Connect with us

EVENIMENT

Începe programul Vară Verde în Parcul Natural Văcăreşti. PROGRAM

Publicat

programul de vara parcul vacaresti sursa facebook

Începe programul Vară Verde în Parcul Natural Văcăreşti, a anunțat primarul Nicușor Dan. Programul va cuprinde mai multe activităţi, printre care se numără tururi ornitologice ghidate, teatru pentru copii, ateliere de creaţie, ateliere de pictură pentru seniori.

Programul Vară Verde în Parcul Natural Văcăreşti se va desfăşura în toate week-end-urile din iulie şi august.

Toate activităţile sunt gratuite.

„În căutarea sunetelor de păsări”, spectacol de teatru cu păpuşi pentru copii – „Povestea unei vulpi şirete”, un atelier de pictură pentru seniori, care se va desfăşura sub îndrumarea unui profesor de pictură sau atelierul de educaţie ecologică prin teatru pentru copii.

Program activități sâmbătă, 8 iulie:

Tur Ghidat

8:00-10:00 – Tur ghidat cu tema: „În căutarea sunetelor de păsări” – În cadrul acestui tur se explorează parcul prin căutarea sunetelor de păsări, învănțând astfel denumirile lor. Este un tur destinat familiilor pentru a petrece timp împreună în natură și pentru a primi informații în ceea ce privește conservarea biodiversității parcului.
Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre complexul Asmita Gardens, la ora 7:50. Sunt disponibile 60 de locuri.

Curs de yoga

9:00 – 10:00 – Curs de yoga. În cadrul acestui atelier, în mijlocul naturii, îți regăsești liniștea interioară, echilibrul și respiri bucurie și poftă de viață! Sunt disponibile 25 de locuri.
Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 8.30. Linkul de înscriere pentru această activitate:

Spectacol de teatru cu păpuși pentru copii

9:00 – 9:40 – Spectacol de teatru cu păpuși pentru copii – „Povestea unei vulpi șirete”.

Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 8:30. Sunt 50 de locuri disponibile. Linkul de înscriere pentru această activitate:

Atelier de creație pentru copii

9:50 – 10:30 – Atelier de creație pentru copii – „Vulpea din Parcul Văcărești”. La acest atelier copiii confecționează din diverse materiale o vulpe pe care o pot lua acasă ca amintire.
Participanții pot lua parte la acest atelier imediat după spectacolul de teatru cu păpuși sau pot veni la punctul de informare din centrul parcului. Sunt disponibile 50 de locuri.

Atelier de pictat tricouri

10:00-11:00 – Atelier de pictat tricouri. La atelier pot participa copii împreună cu părinți, bunici sau cu alți membri ai familiei. Participanții aduc de acasă un tricou uzat, pe care nu îl mai folosesc, pentru a-l transforma într-un act de creație.
Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 9:30. Sunt 50 de locuri disponibile.

Atelier de pictură pentru seniori

9:00 -10:00 – Atelier de pictură pentru seniori. Acest atelier este dedicat seniorilor și presupune crearea unui peisaj din Parcul Văcărești pe o pânză sub îndrumarea unui profesor de pictură, cât și dobândirea de informații utile despre cromatică.

Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 8:30. Sunt 20 de locuri disponibile.

Program activități sâmbătă, 8 iulie:

Tur ornitologic ghidat

8:00-10:00 – Tur ornitologic ghidat cu tema: „În căutarea sunetelor de păsări” – În cadrul acestui tur se explorează parcul prin căutarea sunetelor de păsări, învănțând astfel denumirile lor. Este un tur destinat familiilor pentru a petrece timp împreună în natură și pentru a primi informații în ceea ce privește conservarea biodiversității parcului.
Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre complexul Asmita Gardens, la ora 7:50. Sunt 60 de locuri disponibile.

Curs de yoga

9:00 – 10:00 – Curs de yoga. În cadrul acestui atelier, în mijlocul naturii, îți regăsești liniștea interioară, echilibrul și respiri bucurie și poftă de viață!
Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 8:30. Sunt 25 de locuri disponibile.

Spectacol de teatru cu păpuși pentru copii

9:00 – 9:40 – Spectacol de teatru cu păpuși pentru copii – Ursul păcălit de vulpe. Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 8:30. Pentru acest eveniment sunt 50 de locuri disponibile.

Atelier de creație pentru copii

9:50 – 10:30 – Atelier de creație pentru copii – „Vidra din Parcul Văcărești”. La acest atelier copiii confecționează din diverse materiale o vidră pe care o pot lua acasă ca amintire. Participanții pot lua parte la acest atelier imediat după spectacolul de teatru cu păpuși sau pot veni la punctul de informare din centrul parcului. Sunt 50 de locuri disponibile.

Atelier de educație ecologică prin teatru pentru copii

10:00-11:00 – Atelier de educație ecologică prin teatru pentru copii. În cadrul acestui atelier, copiii vor învață despre protejarea mediului înconjurător, despre conservarea biodiversității și despre regulile pe care trebuie să le respectăm într-un parc natural prin jocuri și exerciții de educație prin teatru ca mijloace de exprimare.

Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 9:30. Sunt 20 de locuri disponibile.

Atelier de pictură pentru seniori

9:00 -10:00 – Atelier de pictură pentru seniori. Acest atelier este dedicat seniorilor și presupune crearea unui peisaj din Parcul Văcărești pe o pânză sub îndrumarea unui profesor de pictură, cât și dobândirea de informații utile despre cromatică. Locul de întâlnire cu participanții va fi intrarea în parc dinspre Asmita Gardens la ora 8:30. Sunt 20 de locuri disponibile.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

”Masă caldă” în școli. Condițiile în care va continua programul de sprijin alimentar pentru elevi, în anul școlar 2023-2024

Publicat

”masă caldă” în școli. condițiile în care va continua programul

Programul ”Masa caldă” va continua și în anul școlar 2023-2024, în 450 de unități de învățământ din țară. Proiectul a fost aprobat de Guvern, joi, 28 septembrie, la trei săptămâni de la începerea cursurilor.

Actul normativ prevede acordarea cu titlul gratuit a unui suport alimentar – masă caldă sau pachet alimentar – preșcolarilor și elevilor din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat,  în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CJ Cluj a aprobat construirea instalației de tratare prin dezintegrare a gunoaielor. Capacitatea e de 25.000 de tone pe an

Publicat

1695927085 energie gunoaie.jpg

Indicatorii tehnico-economici pentru construirea instalației de tratare prin dezintegrare moleculară a deșeurilor municipale din județul Cluj a fost aprobată, anunță reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Prin această procedură ecologică, gunoaiele vor fi valorificate energetic.

CJ Cluj a aprobat construirea instalației de tratare prin dezintegrare a gunoaielor. Capacitatea e de 25.000 de tone pe an

„Este un pas important în direcția soluționării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Renunțarea la facilitățile fiscale în IT poate duce la accentuarea crizei pe piața muncii și creșterea competiției între candidați

Publicat

renunțarea la facilitățile fiscale în it poate duce la accentuarea

Eliminarea facilităţilor fiscale din domeniul IT accelerează o criză deja resimţită pe piaţa muncii, iar competiţia între candidaţi va creşte şi mai mult. Măsurile îi vor determina pe angajatori să se orienteze spre candidați mai tineri, care să se încadreze în limita salarială neimpozitabilă.

Pe de altă parte, vor fi tot mai mulți candidați din domeniul IT care nu își vor mai găsi la fel de repede un loc de muncă potrivit.

Anul 2023 a fost unul dificil pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Centru de colectare deșeuri prin aport voluntar, la Alba Iulia. Cât va fi investiția și contribuția de la bugetul local

Publicat

centru de colectare deșeuri prin aport voluntar, la alba iulia.

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat miercuri datele investiției pentru construirea centrului de colectare deșeuri prin aport voluntar, în zona stației de transformare din cartierul Gheorghe Șincai. Va fi o locație unde locuitorii vor putea duce resturi din construcții, mobilier și haine vechi și alte deșeuri ce nu sunt colectate de la domiciliu.

A fost aprobată documentația tehnică la faza de studiu de fezabilitate și indicatorii economici pentru ”Înființarea centrului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe