Connect with us

LIFESTYLE

Licitație caritabilă organizată de peste 40 de artiști români, pe Facebook, pentru a strânge fonduri în beneficiul Australiei

PublicatPână pe 15 ianuarie, peste 40 de artişti români vând diverse creaţii într-o licitaţie ce are loc pe Facebook, pentru a strânge fonduri în beneficiul a patru organizaţii care luptă împotriva incendiilor din Australia sau care au ca scop îngrijirea victimelor acestor incendii.

Evenimentul, denumit pe platforma de socializare “Artiştii români alături de Australia”, se desfăşoară de miercuri până pe 15 ianuarie, ora 21.30.

Obiectele puse la dispoziţie – tricouri, tablouri, CD-uri, cărţi – pot fi licitate pe pagina de Facebook prin donaţie directă către patru organizaţii australiene: Country Fire Authority, Red Cross Australia, Koalas in care Inc., Wild 2 Free Kangaroo Sanctuary Inc.

“Noi, artişti români, ne-am strâns în spaţiul virtual pentru a vă propune un schimb: creaţiile noastre pot fi ale voastre printr-un sistem simplu de licitaţie cu donaţie directă către unul din conturile de mai jos, aparţinând câtorva asociaţii de voluntari şi departamente de Pompieri din Australia”, arată organizatorii pe pagina evenimentului.

La postarea obiectului, fiecare artist anunţă suma de la care porneşte licitaţia. Cei interesaţi anunţă printr-un comentariu suma pe care doresc să o doneze. La finalul licitaţiei, câştigătorii vor plăti direct în conturile respectivelor organizaţii, publicate pe pagina de Facebook. Dovada donaţiei va fi făcută printr-un “print screen”, prezentat artistului care a scos la vânzare obiectul.

Cel puţin un miliard de animale ar fi pierit pe teritoriul Australiei de la debutul sezonului de incendii de vegetaţie, în luna septembrie, conform estimărilor unui ecolog, citat miercuri de agenţia DPA.

Peste 120 de incendii continuă să ardă în statul New South Wales, 50 dintre acestea scăpate de sub control. În acelaşi timp, în statul Victoria sunt active peste 40 de focare, cel puţin zece dând semne că se vor uni. În ambele state a plouat marţi şi miercuri, însă autorităţile au solicitat unor persoane din mai multe localităţi aflate în zone cu risc de incendiu să evacueze cât mai repede, deoarece condiţii extreme au fost prognozate pentru vineri, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius în unele regiuni din statele estice şi viteze mai mari ale vântului. AGERPRES

Sursa foto: Artistii romani alaturi de Australia / Facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Timpul de aşteptare a scăzut la 3 ore, pentru turiștii care vor să intre în Grecia. Coloana de mașini se întinde pe 3 kilometri

Publicat

Coloana de autovehicule care aşteaptă să treacă graniţa între Bulgaria şi Republica Elena se întinde, sâmbătă seara, pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, timpul de aşteptare fiind de 3 ore, a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

“Potrivit informaţiilor comunicate de reprezentanţii Ambasadei României la Sofia, precum şi ai oficiului consular de la Salonic aflaţi la faţa locului, la acest moment, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întinde pe o lungime de aproximativ 3 kilometri, timpul de aşteptare fiind de 3 ore. De asemenea, la acest moment sunt operaţionale două benzi pentru autoturismele înmatriculate în statele membre UE şi o bandă pentru autoturisme din state non-UE”, a precizat sursa citată.

MAE a mai precizat că reprezentanţii diplomatici ai României au fost prezenţi pe parcursul întregii zile la faţa locului, în punctul de trecere a frontierei bulgaro-elene Kulata – Promachonas, şi au facilitat preluarea cu prioritate a familiilor cu copii şi a femeilor însărcinate sau a altor cazuri speciale.

Potrivit unor precizări anterioare ale MAE, aglomeraţia din punctul de frontieră este generată de faptul că autorităţile elene testează toţi cetăţenii statelor non-UE, menţionează sursa citată.

Ministerul Afacerilor Externe a reamintit că, potrivit datelor oficiale comunicate de autorităţile locale, ieşirea de pe teritoriul Republicii Elene se mai poate efectua, în prezent, prin punctele de frontieră terestră – Promachonas (Serres) – Kulata (Bulgaria); Nymfeia (Komotini) – Makaza (Bulgaria); Evzoni (Kilkis) – Bogoroditsa (Macedonia de Nord), cu menţiunea că ultimele două puncte de frontieră pot fi închise în orice moment, fără preaviz.

Potrivit informaţiilor comunicate de Ambasada României la Sofia, coloana de autovehicule aflată în aşteptare pentru accesul în punctul de frontieră se întindea, în cursul după-amiezii, pe o lungime de aproximativ 12 kilometri, timpul de aşteptare fiind de aproximativ şase ore. AGERPRES

FOTO: arhiva

Citește mai departe

EVENIMENT

Turista româncă depistată cu COVID-19 în timp ce se afla în vacanță în Creta, va fi plasată în carantină

Publicat

Turista româncă aflată în vacanţă în Creta, depistată pozitiv cu COVID-19, este în prezent în autoizolare la hotel, urmând ca duminică să fie transportată la o altă unitate hotelieră, în carantină, a informat, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe.

Conform sursei citate, respectiva persoană a sosit în Republica Elenă joi, 2 iulie, cu o cursă charter, cu escală la Atena, având ca destinaţie Insula Creta.

CITEȘTE ȘI: O româncă aflată în vacanță în insula Creta, testată pozitiv pentru COVID-19. Este primul caz de coronavirus în rândul turiștilor străini de pe insulă

“Toţi pasagerii cursei aeriene respective au fost testaţi la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetăţeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locaţie pentru carantină. Conform datelor oficiale comunicate de către autorităţile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacţii direcţi ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării îşi vor putea continua sejurul”, a precizat sursa citată.

MAE menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs.

Citește mai departe

EVENIMENT

Din 3 iulie, Aquaparkul Nymphaea, cel mai modern parc acvatic din vestul țării, se redeschide în spaţiile exterioare

Publicat

Aquaparkul Nymphaea, din Oradea, cel mai modern parc acvatic din vestul ţării se redeschide vineri, 3 iulie, după aproape patru luni de la anunţarea suspendării activităţii, dar, într-o primă etapă, doar în zona exterioară a complexului de agrement.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, Loredana Buz, vizitatorii Aquaparkului au acces la cele şapte bazine şi şase tobogane exterioare, la şezlonguri şi vor putea să-şi achiziţioneze mâncare gătită de la corpurile de alimentaţie publică din exterior. La dispoziţia oaspeţilor se află în faţa complexului de agrement o parcare spaţioasă.

O noutate pentru acest sezon estival este introducerea brăţărilor încărcate cu credit în valoare de 100 lei, care pot fi achiziţionate online. În situaţia în care valoarea creditului încărcat pe brăţară nu va fi consumată integral, aceasta va fi returnată la plecare.

În toată perioada cu activitate suspendată pentru public, angajaţii complexului de agrement au desfăşurat activităţi de igienizare, dezinfecţie, mentenanţa bazinelor interioare, întreţinerea spaţiilor verzi şi curăţenie generală.

În contextul pandemiei de coronavirus şi a reglementărilor dispuse de autorităţi, nu vor fi disponibile în această perioadă zona de interior, cea de wellness şi nici programul de înot. Vizitatorii trebuie să ştie că vor avea obligaţia să poarte mască de protecţie la casieria aquaparkului, precum şi în toate celelalte spaţii închise din complex. Măştile vor putea fi achiziţionate şi de la casieria aquaparkului, la preţul de 1,5 lei.

La intrarea în aquapark, va exista o zonă de triaj epidemiologic, unde vizitatorilor li se va măsura temperatura. Totodată, vizitatorilor li se va reaminti că au obligaţia să respecte regulile de igienă respiratorie, de distanţare socială, precum şi culoarele de acces stabilite de administraţia Aquaparkului. Conform reglementărilor, şezlongurile vor fi aşezate la o distanţă de 2 metri unul faţă de altul.

 

Având în vedere că va fi un număr de locuri limitat, pentru acces garantat, persoanelor care doresc să viziteze complexul li se recomandă să-şi achiziţioneze biletele online, anticipat, accesând link-ul http://www.aquapark-nymphaea.ro/infopoint/achizitionare-bilete.

Preţurile au rămas aceleaşi, şi anume, 60 de lei pentru adulţi, 50 de lei pentru elevii peste 14 ani până la 18 ani şi pensionari, 30 de lei pentru copiii cu vârste peste 3 ani până la 14 ani, toate acestea pentru o zi întreagă, în intervalul 10-22. Copiii până la 3 ani au acces gratuit. AGERPRES

Sursa foto: Facebook/ Aquapark Nymphaea Oradea

Citește mai departe

EVENIMENT

Reguli noi pentru turiștii care merg în vacanța, în Grecia. FORMULARUL pe care trebuie să-l prezinte la intrarea în țară, de la 1 iulie

Publicat

Autoritățile din Grecia au anunțat un nou protocol pentru turiștii care intră în această țară începând cu data de 1 iulie 2020. Ei trebuie să completeze un formular de localizare, care conține destinația exactă și persoanele de contact.

Formularul Passenger Locator Form trebuie completat online, iar codul QR generat, printat sau pe smartphone, trebuie prezentat la intrarea în Grecia.

Toți turiștii sunt obligați să completeze formularul PLF cu cel puțin 48 de ore înainte de a intra pe teritoriul Greciei, transmite agenția de turism Giliola Travel.

Formularul PLF poate fi accesat, descărcat și completat de pe site-ul oficial.

De asemenea, de la 1 iulie 2020, pentru intrarea în Grecia se va face screeningul de diagnostic necesar pentru menținerea turiștilor în siguranță pe tot parcursul sezonului.

În cazul în care vor fi turiști depistați pozitiv, aceștia vor intra în carantină timp de 14 zile, în hoteluri special amenajate în acest scop.
De altfel, fiecare hotel sau pensiune va trebui să aibă un medic care să-i consulte pe turiștii care nu se simt bine, iar în cazurile în care se impune, să-i trimită la spital.

Odată cu începutul lunii iulie, Grecia redeschide traficului de persoane și mărfuri 18 aeroporturi regionale, șapte puncte de trecere a frontierei și șapte porturi.

Sursa: libertatea.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate