Connect with us

ACTUALITATE

Franţa flexibilizează restricţiile pentru britanicii ce revin în ţările de reşedinţă din UE

Publicat

Franţa flexibilizează restricţiile de călătorie ”pentru sărbătorile de final de an” pentru britanicii care doresc să tranziteze Hexagonul pentru a se întoarce în ţările lor de reşedinţă europene, a anunţat Ministerul de Interne francez, în contextul în care restricţiile franceze legate de COVID-19 suscită confuzie în Regatul Unit, transmite AFP.

Numeroşi cetăţeni britanici s-au deplasat ”cu bună credinţă” în Regatul Unit pentru sărbătorile de final de an şi ”întâmpină dificultăţi în a reveni în ţările lor de reşedinţă”, potrivit Ministerului de Interne francez, care le-a adresat ”consemne de toleranţă” efectivelor poliţiei de frontieră astfel încât fiecare britanic să poată reveni în ţara din UE unde locuieşte.

Începând de miercuri, automobilişti britanici care încercau să revină, traversând Franţa, în ţările europene unde locuiesc s-au văzut în situaţia de a le fi interzis accesul în tunelul de sub Canalul Mânecii.

Pasagerii care locuiesc în Franţa nu au fost vizaţi şi nici pasagerii trenurilor Eurostar.

Ministerul de Externe britanic a solicitat joi clarificări din partea guvernului francez şi le-a recomandat cetăţenilor britanici ca înainte de a reveni în ţările de reşedinţă europene să se informeze la companiile de transport cu care călătoresc.

Potrivit Ministerului de Interne francez, după Brexit britanicii au devenit ”cetăţeni ai unei ţări terţe”, categorie de călători pentru care tranzitul prin Franţa către alt stat din Uniunea Europeană nu este permis. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Dej a URCAT pe primul loc în topul ORAȘELOR cu cea mai MARE rată de INFECTARE cu COVID din țară. E urmat de Cluj-Napoca

Publicat

covid test e1622528173312.jpg

Dej și Cluj-Napoca deschid lista orașelor din România unde se înregistrează cea mai mare rată de infectare cu Covid-19.

Astfel, pe primul loc la nivel național este Dejul, care marți avea o rată de infectare de 25,35 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori. Aici au fost confirmate 967 de cazuri în două săptămâni.

Citește și: Clujul rămâne cel mai „INFECTAT” județ din țară. 16,38 de cazuri la mie. Cluj-Napoca, aproape de o INCIDENȚĂ de 22 la 1.000

Pe locul 2 în top se află Cluj-Napoca. Cu 7.222 de noi îmbolnăviri în 2 săptămâni, aici rata de infectare a urcat la 21,45 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

Pe locul 3 în top se află municipiul Timișoara, cu o rată de infectare de 19,57 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori. Aici au fost 6.260 de noi îmbolnăviri în perioada de raportare.

dej covid

Pe locurile 4 și 5 sunt orașele Otopeni din județul Ilfov – 18,75 de cazuri la 1.000 de locuitori și Ghimbav, județul Brașov – 18,35.

Județul Cluj are și două comune printre primele 10 cu cel mai mare număr de infectări

Ciurila este pe locul 5 într-un top 10 al conumelor cu cea mai mare rată de infectare cu Covid-19 – 27,61. Aici sunt totuși, doar 49 de cazuri, față de 556 câte au fost raportate în Moșnița Nouă, județul Timș. Aici rata de infectare este de 37,74 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

covid comune cluj 2

În topul dominat de comunele din Timiș, pe locul 8 se află și Feleacu din Cluj, cu o rată de infectare de 22,27 de cazuri de Covid-19.

Sursa: Grupul de Comunicare Strategică

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

EXCLUSIV. Doar AVERTISMENT după caravana AUR la Cluj, pentru nepurtarea măștii de protecție de către George SIMION

Publicat

aur 1 e1643119248897.jpg

Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Cluj a aplicat doar un avertisment organizatorilor caravanei AUR de la Cluj în cadrul căreia s-au strâns semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis.

Reprezentanții Jandarmeriei au declarat pentru Cluj24 că sancțiunea a fost dată pentru neluarea măsurilor de protecție sanitară ca urmare a restricțiilor aplicate în perioada de pandemie, și anume nepurtarea măștii de protecție de către unii dintre participanți.

Citește și Caravana AUR și George Simion la Cluj-Napoca

Co-președintele AUR George Simion nu a purtat deloc mască de protecție, nici la întâlnirea cu membrii și simpatizanții AUR din Piața Avram Iancu, cu care a făcut o poză de grup, nici pe stradă, nici în fața statuii lui Mihai Viteazu.

Acesta a avut și o întâlnire cu primarul Emil Boc la Primăria Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Patru deținuți de la Penitenciarul Gherla, la Bursa Locurilor de Muncă organizată de compania Bosch

Publicat

bosch 3.jpg

Penitenciarul Gherla a participat marți cu un număr de 4 persoane private de libertate care execută pedeapsa în regim deschis, la bursa locurilor de muncă oferită de Compania Bosch.

Activitatea a avut loc la sediul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă Gherla și a fost subscrisă măsurilor active de mediere și combatere a șomajului, implementate de către AJOFM Cluj, în calitate de Serviciu Public de Ocupare, destinate corelării cererii și ofertei de pe piața muncii.

În cadrul evenimentului organizat, persoanele private de liberate s-au familiarizat cu ofertele de locuri de muncă puse la dispoziție de compania Bosch și au avut posibilitatea relaționării cu reprezentanții angajatorilor”, au spus reprezentanții penitenciarului.

Potrivit acestora, prin implicarea în acest gen de activități, Penitenciarul Gherla își propune să promoveze o imaginea realistă a sistemului penitenciar în general și a demersurilor de reintegrare socială, în special, ”scopul final fiind facilitarea reinserției socială a persoanelor care au executat sancțiuni privative de libertate”.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

UE elimină restricţiile suplimentare pentru titularii certificatului digital european privind COVID

Publicat

Ţările membre ale Uniunii Europene au ajuns luni la un acord privind actualizarea normelor pentru facilitarea liberei circulaţii în UE în condiţii de siguranţă în timpul pandemiei de COVID-19, acordul venind ca urmare a unei propuneri din 25 noiembrie anul trecut făcute de Comisia Europeană, indică un comunicat al executivului comunitar.

Principalele actualizări ale recomandării sunt eliminarea, în principiu, a restricţiilor suplimentare pentru titularii certificatului digital al UE privind COVID şi alinierea perioadei de valabilitate la actul delegat, respectiv 270 de zile pentru ciclul primar de vaccinare.

„Astăzi, statele membre au reconfirmat că deţinerea unui certificat digital al UE privind COVID valabil ar trebui să fie suficientă, în principiu, pentru a putea călători în timpul pandemiei. Acordul la care s-a ajuns plasează, aşadar, certificatul digital al UE privind COVID în centrul abordării noastre coordonate. Este important ca statele membre să dea curs acestui acord şi să pună în aplicare fără întârziere normele convenite. Fiecare stat membru decide în funcţie de situaţia cu care se confruntă. Varianta Omicron s-a răspândit până acum în întreaga Europă şi este timpul să analizăm dacă pot fi eliminate măsurile suplimentare privind călătoriile pe care o serie de state membre le-au introdus în ultimele săptămâni, îngreunând şi reducând previzibilitatea călătoriilor în întreaga UE. Le solicităm acum tuturor statelor membre să pună rapid în aplicare normele comune pentru a asigura coordonarea şi claritatea pentru cetăţenii şi călătorii europeni”, au declarat comisarii europeni Stella Kyriakides (sănătate) şi Didier Reynders (justiţie).

Aceştia au amintit că cele peste 1,2 miliarde de certificate emise sunt o dovadă a succesului acestui instrument, care a fost pus în aplicare în întreaga UE şi la scară mondială. ”Acesta reprezintă o adevărată poveste de succes europeană, replicată la nivel mondial”, au menţionat comisarii europeni pentru sănătate şi justiţie.

La 3 septembrie 2020, Comisia Europeană a formulat o propunere de recomandare a Consiliului menită să garanteze că toate măsurile care restrâng libera circulaţie adoptate de statele membre ca răspuns la pandemia de COVID-19 sunt coordonate şi comunicate clar la nivelul UE. În 13 octombrie acelaşi an, statele membre s-au angajat să asigure o coordonare mai bună şi un schimb de informaţii mai eficient prin adoptarea recomandării Consiliului.

Pe 1 februarie 2021, Consiliul a adoptat o primă actualizare a recomandării, care a introdus o nouă culoare, ‘roşu închis’, pentru marcarea zonelor de risc şi a stabilit aplicarea de măsuri mai stricte călătorilor care sosesc din zonele cu risc ridicat.

La 20 mai 2021, Consiliul a modificat recomandarea pentru a permite călătoriile neesenţiale ale persoanelor complet vaccinate, precum şi pentru a consolida măsurile de limitare a răspândirii variantelor care suscită îngrijorare.

În 14 iunie anul trecut, Parlamentul şi Consiliul au adoptat Regulamentul de instituire a cadrului referitor la certificatul digital al UE privind COVID. Pentru a utiliza în mod optim certificatul digital al UE privind COVID, Consiliul a adoptat, în aceeaşi zi, o a doua actualizare a recomandării Consiliului, care prevede derogări de la restricţiile de călătorie pentru persoanele complet vaccinate şi pentru persoanele vindecate.

Începând din iunie 2021, introducerea certificatului digital al UE privind COVID a progresat într-un ritm rapid. La 18 octombrie, Comisia a publicat primul raport privind sistemul certificatului digital al UE privind COVID, un instrument disponibil pe scară largă şi a cărui fiabilitate este larg acceptată, pentru a facilita libera circulaţie în timpul pandemiei de COVID-19.

La 25 noiembrie, având în vedere aceste evoluţii, Comisia a propus actualizarea abordării comune prevăzute în Recomandarea (UE) 1475/2020 a Consiliului, solicitare formulată şi de Consiliul European în concluziile sale din 22 octombrie 2021. La 21 decembrie, pentru a asigura o abordare comună în toate statele membre, Comisia a adoptat Regulamentul delegat (UE) 2288/2021 de stabilire, în contextul călătoriilor, a unei perioade standard de acceptare de 270 de zile pentru certificatele de vaccinare care indică finalizarea seriei de vaccinare primară.AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe