Connect with us

ACTUALITATE

Liderii mondiali se adună la Munchen pentru a participa la o conferinţă privind securitatea mondială

Publicat

liderii mondiali se adună la munchen pentru a participa la

Liderii mondiali se adună la Munchen pentru a participa la o conferinţă privind securitatea mondială

Liderii mondiali se adună vineri în Germania pentru a participa la Conferinţa de Securitate de la Munchen.
Principalul subiect al evenimentului care va ţine până duminică va fi războiul din Ucraina.

Politicieni, ofiţeri militari şi diplomaţi de frunte se adună vineri la München, în Germania, pentru a discuta despre securitatea mondială.

Cancelarul german Olaf Scholz, preşedintele francez Emmanuel Macron şi vicepreşedintele american Kamala Harris se numără printre cei care vor participa la Conferinţa de securitate de la München. România va fi reprezentată de ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, şi de ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu.

Această reuniune anuală majoră se concentrează pe apărare şi diplomaţie, iar anul acesta se va axa în mare parte pe ameninţarea din partea Rusiei.

Mai mulţi oficiali ucraineni vor lua cuvântul în cadrul conferinţei, care ţine trei zile. Rusia nu a fost invitată la conferinţă.

Sursa Mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Marcel Ciolacu îndeamnă profesorii să revină la clase: E vorba de viitorul copiilor

Publicat

ciolacu
Arhivă foto

Marcel Ciolacu, președintele PSD, îndeamnă profesorii să se întoarcă în sălile de clasă pentru a finaliza cu succes acest an școlar. El subliniază că discuțiile privind „problemele legitime” din sistem trebuie să continue, dar că prioritatea principală este viitorul copiilor.

„Discuţiile asupra problemelor legitime din sistem trebuie să continue, însă este vorba şi de viitorul copiilor. De aceea, toate examenele trebuie să se desfăşoare conform programărilor anunţate”, a scris Ciolacu, joi, pe Facebook.

El precizează că ordonanţa de creştere imediată a veniturilor profesorilor şi personalului nedidactic a fost publicată în Monitorul Oficial, dar menţionează că acest lucru trebuie completat printr-o reformă „consistentă” a salarizării din sistemul de învăţământ.

„Iar asta se va întâmpla chiar de anul viitor, când viitoarea lege a salarizării unitare va fi aplicată.

Voi continua să am toată deschiderea pentru dialog şi pentru găsirea unor soluţii realiste şi aplicabile, care să aducă mai multă dreptate în sistemul de învăţământ.

Acesta este doar primul pas! Mai mult, mi-am asumat clar că viitorul Guvern va continua – cu şi mai multă forţă – să redea respectul şi demnitatea cuvenite dascălilor”, a adăugat liderul PSD. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Zelenski: Războiul se va încheia doar când ucrainenii vor învinge, sau atunci când Rusia va părăsi teritoriile ocupate

Publicat

volodimir zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi, 1 iunie 2023, aflat în vizită în Republica Moldova, că războiul se va încheia doar atunci când ucrainenii vor învinge sau atjunci când Rusia va părăsi teritoriile ocupate.

Preşedintele Ucrainei a fost primul lider care a sosit în Republica Moldova pentru a participa la summitul Comunităţii Politice Europene (CPE), unde a fost întâmpinat de şefa statului, Maia Sandu. Ulterior, cei doi au avut o discuţie, după care au făcut declaraţii pentru presă.

”Până la victoria noastră. Când vom câştiga acest război se va încheia. Sau Rusia îl poate opri mai devreme. Poate să părăsească teritoriul nostru”, a răspuns Zelenski la întrebarea când se va încheia războiul, relatează EFE.

”Sunt fericit să mă aflu aici. /…/ Nu a fost uşor, dar am venit astăzi să oferim sprijin Republicii Moldova”, a declarat Zelenski în faţa camerelor de luat vederi, înainte de a mulţumi poporului moldovean „pentru că a primit atât de mulţi refugiaţi încă din prima zi a războiului”.

”Astăzi urmează să discutăm despre relaţiile bilaterale, proiecte prioritare şi de infrastructură. Republica Moldova este un partener important pentru noi. Credem în viitorul nostru european. Trebuie să mergem împreună, umăr la umăr. Avem nevoie de unitate din partea partenerilor noştri”, a mai spus Volodimir Zelenski, citat de MOLDPRES.

”Viitorul nostru este în UE. Ucraina este pregătită să adere la NATO”

Preşedintele ucrainean a declarat anterior pe platforma de mesagerie Telegram că intenţionează să se întâlnească cu alţi lideri în privat, unde se aşteaptă să ceară mai mult sprijin pentru ţara sa, relatează DPA.

Republica Moldova găzduieşte joi cel de-al doilea summit al Comunităţii Politice Europene, la care sunt invitaţi să participe aproximativ 50 de preşedinţi, prim-miniştri şi înalţi oficiali europeni. Evenimentul, organizat la Castelul Mimi, un domeniu viticol din satul Bulboaca, situat la 35 km de capitala Chişinău, vine în continuarea iniţiativei de anul trecut, condusă de Franţa, de a reuni la Praga liderii ţărilor membre şi nemembre ale Uniunii Europene pentru a discuta despre provocările politice actuale.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO&VIDEO: Ziua Copilului sărbătorită la Maternitatea din Botoșani „Rugăciune, cântece și bucurie “

Publicat

fb971cb3 4acb 447e afca 14f2b4d2bf46 1000x600.jpg

Ziua Copilului nu putea trece neobservată la Maternitatea din Botoșani, acolo unde copiii vin pe lume aducând cu ei nădejdea, bucuria, inocența.

Preotul misionar al Capelei de la parterul maternității, părintele Alexandru Manole, a adus un omagiu copilăriei printr-un mic program care a debutat cu o rugăciune pentru copiii din toată lumea, urmat de un scurt cuvânt de învățătură.

La final, mămicile internate, dar cadrele medicale prezente la micuțul eveniment, au avut parte de un buchet de cântece dedicate copiilor, moment întreținut de profesorul Ludwig Schibinschi.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Flutur de la Suceava: Documentația pentru Autostrada Suceava – Botoșani va fi realizată de Consiliul Județean Suceava

Publicat

drum1.jpg

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că instituția pe care o conduce se va ocupa de întocmirea documentației pentru scoaterea la licitație proiectele și lucrările de execuție pentru autostrada Suceava – Botoșani și pentru șoseaua de centură a orașului Gura Humorului, relatează svnews.ro.

Aceasta după ce în ședința de astăzi a CJ Suceava au fost aprobate două proiecte prin care au fost reactualizate protocoalele pe care administrația județeană le are încheiate cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Gheorghe Flutur a spus că CJ și CNAIR au protocoale de colaborare pentru investiții extrem de importante din județ.

„Este vorba de acest drum în regim de autostradă, Suceava –…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe