Connect with us

ACTUALITATE

Franţa flexibilizează restricţiile pentru britanicii ce revin în ţările de reşedinţă din UE

Publicat

Franţa flexibilizează restricţiile de călătorie ”pentru sărbătorile de final de an” pentru britanicii care doresc să tranziteze Hexagonul pentru a se întoarce în ţările lor de reşedinţă europene, a anunţat Ministerul de Interne francez, în contextul în care restricţiile franceze legate de COVID-19 suscită confuzie în Regatul Unit, transmite AFP.

Numeroşi cetăţeni britanici s-au deplasat ”cu bună credinţă” în Regatul Unit pentru sărbătorile de final de an şi ”întâmpină dificultăţi în a reveni în ţările lor de reşedinţă”, potrivit Ministerului de Interne francez, care le-a adresat ”consemne de toleranţă” efectivelor poliţiei de frontieră astfel încât fiecare britanic să poată reveni în ţara din UE unde locuieşte.

Începând de miercuri, automobilişti britanici care încercau să revină, traversând Franţa, în ţările europene unde locuiesc s-au văzut în situaţia de a le fi interzis accesul în tunelul de sub Canalul Mânecii.

Pasagerii care locuiesc în Franţa nu au fost vizaţi şi nici pasagerii trenurilor Eurostar.

Ministerul de Externe britanic a solicitat joi clarificări din partea guvernului francez şi le-a recomandat cetăţenilor britanici ca înainte de a reveni în ţările de reşedinţă europene să se informeze la companiile de transport cu care călătoresc.

Potrivit Ministerului de Interne francez, după Brexit britanicii au devenit ”cetăţeni ai unei ţări terţe”, categorie de călători pentru care tranzitul prin Franţa către alt stat din Uniunea Europeană nu este permis. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Ajutor din partea motocicliștilor clujeni pentru sătenii nevoiași din Munții Apuseni. ”Vieți pline de greutăți”

Publicat

moto e1680283695928.jpeg

Membrii Comunității Moto Cluj – Asociația CMC, a motocicliștilor clujeni, au adus bucurie pe fețele unor săteni nevoiași din Munții Apuseni, cărora le-au adus ajutoare cu sprijinul voluntarilor. 

Au fost ajutate peste 38 de persoane izolate, cu alimente, haine, jucării, dulciuri, medicamente, produse de igienă și menaj, pampersi, telefon mobil cu cartelă, pat de dormit, etc. S-au parcurs în total 330 km în 14 ore atât pe ploaie cât și prin zăpadă iar la livrarea cutiilor cu ajutoare au participat 24 de persoane cu 11 vehicule 4×4

”Oameni de vârsta a treia, familii cu copii mici, care trăiesc…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Concert caritabil de pricesne cu Georgiana Lobonț și invitații săi la Cluj. Pentru ce se strâng banii

Publicat

pricesne 1 e1680270307144.jpeg

Cântăreața de muzică populară Georgiana Lobonț organizează vineri, 7 aprilie, concertul de pricesne ”Roagă-te și crede din sufletul Ardealului”, evenimentul având loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca de la ora 19.

Pe scenă vor mai urca, printre alții, Paula Seling și Marius Ciprian Pop.

Concertul are loc cu binecuvântarea mitropolitului Clujului, IPS Andrei Andreicuț, toate încasările urmând să fie donate în scop caritabil, pentru proiectul Centrului de îngrijiri paliative pediatrice ”Sf. Hristofor” din Cluj-Napoca.

georgi

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Noi autobuze din Cluj-Napoca vor avea suport pentru bicicletă. VEZI pe ce trasee vor circula

Publicat

autobuz biciclete.jpg

Noi suporturi de biciclete vor fi montate pe mijloacele de transport public din Cluj-Napoca. Acestea circulă inclusiv spre zonele de agrement ale orașului, potrivit Companiei de Transport Public Cluj-Napoca.

Începând cu data de 3 aprilie, CTP va instala suporturi de biciclete pe noi mijloace de transport în comun. Acestea sunt montate în spatele autobuzelor și vor putea transporta mai multe biciclete.

Noi autobuze din Cluj-Napoca vor avea suport pentru bicicletă. VEZI pe ce trasee vor circula

Mijloacele de transport deservesc traseele liniilor 35, 43 ,43B ,43P , 46, 46B, 46L, 40, 21.

„Acest lucru îți…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Record de donatori în ultima zi a campaniei „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”

Publicat

donare sange 11 e1668088961623.jpg

Aproape 500 de persoane au răspuns apelului lansat de Universitatea ”Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca și au donat sânge în campania „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”, inițiată de Direcția Comunicare și Relații Publice din cadrul UBB.

Recordul s-a înregistrat în ultima zi când peste 140 de persoane au reușit să doneze sânge, devenind astfel parte din campanie.

Campania inițiată de UBB s-a desfăşurat în perioada27 – 31 martie 2023 la sediul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj și a fost adresată studenților și cadrelor didactice din UBB, dar nu numai lor.

Cea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe