent. Aproape 78.000 de vizitatori au fost doar în lunile aprilie și mai, atrași în special de colecțiile remarcabile de bulboase de primăvară (lalele, zambile, brândușe, narcise etc.). În această perioadă am avut și peste 5.000 vizitatori pe zi.

O creștere spectaculoasă a celor care…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO. Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: „Sunt şocat”

Publicat

statuie maniu 0.jpeg

Statuia lui Iuliu Maniu din Cluj-Napoca a fost doborâtă cu excavatorul în urmă cu două zile, din motive pe care Primăria Cluj-Napoca nu le-a anunţat.

maniu boc burzo

La dezvelirea statuii

statuie maniu 4

Maniu la pământ, foto Mihai Bacalu

statuie maniu 3

Foto Mihai Bacalu

statuie maniu 2

Foto: Mihai Bacalu

statuie maniu 1

Foto: Mihai Bacalu

„Sunt şocat că au dărâmat statuia lui Maniu. Am vorbit cu Ionuţ Ţene (şeful Biroului Învăţământ cultură culte sport şi societate din Primăria Cluj-Napoca) şi a spus că habar n-a avut.Am vorbit şi cu arhitectul Ionel Vitoc şi mi-a spus că e un proiect european de amenajare şi a acelei zone şi crede că o să repună statuia…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe