Connect with us

EVENIMENT

FRAUDĂ la un examen pentru permis de conducere. Zeci de persoane fără studii ar fi trecut proba scrisă. Cât plăteau ca să ia examenul

Publicat

Trei bărbați au fost prinși în flagrant în timp ce au fraudat examenul pentru obținerea permisului de conducere. Flagrantul s-a desfășurat marți, 18 octombrie 2022, la o școală de șoferi din București.

În urma flagrantului, polițiștii din Ilfov au efectuat trei percheziții și au pus în aplicare 56 de mandate de aducere, într-un dosar penal pentru fals intelectual, fals informatic, fals în declarații și abuz în serviciu.

Peste 40 de persoane sunt bănuite că au trecut proba teoretică prin aceeași metodă. Sumele plătite, între 3.000 și 7.000 de euro

UPDATE: FRAUDĂ la un examen pentru permis de conducere. 9 persoane, reținute

Nouă persoane au fost reținute în acest dosar.

„În urma probatorului administrat, polițiștii rutieri ilfoveni au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 9 dintre cele 46 de persoane.

Persoanele în cauză vor fi prezentate miercuri, 19 octombrie, procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri de luare a măsurilor preventive”, potrivit IPJ Ilfov.

Marți, 18 octombrie, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au depistat în flagrant trei bărbați, respectiv un candidat, un instructor auto și un „sufleor”, care ar fi fraudat proba teoretică, componentă a examenului pentru obținerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV București.

FRAUDĂ la un examen pentru permis de conducere. Candidatul, prins în sala de examen cu tehnică audio-video

În fapt, candidatul, în vârstă de 32 de ani, ar fi intrat în sala de examen purtând tehnică audio-video pe haine și în urechi, aceasta permițându-i „sufleorului” să vadă monitorul și să transmită răspunsurile corecte beneficiarului.

La aceeași dată, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au desfășurat trei percheziții, respectiv la sediul unei școli de șoferi, din București și la domiciliile a două dintre cele trei persoane, depistate în flagrant.

FRAUDĂ la un examen pentru permis de conducere. 56 de persoane, bănuite că ar fi frauda proba teoretică a examenului

În cadrul activităților de documentare, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au identificat, până în prezent, alte 56 de persoane, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fraudat proba teoretică, pentru obținerea permisului de conducere.

Astfel, în vederea executării a 56 de mandate de aducere, în cursul zilei de 18 octombrie a.c., 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov s-au deplasat în județele Iași, Călărași, Bacău, Ialomița și București, pâna la acest moment fiind conduse la sediul IPJ Ilfov 43 de persoane, pentru cercetări.

FRAUDĂ la un examen pentru permis de conducere. Zeci de persoane fără studii s-au prezentat la examen

Din probatoriul administrat, a rezultat faptul că, în perioada 2018-2022, un instructor auto, în vârstă de 43 de ani, împreună cu un bărbat(sufleor), în vârstă de 28 de ani și fără calitate, au racolat zeci de persoane neșcolarizate și le-au sprijinit să fraudeze proba teoretică, componentă a examenului pentru obținerea permisului de conducere, organizat de SRPCIV București.

Ca mod de operare, candidații urmau să intre în sala de examen, purtând pe îmbrăcăminte și în urechi tehnică de natură a permite să filmeze monitorul și să comunice în exterior cu „sufleorul”, acesta din urmă transmițându-le răspunsurile.

FRAUDĂ la un examen pentru permis de conducere. Sume cuprinse între 3.000 și 7.000 de euro pentru proba teoretică a examenului

Suma solicitată pentru obținerea în mod fraudulos a permisului de conducere era cuprinsă între 3000 și 7500 euro.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals intelectual, fals informatic fals în declarații și abuz în serviciu, urmărirea penală fiind sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale-I.G.P.R..

De asemenea, activitățile de documentare s-au desfășurat cu sprijinul D.P.R.C.I.V.

Precizăm faptul că, în activitatea infracțională, nu au fost angrenați lucrători din cadrul DRPCIV.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Ilfov, criminaliști și polițiști de la structurile operative din cadrul IPJ Ilfov.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Amenzi și dosare penale după verificări la comercianți din Aiud. Acțiune derulată de Poliție și Protecția Consumatorilor

Publicat

masina politie.jpg

Polițiștii din Alba, alături de comisari de la Protecția Consumatorului, au dat amenzi de peste 40.000 de lei după controale la Aiud. Au fost verificați comercianți din municipiu. Au fost deschise și două dosare penale.

Potrivit IPJ Alba, acțiunea a fost derulată joi, 28 martie. Au participat polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, polițiștii din Aiud și reprezentanții ai Comisariatului pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Theodora Golf Club, cel mai mare resort de golf din România, dă startul noului sezon fantastic de golf

Publicat

theodora golf club, cel mai mare resort de golf din

Cel mai mare resort de golf din România, Theodora Golf Club, anunță deschiderea terenului de golf și startul unui nou sezon fantastic. Începând cu 31 martie 2024, jucătorii de golf din România și din străinătate, de orice vârstă și nivel de experiență, se pot reîntoarce pe teren pentru a juca pe cele 18 parcursuri în lungime totală de 6.518 m și pe driving rage, pentru a se reacomoda și antrena.

„Suntem încântați să dăm startul unui nou sezon fantastic de golf. Echipa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu de vegetație uscată în comuna Livezile. Pompierii din Aiud intervin cu o autospecială

Publicat

incendiu de vegetație într un sat de lângă blaj. pompierii intervin

Un incendiu de vegetație uscată a fost semnalat vineri, în jurul orei 11:50, în comuna Livezile. 

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud intervine pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Livezile, Valea Răchișului.

Pompierii intervin cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

S-a deschis Bazinul Olimpic din Grigorescu. Care este programul de funcționare

Publicat

bazin olimpic 2 e1689574942156.jpg

Bazinul Olimpic din Grigorescu s-a deschis pentru public vineri, 29 martie, anunță RADP Cluj-Napooca.

Clienții care au abonamente achiziționate până la momentul închiderii bazinului, resepctiv 16 decembrie 2023, pot utiliza aceste abonamente până la epuizarea intrărilor neefectuate, dar maxim 2 luni.

S-a deschis Bazinul Olimpic din Grigorescu. Care este programul de funcționare

Potrivit reprezentanților RADP Cluj-Napoca, orarul de funcționare a bazinului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe