Connect with us

ACTUALITATE

Președintele Klaus Iohannis a semnat demisia lui Florin Roman

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care se ia act de demisia lui Florin Roman din funcția de ministrul cercetării, inovării și digitalizării.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri,decretul prin care se ia act de demisia lui Florin-Claudiu Roman, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului.

De asemenea, șeful statului a semnat decretul de desemnare a lui Virgil-Daniel Popescu, ministrul energiei, ca ministru al cercetării, inovării și digitalizării, interimar.

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat miercuri că a primit demisia ministrului Cercetării, Florin Roman. Demisia va fi acceptată, a spus președintele.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, a demisionat miercuri în urma acuzațiilor de plagiat.

Florin Roman a făcut anunțul privind demisia pe Facebook.

(sursa: Mediafax)

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

S-au scumpit lucrările pentru renovarea Palatului Principilor din Alba Iulia. Și contribuția de la bugetul local este mai mare

Publicat

descoperiri palatul principilor 1000x600.jpg

Lucrările pentru renovarea Palatului Principilor Corp ”E” s-au scumpit, iar primăria actualizează documentația proiectului și o propune pentru aprobare în ședința Consiliului Local Alba Iulia de marți, 17 mai.

Dacă în 2017, la momentul semnării contractului de finanțare prin POR, suma era de 21.724.540,91 lei (inclusiv TVA) și apoi modificată la 23.119.229,19 lei (inclusiv TVA) în 2019, acum valoarea urcă la 27.500.000 lei (Inclusiv TVA).

Mai mare este și contribuția proprie în proiect a Municipiului Alba Iulia: 6.434.327,46 lei (față de valoarea inițială de 658.868,37 lei și cea modificată în 2019 la 2.053.556,65 lei). Aceasta reprezintă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VREMEA la Cluj. Temperaturi oscilante și PLOI. Prognoza pentru două săptămâni. Când vor fi doar 13 grade

Publicat

ploaie pixabay 1 e1646042257143.jpg

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru două săptămâni, respectiv pentru intervalul 16-29 mai.

În primele zile ale intervalului, media maximelor va fi de 22 – 24 de grade.

Vremea la Cluj: Temperaturi oscilante și ploi

Potrivit meteorologilor, apoi vremea se va răci accentuat, urmând ca în 18 mai să se înregistreze 13 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mare în zilele de 17 și 18 mai,

Ulterior zilei de 18 mai, maximele vor crește de la o zi la alta, astfel că în 22 mai se vor atinge din nou, 24 de grade în medie.

Vremea la Cluj: 22, 23 de grade până la finalul lunii

În intervalul 23 – 29 mai, variațiile vor fi nesemnificative de la o zi la alta, astfel că maximele vor fi cuprinse între 22 și 23 de grade, în medie.

Minimele vor fi de 8 – 9 grade, mediat regional în primele 3 nopți ale intervalului, apoi vor scădea spre 3 – 4 grade în nopțile de 19…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

OMS avertizează: COVID-19 se poate răspândi rapid în Coreea de Nord

Publicat

laborator text covid coronavirus pixabay

COVID-19 se poate răspândi rapid în Coreea de Nord, unde programele de vaccinare nu au început încă, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează Reuters.

„În condiţiile în care ţara nu a iniţiat încă vaccinarea împotriva COVID-19, există riscul ca virusul să se răspândească rapid în rândul maselor, cu excepţia cazului în care nu este îngrădit cu măsuri imediate şi adecvate”, a declarat Poonam Khetrapal Singh, directorul regional al OMS pentru Asia de Sud-Est, citată într-un comunicat transmis jurnaliştilor.

OMS a precizat în acelaşi comunicat că nu a primit încă în mod direct informaţii de la autorităţile locale referitoare la focar.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a dispus mobilizarea imediată a armatei pentru a rezolva problemele „rezervelor de medicamente” în capitala Phenian, în timp ce opt noi decese cauzate de „febră” au fost înregistrate în Coreea de Nord, la patru zile de la anunţul oficial privind primul caz de COVID-19 în această ţară, a transmisă duminică agenţia oficială de presă KCNA. Kim Jong Un a dispus mobilizarea imediată a armatei pentru a rezolva problemele „rezervelor de medicamente” în capitala Phenian, a adăugat sursa citată.

COVID-19 se poate răspândi rapid în Coreea de Nord: Unul dintre cele mai proaste sisteme de sănătate din lume

Epidemia, care, potrivit lui Kim Jong Un, provoacă „mari bulversări”, loveşte o ţară al cărei sistem de sănătate este unul dintre cele mai proaste din lume.

Conform KCNA, Kim Jong Un s-a plâns duminică, în cadrul unei reuniuni de urgenţă a biroului politic, că „ordinele nu au fost corect executate încă şi că medicamentele nu au fost furnizate corect în farmacii”. Iar farmaciile nu au respectat ordinul de a rămâne deschise non-stop, a adăugat el.

Conform agenţiei oficiale de presă, bilanţul total este de 1.213.550 de cazuri de febră, 50 de decese şi cel puţin 564.860 de persoane sub tratament. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Elevi ai Colegiului Militar Alba Iulia, premiați la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”

Publicat

c22 1000x600.jpg

Elevii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, pasionați de domeniul științei și de disciplina fizică, au obținut premii la Concursul Național de Fizică „Constantin Sălceanu”.

Organizat începând cu anul 2003 de către Facultatea de Fizică din cadrul Universității de Vest Timișoara, concursul are ca scop promovarea interesului pentru fizică în rândul elevilor de liceu și selectarea de studenți, anunță reprezentanții colegiului.

Anul acesta, concursul s-a desfășurat atât la Facultatea de Fizică din Timișoara, cât și în centrele de concurs din Alba Iulia (Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”), Reșița și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate