Connect with us

EVENIMENT

Furnizarea apei calde se reia parțial la Ploiești, după aproape 3 luni de la debutul crizei

Publicat

Arhivă foto

Societatea de termoficare a Ploieştiului, Termo Ploieşti SRL, anunţă că în cursul zilei de miercuri se reia parţial furnizarea apei calde în sistem centralizat, anunţul fiind făcut la aproape trei luni de la debutul crizei apei calde.

Conform unui comunicat de presă al operatorului, miercuri se reia furnizarea de apă caldă pentru blocurile racordate la centralele 23 August şi Bucov, care deservesc 149, respectiv 46 de apartamente.

„Au fost create şi activate toate echipele de mentenanţă şi intervenţie, iar toţi angajaţii societăţii sunt pe teren pentru a verifica reţelele (primară şi secundară) de alimentare cu apă caldă şi căldură. Reafirmăm că depunem toate eforturile ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, distribuţia apei calde să poată fi reluată în tot oraşul.

Revenim cu atenţionarea ca toţi abonaţii să se asigure că lucrările la instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate incidentele (inundaţii în apartamente sau în subsolurile blocurilor) ce pot apărea odată cu încărcarea acestora”, arată sursa citată.

Furnizarea apei calde se reia parțial la Ploiești, după aproape 3 luni de la debutul crizei. Câte persoane nu au beneficiat de apă caldă de la 1 august

Aproximativ 130.000 de ploieşteni racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, dar şi instituţii publice nu beneficiază, de la 1 august, de apă caldă în sistem centralizat, după ce operatorul de la acel moment a sistat serviciul, invocând necesitatea unor lucrări la cazanul de apă fierbinte (CAF) 2 al CET Brazi.

Operatorul a continuat însă să furnizeze apă caldă în sistem centralizat până la data de 27 septembrie pentru abonaţii racordaţi la CET 23 August şi Bucov, serviciul fiind ulterior sistat şi pentru aceştia.

Preşedintele CJ Prahova, care este şi preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Termo Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunţat, pe 2 august, rezilierea contractului de delegare a serviciului de furnizare a agentului termic în sistem centralizat în municipiul Ploieşti.

Ulterior, la data de 5 august, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, o hotărâre prin care „se solicită operatorului Societatea Termoficare Prahova SA să asigure continuitatea serviciului de utilitate publică privind furnizarea agentului termic către populaţia de pe raza UAT Ploieşti”.

Firma nu a dat curs solicitării CJSU, transmiţând că repunerea în funcţiune a Cazanului de Apă Fierbinte (CAF) 2 fără finalizarea planului aprobat de reparaţii „prezintă riscuri majore cu consecinţe grave pentru siguranţă în funcţionare a serviciului public de alimentare cu energie termică şi siguranţa personalului”.

Furnizarea apei calde se reia parțial la Ploiești, după aproape 3 luni de la debutul crizei. Ce au solicitat autoritățile

„SC Termoficare Prahova SA (operatorul de la acel moment- n.r.) a luat act de adresa transmisă în data de 4 august 2022 de ADI Termo Prahova, document prin intermediul căruia compania noastră este somată să sisteze reparaţiile de strictă necesitate desfăşurate la CAF 2 şi aducerea utilajului de producţie a energiei termice la starea tehnică iniţială. (…)

Mai mult, autorităţile au solicitat companiei noastre punerea în funcţiune a utilajului şi demararea furnizării apei calde menajere către consumatori.

Având în vedere starea avansată de degradare a Cazanului de Apă Fierbinte nr. 2 constatată prin evaluări tehnice externe raportate către autorităţi, compania Termoficare Prahova SA nu poate să îşi asume răspunderea punerii în funcţiune a utilajului fără finalizarea planului de reparaţii, potrivit reglementărilor legale”, a transmis Termoficare Prahova SA.

La câteva săptămâni de la declanşarea crizei apei calde, Consiliul Local Ploieşti a aprobat înfiinţarea unei societăţi- Termo Ploieşti SRL- care să preia gestionarea serviciului de termoficare şi solicitarea transferului CET Brazi de la Consiliul Judeţean Prahova.

Ulterior, CET Brazi şi reţeaua primară de transport a agentului termic au fost transferate către municipiul Ploieşti, iar serviciul a fost delegat societăţii Termo Ploieşti. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Maria Ciortea, un medic pediatru din Ocna Mureș cu o carieră îndelungată, a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani

Publicat

foto: maria ciortea, un medic pediatru din ocna mureș cu

Maria Ciortea, un medic pediatru din Ocna Mureș cu o carieră îndelungată, a împlinit marți venerabila vârstă de 100 de ani. Cu această ocazie, aceasta a primit din partea reprezentanților administrației locale o plachetă și suma de 1.000 de lei. 

„Ciortea Maria Christina a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani!

Medic pediatru cu o carieră îndelungată este cunoscută la Ocna Mureș ca doamna doctor care era mereu pe o bicicletă. Fie că era soare sau frig și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, ȘOFERI! De miercuri se dau în folosință noi SEMAFOARE în cartierul Gheorgheni

Publicat

semafor e1684847223690.jpg

Primăria Cluj anunță că începând de miercuri, 24.04.2024, vor fi puse în funcțiune instalațiile de semaforizare din următoarele locații:

– strada Constantin Brâncuși – zona nr. 202 (intersecție cu strada Horticultorilor);

– strada Constantin Brâncuși – zona nr. 36 (Grădinița ELF);

Atenție, ȘOFERI! De miercuri se dau în folosință noi SEMAFOARE în cartierul Gheorgheni

Pentru a traversa, pietonii trebuie să acționeze butoanele pietonale…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Consiliul Județean Alba alocă până la 22,49 milioane de lei pentru întreținerea drumurilor județene. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

asfaltare drum lucrari 1000x600.jpeg

Consiliul Județean Alba alocă până la 22,49 milioane de lei pentru lucrări de întreținere curentă, periodică și reparații curente pe timp de vară pe drumurile din județ. 

Consiliul Județean Alba a lansat, pe 22 aprilie, în SEAP, o licitație pentru întreținere curentă, periodică și reparații curente pe timp de vară, pe drumurile județene din Alba.

Valoarea totală este estimată la maxim 22.490.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, la data de 31…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

POLUARE cu hidrocarburi a Someșului în aval de podul Garibaldi. Se INTERVINE cu baraje absorbante

Publicat

poluare 3 e1713877738380.jpg

În cursul zilei de marți, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj au fost sesizați de către comisari ai Gărzii de Mediu privind scurgeri de hidrocarburi petroliere în Someșul Mic. ​

„Aceștia s-au deplasat imediat la fața locului pentru verificarea cursului de apă în zona semnalată (în aval de Podul Garibaldi). La suprafața apei sunt irizații, pe o distanță de aproximativ 500 de metri.

poluarepoluare

POLUARE cu hidrocarburi a Someșului în aval…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe