Connect with us

Uncategorized

În Elveţia, numărul infectărilor cu coronavirus crescut cu 25%, ajungând la 6.100. 56 de persoane au decedat

Publicat

elvetia coronavirus

Elveţia a raportat sâmbătă un total de 6.100 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, cu 25% mai multe decât în ziua precedentă, şi 56 de decese, a anunţat ministerul Sănătăţii din această ţară, spitalele din cantonul Ticino, la graniţă cu Italia, fiind intens solicitate, informează Reuters.

„Situaţia din Ticino este dramatică”, a spus Daniel Koch, şeful departamentului de boli infecţioase al agenţiei federale de sănătate. Potrivit celui mai recent bilanţ, numărul cazurilor a crescut cu peste 1.200 într-o singură zi, iar decesele sunt cu 13 mai multe faţă de vineri.

Koch a spus că a s-a aflat în legătură cu un medic specialist din Ticino, care a precizat că spitalizarea pacienţilor necesită resurse, dar că deocamdată sunt încă suficiente paturi pentru a-i interna.

Armata elveţiană a livrat 50 de ventilatoare suplimentare, pe care le-a instalat vineri în Ticino, ca parte din eforturile autorităţilor de a pune la dispoziţie mai multe dispozitive potenţial salvatoare pentru pacienţii în stare critică şi a le oferi o şansă de a lupta pentru supravieţuire.

Luând cuvântul în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin, Koch a spus că sporirea numărului de infectări cu 25% în Elveţia în ultimele 24 de ore nu este surprinzătoare având în vedere că abia săptămâna aceasta au fost sporite restricţiile referitoare la evenimente şi adunări publice. Întâlnirile în public sunt limitate la un număr de maximum cinci persoane, fiecare la o distanţă de doi metri de celălalt, riscând, în cazul nerespectării regulilor, o amendă de 100 de franci elveţieni (101, 37 dolari).

Finalul crizei nu poate fi încă estimat a spus Koch, care speră cel puţin ca rata creşterii numărului de noi cazuri să înceapă să se aplatizeze în circa o săptămână, când restricţiile asupra libertăţii de mişcare vor tempera răspândirea bolii.AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor online: Irina Giurgiu)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Uncategorized

Botoșani: Directorul DSVSA a fost plasat sub control judiciar. Este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare

Publicat

mihai turcanu 1000x600.jpg

Procurorii Serviciul Teritorial Suceava din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus, sâmbătă, punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de fostul europarlamentar Mihai Ţurcanu, informează AGERPRES, care ocupă în prezent funcţia de director executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani, suspectat de săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, o infracţiune de abuz în serviciu, fals intelectual şi delapidare.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada octombrie – decembrie 2021, Mihai Ţurcanu ar fi intervenit în mod nelegal într-o procedură de achiziţie publică desfăşurată de instituţie pentru atribuirea unui contract de furnizare produse cu specific sanitar – veterinar în valoare de 2.974.405 lei.

Concret, acesta ar fi împiedicat plata banilor către societatea comercială care adjudecase licitaţia şi…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

Uncategorized

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Raluca Curelariu, consilier local USR în Consiliul Local al municipiului Botoșani

Publicat

curelariu 1000x600.jpg

 

„Invitatul Zilei” în studioul publicației Botoșani24.ro a fost astăzi Raluca Curelariu, consilier local USR în Consiliul Local al municipiului Botoșani.
Una dintre cele mai vocale voci ale opoziție, Raluca Curelariu, practic unul dintre cei doi consilieri ai USR din CL Botoșani, a vorbit astăzi despre proiectele care se implementează în municipiul Botoșani, de la eliminarea tramvaielor din transportul public local, la refacerea Teatrului Mihai Eminescu, și până la decizia de a nu se permite copiilor să aibă acces pe terenurile de sport ale școlilor, deși există o hotărâre în acest sens, într-un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.
Puteți urmări interviul și pe Facebook. Comentariile și reacțiile sunt deschise:

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

Uncategorized

VREMEA în ALBA până duminică: temperaturi de vară și furtuni. Prognoza meteo de weekend, 13-15 mai

Publicat

liliac primavara flori cald e1651867944837 983x600.jpg

 

Vremea va fi foarte caldă vineri în județul Alba. Sunt anunțate maxime de 28-29 de grade Celsius. Sâmbătă și duminică va fi ușor mai răcoros.

Vor fi însă condiții de furtuni aproape în fiecare zi din acest weekend.

La munte, maximele vor varia între 14 și 18 grade Celsius la Oașa, respectiv 19-21 grade la Arieșeni.

Prognoza meteo de weekend, 13-15 mai, în localități din județul Alba

Vineri, 13 mai

Alba Iulia: minime de 14 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; o furtună

Sebeș: minime de 13 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; o furtună

Șugag: minime de 10 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Uncategorized

FOTO: CS Unirea Alba Iulia, 7 medalii la Campionatele Europene de Powerlifting din Cehia. Andrei Irimie, aur la împins din culcat

Publicat

pwrlft1 1000x600.jpg

 

Delegația CS Unirea Alba Iulia, condusă de antrenor Ovidiu Pănăzan, a obținut 7 medalii (între care 1 de aur, 2 de argint și 4 de bronz) la Campionatul European de Powerlifting echipat, desfășurat în perioada 2-8 mai la Pilsen, în Cehia.

Sportivul Andrei Irimie, a obținut din nou medalia de aur la seniori, la proba împins din culcat, reeditând astfel succesul obținut anul trecut.

Rezultate CS Unirea Alba Iulia:

Todorescu Bianca, categoria de greutate – 57 kg (Sportivi juniori II, 14-18 ani):

  • Genuflexiuni – loc 3;
  • Împins din culcat – loc 2;
  • Îndreptări – loc 4;
  • Total – loc 4.

Rezultatele sale sunt extrem de bune mai ales în contextul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe