Connect with us

LIFESTYLE

Licitație caritabilă organizată de peste 40 de artiști români, pe Facebook, pentru a strânge fonduri în beneficiul Australiei

Publicat


Până pe 15 ianuarie, peste 40 de artişti români vând diverse creaţii într-o licitaţie ce are loc pe Facebook, pentru a strânge fonduri în beneficiul a patru organizaţii care luptă împotriva incendiilor din Australia sau care au ca scop îngrijirea victimelor acestor incendii.

Evenimentul, denumit pe platforma de socializare “Artiştii români alături de Australia”, se desfăşoară de miercuri până pe 15 ianuarie, ora 21.30.

Obiectele puse la dispoziţie – tricouri, tablouri, CD-uri, cărţi – pot fi licitate pe pagina de Facebook prin donaţie directă către patru organizaţii australiene: Country Fire Authority, Red Cross Australia, Koalas in care Inc., Wild 2 Free Kangaroo Sanctuary Inc.

“Noi, artişti români, ne-am strâns în spaţiul virtual pentru a vă propune un schimb: creaţiile noastre pot fi ale voastre printr-un sistem simplu de licitaţie cu donaţie directă către unul din conturile de mai jos, aparţinând câtorva asociaţii de voluntari şi departamente de Pompieri din Australia”, arată organizatorii pe pagina evenimentului.

La postarea obiectului, fiecare artist anunţă suma de la care porneşte licitaţia. Cei interesaţi anunţă printr-un comentariu suma pe care doresc să o doneze. La finalul licitaţiei, câştigătorii vor plăti direct în conturile respectivelor organizaţii, publicate pe pagina de Facebook. Dovada donaţiei va fi făcută printr-un “print screen”, prezentat artistului care a scos la vânzare obiectul.

Cel puţin un miliard de animale ar fi pierit pe teritoriul Australiei de la debutul sezonului de incendii de vegetaţie, în luna septembrie, conform estimărilor unui ecolog, citat miercuri de agenţia DPA.

Peste 120 de incendii continuă să ardă în statul New South Wales, 50 dintre acestea scăpate de sub control. În acelaşi timp, în statul Victoria sunt active peste 40 de focare, cel puţin zece dând semne că se vor uni. În ambele state a plouat marţi şi miercuri, însă autorităţile au solicitat unor persoane din mai multe localităţi aflate în zone cu risc de incendiu să evacueze cât mai repede, deoarece condiţii extreme au fost prognozate pentru vineri, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius în unele regiuni din statele estice şi viteze mai mari ale vântului. AGERPRES

Sursa foto: Artistii romani alaturi de Australia / Facebook

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

VIDEO: Artistul Damian Drăghici, concert de nai din balcon, pentru vecinii izolați în case. ”Noi, artiștii, suntem datori să vă dăruim neîncetat hrană pentru suflet”

Publicat

draghici damian

Renumitul artist Damian Drăghici și-a câștigat aplauzele pe care de obicei le primea la concertele sale, de această dată de la vecini.

Artisul a susținut un adevărat concert din balconul locuinței sale pentru toți vecinii nevoiți să stea în casă din cauza epidemiei de coronavirus.

La finalul reprezentației, artistul a fost aplaudat minute în șir.

Drăghici a lansat o provocare pentru colegii de breaslă, aceea de a-i bucura pe oamenii care sunt nevoiți să stea închiși în case: “Noi, artiștii, suntem datori să vă dăruim neîncetat hrană pentru suflet”, a scris Drăghici pe Facebook.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Solistul vocal al trupei Rammstein, la terapie intensivă, din cauza COVID-19

Publicat

Solistul vocal al trupei germane de rock Rammstein, Till Lindemann, se află de mai multe zile la terapie intensivă într-un spital din Berlin, fiind afectat de coronavirus, a informat vineri cotidianul Bild, citat de EFE.

Tabloiul german adaugă totuşi că starea de sănătate a solistului Rammstein s-a îmbunătăţit în ultimele zile.

Lindemann, în vârstă de 57 de ani, a revenit la 15 martie în Germania, după ce a avut un concert solo în Rusia, iar la scurt timp a solicitat îngrijiri medicale deoarece a făcut febră mare.

Medicii l-au diagnosticat cu pneumonie şi l-au internat imediat într-o unitate de terapie intensivă dintr-un centru spitalicesc berlinez, în regim de carantină.

Dat fiind că simptomele avute de Lindemann indicau o infecţie cu COVID-19, medicii i-au făcut testul pentru coronavirus, care a ieşit pozitiv.AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Concurenţii la Eurovision 2020 vor putea participa la ediţia de anul viitor, dar cu melodii noi

Publicat

eurovision

Artiştii care ar fi trebuit să participe la Concursul Eurovision 2020, programat să se desfăşoare în luna mai în Olanda, dar anulat din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, vor putea lua parte la ediţia de anul viitor, dar cu melodii noi, au decis organizatorii, potrivit DPA.

European Broadcasting Union (EBU), organizatorul Eurovision, care a anulat concursul televizat din Rotterdam pe fondul pandemiei de coronavirus, a precizat vineri seară că va fi la latitudinea ţărilor participante dacă trimit rerpezentanţii de anul acesta sau alţi reprezentanţi.

EBU, o alianţă a companiilor mass-media publice cu sediul la Geneva, a subliniat totodată că ”melodiile de anul acesta nu vor fi eligibile pentru a participa la competiţia din 2021”.

Potrivit reprezentanţilor săi, EBU a fost copleşită de reacţiile admiratorilor care aşteptau cu nerăbdare ediţia din Rotterdam. Alianţa analizează alte modalităţi de a ”reuni şi oferi divertisment publicului din Europa în acest vremuri dificile”.AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Concursul Eurovision 2020 a fost anulat

Publicat

Sursa foto: Eurovision Song Contest/Facebook.com

Concursul Eurovision 2020, care ar fi trebuit să aibă loc în luna mai în Olanda, a fost anulat din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, au anunţat miercuri organizatorii evenimentului, citaţi de agenţiile de presă internaţionale.

“Cu un regret profund, vă anunţăm anularea concursului Eurovision 2020 de la Rotterdam”, au precizat într-un comunicat organizatorii acestui eveniment, urmărit în fiecare an de milioane de telespectatori din lumea întreagă.

“În acest moment, este imposibil să continuăm pregătirile pentru acest show live conform planurilor iniţiale”, au adăugat reprezentanţii European Broadcasting Union (EBU), care organizează concursul Eurovision.

Ediţia din 2020 a concursului Eurovision urma să aibă loc la Rotterdam în perioada 12-16 mai.

EBU, al cărei sediu se află în Elveţia, a precizat că a căutat soluţii în ultimele săptămâni pentru a reprograma evenimentul, însă nu a reuşit să le găsească.

Decizia de anulare a concursului Eurovision a fost luată în contextul restricţiilor de deplasare impuse de posturile de televiziune din ţările care fac parte din EBU şi de autorităţile din Olanda, dar şi al îngrijorărilor legate de sănătatea artiştilor participanţi, a membrilor comitetului de organizare şi a spectatorilor.

“Suntem foarte mândri de concursul Eurovision, care, timp de 64 de ani, a unit popoarele din întreaga Europă. Şi suntem profund dezamăgiţi de această situaţie”, a declarat Jon Ola Sand, directorul executiv al concursului Eurovision în cadrul EBU.

European Broadcasting Union se află în prezent în discuţii cu autorităţile din Olanda pentru a încerca să afle dacă evenimentul ar putea fi organizat anul viitor la Rotterdam, a precizat Jon Ola Sand.

Concursul Eurovision a fost organizat în fiecare an începând din 1956, iar organizatorii se aşteptau la o audienţă de peste 200 de milioane de telespectatori şi la un public de zeci de mii de persoane pentru finala show-ului din acest an, care ar fi trebuit să aibă loc pe 16 mai.

Competiţia constă în interpretări live ale unor artişti din fiecare ţară participantă – peste 50 de state au participat la ediţiile recente, care au depăşit graniţele Uniunii Europene şi au inclus reprezentanţi din Israel şi Australia. Telespectatorii din fiecare ţară votează pentru reprezentanţii celorlalte state concurente în cadrul unui complex sistem de votare, foarte îndrăgit de fanii concursului.

Olanda a fost desemnată gazda evenimentului din 2020 după ce un reprezentant al ei, cântăreţul şi compozitorul Duncan Laurence, a câştigat ediţia din 2019 a concursului Eurovision cu cântecul “Arcade”.AGERPRES

 

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate