Connect with us

ACTUALITATE

Franţa înăspreşte condiţiile de acces pentru călătorii care provin din Regatul Unit

Publicat

omicron

Franţa va înăspri condiţiile de acces pentru călătorii care provin din Regatul Unit, pentru a limita răspândirea variantei Omicron a COVID-19, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al guvernului francez Gabriel Attal, informează AFP.

Validitatea testelor pentru a putea intra în Franţa din Regatul Unit se va reduce de la 48 la 24 de ore, iar motivele de călătorie vor fi „limitate la rezidenţii france.

zi şi la familiile lor”, a precizat Attal la posturile BFMTV şi RMC. Deplasările în scop „turistic sau profesional pentru persoane care nu sunt rezidente în Franţa vor fi limitate”, a adăugat el.

De asemenea, plasarea în carantină va fi cerută la sosire, într-un loc pe care călătorii „îl vor alege, timp de şapte zile, cu un control din partea forţelor de securitate”, dar care ar putea fi „ridicată după 48 de ore” dacă un test realizat la sosirea în Franţa va fi negativ. „Persoanele vor trebuie să se înregistreze pe o aplicaţie, ce va genera un ordin de izolare emis de prefect”, a precizat Attal.

Obiectivul acestui „control şi mai drastic decât cel care există în prezent” pentru călătorii din Regatul Unit este de „a încetini la maximum sosirea de cazuri (de contaminare) cu varianta Omicron pe teritoriul francez, timpul necesar ca oamenii să se vaccineze cu doze de rapel”, a explicat purtătorul de cuvânt al guvernului.

„Aceasta permite o plasă de siguranţă mai mare, pentru a încetini la maximum” răspândirea Omicron, într-un moment în care „varianta devine majoritară în Regatul Unit, dacă nu este deja”, a insistat Attal.

În Franţa au fost detectate 240 de cazuri cu această variantă, însă „există probabil mai multe”, a mai spus el. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Baza sportivă La Terenuri din Mănăștur, gata de recepție „milimetru cu milimetru”

Publicat

terenuri.jpg

Emil Boc, a anunțat, vineri, că a primit la Primărie documentul care consfințește finalizarea lucrărilor la baza sportivă La Terenuri din Mănăștur. 

“Am primit ieri hârtia privind finalizarea lucrărilor. Urmează să facem verificări în teren. Trebuie să iei milimetru cu milimetru ce s-a construit acolo. Copiii se joacă deja acolo, pe baza sportivă. Constructorii au avut deschiderea să pună garduri.

Bravo lor, în sfârșit constructorii au reușit să finalizeze proiectul.”, a spus primarul Emil Boc.

Lucrarea ar fi trebuit să fie finalizată încă de anul trecut.

Citește și:

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Avertizare Cod Portocaliu de ploi torențiale, descărcări electrice și grindină, în Alba. Localitățile vizate

Publicat

furtuna 1000x600.jpg

Meteorologii au emis vineri după-amiaza o avertizare Cod Portocaliu de furtuni valabilă în mai multe zone din județul Alba, până la ora 14:30. 

Potrivit ANM, este vizată zona de munte de peste cota 1800 m și localitățile Zlatna, Câmpeni, Abrud, Bistra, Baia de Arieș, Roșia Montană, Lupșa, Vidra, Albac, Sohodol, Horea, Avram Iancu, Scărișoara, Gârda de Sus, Bucium, Arieșeni, Vadu Moților, Poșaga, Ciuruleasa și Poiana Vadului.

Se vor semnala averse care vor depăși pe arii restrânse 35 – 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prima zi cu preţuri compensate la benzină şi motorină. Cât costă carburanţii la benzinăriile din Oradea (FOTO)

Publicat

reducere benzinarii oradea ebihoreanul 01072022 9.jpg

Vineri este prima zi în care se pune în aplicare compensarea în cuantum de 0,50 de bani / litru de benzină şi motorină în România. Benzinăriile din Oradea afişează la pompă preţurile obişnuite, dar informează şoferii că aplică reducerea la casă.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BENZINĂRIILE din Cluj care au REDUS vineri prețul la CARBURANȚI. Unde găsiți benzină și motorină mai IEFTINE cu 50 de BANI

Publicat

benzinarie lukoil e1645711133620.jpeg

Benzinăriile Lukoil și Petrom din Cluj-Napoca au scăzut prețurile la pompă, după ce în noaptea de joi spre vineri a intrat în vigoare Ordonanța de Urgență care prevede reducerea cu 50 de bani a prețului la carburanți. Această reducere este voluntară, ceea ce înseamnă că benzinăriile nu sunt obligate să o aplice.

În Cluj-Napoca, benzinăriile care au acceptat până acum să reducă de vineri prețurile la pompă sunt Lukoil și OMV Petrom, dar prima este și singura care a afișat noul preț. La stațiile Petrom și OMV, la pompă, afișajul electronic va indica prețul carburanților fără reducerea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe