Connect with us

ACTUALITATE

Gazele naturale, uleiul comestibil şi combustibilii s-au scumpit cel mai mult în ultimul an

Publicat

petrol

Gazele naturale şi uleiul comestibil s-au scumpit cel mai mult în ultimul an, în timp ce singura ieftinire s-a înregistrat la serviciile de transport aerian, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate luni.

În intervalul noiembrie 2020 – noiembrie 2021, preţurile la gaze naturale au urcat cu 49,42%, la uleiul comestibil cu 28,17% şi la combustibili cu 25,55%.

În ceea ce priveşte alimentele, în ultimul an cel mai mult s-au scumpit uleiul comestibil – 28,17% şi cartofii – 22,55%, însă nu au fost înregistrate şi ieftiniri.

Pe de alt parte, de la începutul acestui an, uleiul comestibil s-a scumpit cu 25,47% şi cartofii cu 19,61%, fără a fi înregistrate ieftiniri.

La categoria mărfuri nealimentare, în ultimul an cele mai mari creşteri de preţ au fost consemnate la gaze naturale – 49,42% şi combustibili – 25,55%, fără a se consemna ieftiniri.

Energia electrică s-a scumpit în noiembrie faţă de aceeaşi lună a anului trecut

Energia electrică s-a scumpit în noiembrie faţă de aceeaşi lună a anului trecut şi faţă de începutul anului cu 8,14%, iar comparativ cu luna anterioară s-a ieftinit cu 12,2%.

În cazul serviciilor, cele mai mari creşteri au fost consemnate la alte servicii (plus 7,01%), cele de apă, canal, salubritate (6,88%) şi serviciile poştale (5,53%). Serviciile de transport aerian s-au ieftinit cu 0,94%.

De la începutul anului în curs, cele mai mari majorări de tarife au fost înregistrate la apă, canal, salubritate (7,09%), la alte servicii (7,02%), şi serviciile poştale (5,53%). Serviciile de transport aerian s-au ieftinit cu 21,85%.

Rata anuală a inflaţiei a coborât la 7,8% în luna noiembrie 2021, de la 7,9% în octombrie, în condiţiile în care mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 10,49%, mărfurile alimentare cu 6,10%, iar serviciile cu 4,09%, potrivit datelor publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INS). Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: Jumătate de județ se va afla sub o atenționare meteorologică NOWCASTING tip cod galben de instabilitate atmosferică

Publicat

botoșani: jumătate de județ se va afla sub o atenționare

Publicitate

Mai multe localități din județul Botoșani se vor afla sub o atenționare meteorologică nowcasting tip cod galben de instabilitate atmosferică, astăzi, până la ora 15:00.

Sunt vizate municipiul Dorohoi, orașul Darabani și comunele Ungureni, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Vârfu Câmpului, Cristinești, Avrămeni, Dersca, George Enescu, Hilișeu-Horia, Păltiniș, Broscăuți, Mileanca,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

A început prima ediție a Conferinței „Zilele Spitalului Județean de Urgență Mavromati” Botoșani

Publicat

spital mavromati.jpg

Publicitate

Botoșani, 20 mai 2025 – Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani anunță startul primei ediții a Conferinței „Zilele Spitalului Județean de Urgență Mavromati”, un eveniment de amploare dedicat profesioniștilor din domeniul medical. Manifestarea are loc în perioada 20 – 24 mai 2025, în municipiul Botoșani.

Conferința este organizată sub patronajul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Din 20 mai, Vodafone trece de la 3G la 4G. Ce schimbări apar pentru clienți

Publicat

telefon.jpg

Publicitate

Începând cu data de 20 mai, Vodafone România va începe migrarea serviciilor de voce, date și comunicații machine-to-machine (M2M) din rețeaua 3G către rețeaua 4G. Această tranziție tehnologică are ca obiectiv principal îmbunătățirea performanței și a calității serviciilor oferite clienților.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Numărul firmelor intrate în insolvență scade în 2025: 2.214 cazuri în primele patru luni, potrivit ONRC

Publicat

firmele mici creează mai multe locuri de muncă. iată sectoarele

Publicitate

Numărul societăților comerciale și al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvență în primele patru luni din 2025 a fost de 2.214, în scădere cu 12,35% față de perioada similară din 2024, când au fost înregistrate 2.526 insolvențe, conform datelor publicate pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Cele mai multe firme și PFA intrate în insolvență au fost înregistrate în București, respectiv 478, număr…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe