Connect with us

Uncategorized

Întârzieri de aproximativ 3 ore, după devierea trenurilor de pe magistrala București-Constanța

PublicatCFR Călători a anunțat miercuri seara că peste 20 de trenuri sunt afectate de închiderea circulației pe magistrala București-Constanța, după ce un tren de marfă a deraiat la intrarea în stația Fetești.

CFR Călători a publicat lista trenurilor afectate:

-trenul IR 1929 Constanța – Sibiu se anulează pe distanţa Feteşti – Sibiu şi va circula pe ruta deviată ca tren IR 12098 în relația Feteşti – Făurei – Buzău – Ploieşti Sud – Ploieşti Vest – Braşov – Sibiu.
-trenul IR 1993 Mangalia – Craiova se anulează pe distanţa Feteşti – Craiova şi va circula pe rută deviată ca tren IR 12018 în relația Fetești – Țăndărei – Slobozia Veche – Ciulnița – București Nord – Craiova.
-trenul 1936 Brașov – Constanța se anulează pe distanța Ciulnița – Constanța iar garnitura trenului se atașează în stația Ciulnița la garnitura trenului 1585 București Nord – Constanța.
-trenul IR 1583 București Nord – Constanța se anulează pe distanța Ciulnița – Constanța și va circula pe rută deviată ca tren IR 12016 în relația Ciulnița – Slobozia Veche – Țăndărei – Fetești – Constanța.
-trenul IR 1585 București Nord – Constanța se anulează pe distanța Ciulnița – Constanța și va circula pe rută deviată ca tren IR 12020 în relația Ciulnița – Slobozia Veche – Țăndărei – Fetești – Constanța.
-trenul IR 1686 se anulează pe distanța Fetești – Brașov și va circula pe rută deviată ca tren IR 12026 în relația Fetești – Făurei – Buzău – Ploiești Sud – Ploiești Vest – Brașov.
-trenul IR 1683 București Nord – Constanța se anulează.
-trenul R 8008 Medgidia – București Nord se anulează.
-trenul R 8016 Fetești – București Obor se anulează.
-trenul R 8013 București Obor – Fetești se anulează.
-trenul R 8153 Urziceni – Slobozia Veche se anulează.
-trenul R 8154 Slobozia Veche – Urziceni se anulează.
-trenul R 8024 Constanța – București Nord se anulează pe distanța Fetești – București Nord.
-trenul R 8025 București Obor – Constanța se anulează Ciulnița – Constanța.
-trenul IR 1584 se anulează în relația Constanța – București Nord, călătorii sunt preluați de IR 1984
-trenul IR 1984 se anulează pe distanța Fetești – București Nord și va circula pe rută deviată Fetești – Țăndărei – Slobozia Veche – Ciulnița – București Nord.
-trenul RE 8006 se anulează pe distanța Fetești – București Nord și va circula pe rută deviată ca tren RE în relația Fetești – Țăndărei – Slobozia Veche – Ciulnița – București Nord.
-trenul IR 1587 se anulează pe distanța Ciulnița – Constanța și va circula pe rută deviată ca tren IR în relația Ciulnița – Slobozia Veche – Țăndărei – Fetești – Constanța.
-la data de 21/22.07.2021, trenul IR 1945 se anulează pe distanța Fetești – Satu Mare și va circula pe rută deviată Fetești – Făurei – Buzău – Ploiești Sud – Ploiești Vest – Brașov – Satu Mare.
-la data de 21/22.07.2021, trenul IR 1931 se anulează pe distanța Fetești – Oradea și va circula pe ruta deviată Fetești – Făurei – Buzău – Ploiești Sud – Ploiești Vest – Brașov – Oradea.

„Întârzierile estimate ca urmare a devierii traficului sunt de aproximativ 3 ore”, a transmis CFR Călători.

CFR Călători a anunțat că a pus la dispoziţia managerului de infrastructură – CFR SA, încă de la producerea incidentului, locomotive diesel şi electrice pentru a efectua circulaţia pe rute deviate prin Feteşti – Ţăndărei – Făurei – Buzău – Ploieşti şi respectiv Feteşti – Ţăndărei – Slobozia – Ciulniţa.

După traversarea rutelor deviate, trenurile îşi vor continua deplasarea către destinaţiile finale, cu întârzieri de aproximativ 3 ore.

CFR Călători anunță că până miercuri, la ora 24.00, vor fi afectate de deranjamentul în circulaţie un număr de 20 de trenuri ale CFR Călători.

Traficul este blocat pe magistrala 800 Bucureşti – Constanţa, la kilometrul 145+350. Potrivit CFR SA, cinci vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparține operatorului ROFERSPED, au deraiat.

„Din compunerea trenului de marfă, care circula în relația Constanța Port – Lehliu, la ieșire din stația CF Fetești au deraiat 5 din cele 40 de vagoane ale garniturii, ambele fire de circulație fiind avariate în urma deraierii”, a transmis compania.

(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Scandal pe o stradă din Baia Mare. Cinci tineri au spart geamul unui magazin

Publicat

Mai mulți tineri au fost implicați în noaptea de vineri spre sâmbătă într-un scandal pe o stradă din Baia Mare. Unul dintre aceștia s-a ascuns într-un magazin, iar alți cinci au spart geamul unității.

Potrivit IPJ Maramureș, polițiștii au fost sesizați de o tânără de 19 ani că în fața ununui magazin din Piața Revoluției are loc o altercație între mai multe persoane.

Polițiștii au identificat doi tineri de 19 ani, din Tămaia și Săbișa, care ar fi avut un conflict spontan cu cinci bărbați din Cavnic, cu vârste cuprinse între 21 si 43 de ani.

În timpul altercației, fiind urmărit de cele cinci persoane, unul dintre tineri a intrat pe geamul magazinului pentru a se adăposti. Cele cinci persoane au distrus geamul și ar fi amenințat-o pe tânăra de 19 ani aflată în interior.

În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și distrugere.

Citește mai departe

Uncategorized

Moderna solicită autorizarea utilizării vaccinului în UE şi Canada la adolescenţi

Publicat

Compania americană Moderna a anunţat luni că a transmis autorităţilor de reglementare medicală din Uniunea Europeană şi din Canada documentele oficiale prin care solicită autorizarea utilizării extinse a vaccinului său anti-COVID-19 la adolescenţi, informează Reuters.

Compania a anunţat că intenţionează să solicite autorizarea în regim de urgenţă din partea Agenţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA) şi a altor agenţii de reglementare medicală din lumea întreagă pentru ca vaccinul său anti-COVID-19 să poată fi utilizat pe adolescenţii din grupa de vârstă 12-17 ani.

Vaccinarea adolescenților, importantă pentru imunitatea de grup

Vaccinul Moderna este deja utilizat în Statele Unite, Uniunea Europeană şi Canada pentru persoane de peste 18 ani, iar vaccinarea adolescenţilor este considerată o etapă importantă pentru dobândirea imunităţii de grup în faţa noului coronavirus.

Cei mai mulţi dintre copiii cu COVID-19 dezvoltă doar simptome uşoare sau niciun simptom. Totuşi, copiii rămân supuşi riscului de a dezvolta forme grave şi, totodată, pot să contribuie la răspândirea virusului.

Vaccinarea copiilor ar putea fi crucială pentru a ajuta ţările lumii să îşi redeschidă pe deplin şcolile şi să revină la o situaţie cât mai apropiată de vechea normalitate.

În luna mai, UE a aprobat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de grupul american Pfizer şi partenerul său german BioNTech pentru copiii cu vârste de peste 12 ani.

Compania Moderna a anunţat luna trecută că vaccinul său anti-COVID-19, care se administrează în două doze, s-a dovedit eficient în rândul adolescenţilor din grupa de vârstă 12-17 ani şi nu a prezentat nicio problemă nouă sau majoră de siguranţă în cadrul unui studiu clinic, realizat pe un grup de 3.732 de adolescenţi.

Luni, compania americană a dezvăluit că a încheiat un parteneriat cu firma israeliană Medisor Pharma pentru a comercializa vaccinul anti-COVID-19 Moderna în 20 de pieţe din Europa Centrală, Europa de Est şi Israel. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Impact violent între două autoturisme pe o stradă din Târgu Mureș. O persoană încarcerată

Publicat

Un accident rutier  a avut loc luni după-amiaza pe strada Budiului, din Târgu Mureș. O persoană a rămas încarcerată în urma impactului dintre două autoturisme.

Potrivit ISU Mureș, accidentul rutier s-a petrecut intre doua autoturisme cu o victimă încarcerată în municipiul Târgu Mureș, str. Budiului.

În urma impactului într-un autoturism în partea dreaptă a rămas blocată o persoană de sex feminin de aproximativ 50 de ani, aceasta este conștientă și cooperantă, se intervine pentru extragerea ei de către pompierii aflați la fața locului.

Soferii, ambii de sex masculin cu vârsta de aproximativ 45, respectiv 55 de ani, sunt în afara autoturismelor și nu necesita îngrijiri medicale.

La fața locului intervin pompierii militari din cadrul Detasamentului Targu Mures.

Polițiștii efectuează cercetări la fața locului.

Citește mai departe

Uncategorized

Crimă în județul Mureș: Bărbat de 64 de ani, ucis în propria locuinţă

Publicat

atac cutit omor crima suicid

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş investighează un caz de omor petrecut în comuna Tăureni, după ce, într-o locuinţă, a fost descoperit cadavrul unui bărbat în vârstă de 64 de ani, a cărui moarte s-a dovedit a fi violentă.

„În cursul zilei de ieri, 8 aprilie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi prin Apel 112, cu privire la faptul că, într-un imobil din comuna Tăureni, un bărbat a fost găsit decedat.

La faţa locului s-a deplasat, de îndată, o echipă operativă complexă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, împreună cu procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, în vederea efectuării de cercetări şi stabilirii stării de fapt.

Citește și  VIDEO/ CRIMĂ într-un sat de lângă Sebeș- Alba. Momentul în care principalul suspect a fost prins

În interiorul locuinţei a fost identificat cadavrul unui bărbat, de 64 de ani, din comuna Tăureni, din primele cercetări efectuate stabilindu-se faptul că moartea acestuia ar fi fost violentă”, a anunţat, vineri, IPJ Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit IPJ Mureş, cercetările sunt continuate sub urmărirea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul bărbatului. AGERPRES

Citește mai departe