Connect with us

ACTUALITATE

Franţa intenţionează să comande 130 de blindate pentru a le înlocui pe cele trimise Ucrainei

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Ministerul Forțelor Armate franceze are planuri de a achiziționa 130 de blindate suplimentare, inclusiv 38 de vehicule Jaguar și 92 de vehicule Griffon, cu scopul de a înlocui tancurile ușoare AMX-10 și vehiculele blindate frontal (VAB) trimise către Ucraina. Această informație a fost comunicată vineri de către AFP.

Într-un amendament la proiectul de lege pentru programare militară (LPM) pentru perioada 2024-2030 depus înainte ca textul să fie dezbătut în Adunarea Naţională, guvernul francez prevede ca înainte de 2030 să aibă un parc de 238 de Jaguar, vehicule blindate de recunoaştere şi de luptă dotate cu un tun de 40 de mm, comparativ cu cele 200 prevăzute într-o primă variantă a textului.

De asemenea, acesta prevede un total de 1.437 de blindate Griffon pentru forţele armate franceze în 2030, comparativ cu 1.345 prevăzute iniţial.

La sfârşitul lui 2023, este prevăzut ca armata franceză să aibă 60 de blindate Jaguar şi 575 de blindate Griffon.

Franţa a dat de la începutul lui ianuarie mai multe zeci – Parisul refuză să precizeze numărul exact – de blindate AMX-10, blindate de recunoaştere echipate cu un tun, şi VAB pentru transportul de trupe.

Franţa intenţionează să comande 130 de blindate pentru a le înlocui pe cele trimise Ucrainei. Proiectul de lege de programare militară prevede 413,3 miliarde de euro

Înlocuirea acestor blindate vechi, care începeau să fie retrase progresiv din uz, nu se face în baza unui raport de unul pe unul, au afirmat surse din anturajul ministrului francez al forţelor armate, Sebastien Lecornu.

Este vorba de o „înlocuire prin capacităţi echivalente, în scopul de a menţine formatul forţelor armate pentru a răspunde contractelor operaţionale”, potrivit acestei surse.

Proiectul de lege de programare militară prevede 413,3 miliarde de euro în resurse pentru forţele armate între 2024 şi 2030.

Parcul final de 300 de blindate Jaguar şi 1.818 Griffon este prevăzut să fie obţinut în 2035, comparativ cu 2030 în precedenta lege de programare militară. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Energia eoliană devine principalul furnizor de energie în Germania

Publicat

energie

Potrivit datelor publicate miercuri, aproape o treime din electricitatea generată în Germania în primul trimestru al anului 2023 a provenit din energia eoliană. Turbinele eoliene au depășit cărbunele, devenind principalul furnizor de energie al țării, conform informațiilor transmise de Reuters.

Aproximativ 32,2% din electricitatea din Germania a fost produsă de vânt, în primele trei luni din 2023, faţă de 30% în cazul cărbunelui, a anunţat Oficiul Federal de Statistică (Destatis).

A fost pentru prima dată din trimestrul doi din 2020 când energia eoliană a fost principala sursă de energie a celei mai mari economii europene.

Sursele convenţionale de energie – cărbune, gaz şi energia nucleară – încă reprezintă peste jumătate din producţia de electricitate din Germania (51,4%, în uşoară scădere faţă de anul trecut (52,9%), conform Destatis.

Germania vrea să genereze cel puţin 80% din electricitate din surse regenerabile, până în 2030. Ultimele centrale nucleare au fost închise în aprilie, iar producţia de cărbune este în declin constant. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Se întrerupe apa în mai multe cartiere din municipiul Botoșani

Publicat

apa1.jpg

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei în municipiul Botoşani, mâine 08.06.2023, în intervalul orar 09:00 – 14:00, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei de pe conducta din OL Ø200 mm, localizată pe strada Primăverii nr. 30.

Afectaţi de oprirea apei sunt utilizatorii din municipiul Botoşani ce locuiesc în careul străzilor Primăverii, Mihail Kogălniceanu, B-dul George Enescu (fostul cartier Rotunda).

Pentru evitarea disconfortului cauzat de lipsa apei, rugăm utilizatorii afectați să-şi constituie rezervele de apă necesare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Nici bine n-a intrat în municipiul Botoșani că a fost și amendat. Un tânăr din Suceava a rămas și fără marfă

Publicat

lemne.jpg

Marți, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe strada Sucevei, o autoutilitară condusă de un tânăr, de 29 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deținea documente legale de proveniență sau de transport pentru materialul lemnos transportat, în cantitate de aproximativ 7 metri cubi.

 

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 4.000 de lei, iar materialul lemnos transportat a fost supus confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Papa Francisc va fi supus unei intervenţii chirurgicale pentru un risc de obstrucţie intestinală

Publicat

papa

Potrivit surselor internaționale de presă, Vaticanul a anunțat că miercuri după-amiază, Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, va fi supus unei operații de urgență la spitalul Gemelli din Roma. Operația va fi efectuată sub anestezie generală și are ca scop tratarea unui risc de obstrucție intestinală.

Intervenţia chirurgicală, devenită necesară din cauza agravării simptomelor prezentate de papă, potrivit echipei sale medicale, va duce la câteva zile de spitalizare, a precizat directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un comunicat.

Francisc a fost supus unui control marţi la acelaşi spital.

Liderul Bisericii Catolice a petrecut mai multe zile în spital în luna martie, în urma unei infecţii respiratorii, aminteşte ANSA. EL s-a aflat miercuri dimineaţă în Piaţa Sfântul Petru pentru audienţa sa generală săptămânală. Agerpres

Citește mai departe