Connect with us

EVENIMENT

Franţa, paralizată de greve. Manifestații de amploare din cauza majorării vârstei de pensionare

Publicat

greve franta sursa foto tvr info
sursa foto: captura video tvr info

Franţa este afectată joi, 19 ianuarie, de o serie de greve organizate în semn de protest faţă de reforma pensiilor și a creșterii vârstei de pensionare. În Paris au fost impuse restricţii de circulaţie înaintea unor manifestaţii de amploare faţă de erodarea nivelului de trai.

Sindicatele din Franţa sunt nemulţumite de planul reformării sistemului pensiilor. În învăţământ, 65% dintre angajaţi sunt în grevă, conform postului FranceTV. De asemenea, angajaţii rafinăriilor au intrat în grevă în proporţie de 70%.

La Paris, autorităţile au instituit restricţii de circulaţie în două districte din centrul oraşului, înaintea protestelor la care sunt aşteptate sute de mii de persoane, potrivit cotidianului Le Figaro.

Mişcările de protest sunt organizate de principalele opt centrale sindicale din Franţa, fiind cea mai mare mobilizare din ultimii 13 ani.

Potrivit noilor informaţii, mitingul de la Paris a început în Piaţa Republicii, iar la Toulouse s-au adunat deja aproximativ 50.000 de persoane, informează postul BFMTV. Sunt programate proteste şi în oraşele Marsilia, Nisa, Lyon, Lille, Rennes, Bordeaux, Strasbourg, Nantes, Brest, Caen, Avignon, Metz şi La Rochelle.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Baza de date cu absolvenții de liceu în 2024, verificată de inspectorate, la cerea ministerului. Diplomele vor avea cod QR

Publicat

baza de date cu absolvenții de liceu în 2024, verificată

Inspectoratele școlare trebuie să verifice baza de date privind absolvenții de liceu, promoția 2024. Solicitarea vine din partea Ministerului Educației, în vedere că diplomele vor avea cod QR.

Este necesară această verificare „pentru a evita ca diplomele de absolvire a liceului personalizate să fie tipărite cu informații eronate”, potrivit unei adrese citate de edupedu.ro.

În documentul transmis de Ministerul Educației inspectoratelor școlare, de precizează că:

  • în anul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Parlamentarii nu vor mai putea intra pe TikTok de pe rețeaua de internet a Camerei Deputaților. Motivul

Publicat

parlamentarii nu vor mai putea intra pe tiktok de pe

Parlamentarii nu vor mai putea intra pe TikTok de pe rețeaua de internet a Camerei Deputaților. Decizia vine după un atac cibernetic de acum trei săptămâni, când hackerii au obținut mai multe documente private ale aleșilor.

Atunci a fost furată inclusiv cartea de identitate a premierului Marcel Ciolacu.

Printre măsurile impuse ca urmare a acelei breșe de securitate, pe lângă interzicerea accesului la TikTok, se numără și accesarea unor platforme de sharing de fișiere –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Groapa temporară de gunoi de la Pata Rât, transformată în spațiu verde în 5 ani. Apar două centre noi de colectare și prelucrare

Publicat

pata rat e1600766508527.png

Primăria Cluj-Napoca vrea să desființeze total rampa temporară de gunoi de la Pata Rât, printr-un proiect de 2,5 milioane de euro.

Astfel, în 5 ani, locul va deveni o zonă verde, cu copaci, iar gunoaiele de aici nici măcar nu vor ajunge la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor (CMID). Lângă această zonă, vor fi construite două centre noi pentru preluare și prelucrare de deșeuri.

Groapa temporară de gunoi de la Pata Rât, transformată în spațiu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi de peste 48.000 de lei, date de polițiștii și jandarmii din Alba, după acțiuni în județ. Câte permise au fost reținute

Publicat

amenzi de peste 48.000 de lei, date de polițiștii și

Polițiștii și jandarmii din Alba au aplicat amenzi de peste 48.000 de lei, în ultimele 24 de ore. Au acționat în sistem integrat, pentru prevenirea incidentelor.

Potrivit IPJ Alba, miercuri, 21 februarie, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 475 de persoane și au fost verificate 320 de autovehicule.

Au fost constatate 207 abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Polițiștii și jandarmii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe