Connect with us

EVENIMENT

Localități din Brașov, Harghita și Sibiu, sub avertizare nowcasting Cod Galben de ceață, cu vizibilitate redusă

PublicatAdminstrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineța, o avertizare nowcasting cod galben de ceață pentru localități din județele Brașov. Harghita și Sibiu.

Potrivit meteorologilor, până la ora 9.00, se va semnala local ceață care determină reducerea vizibilității sub 200 m și izolat sub 50 m.

Localități vizate:

Județul Braşov: Făgăraș, Dumbrăvița, Șinca, Mândra, Voila, Șercaia, Viștea, Ucea, Părău, Beclean, Sâmbăta de Sus, Drăguș;
Județul Harghita: Toplița, Ditrău, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Sărmaș, Lăzarea, Gălăuțaș, Subcetate;
Județul Sibiu: Sibiu, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Porumbacu de Jos, Orlat, Cristian, Arpașu de Jos, Șura Mică, Cârțișoara, Cârța;

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

VIDEO: Zeci de percheziții în Gorj, Dolj şi Olt, într-un dosar penal de evaziune fiscală. Prejudiciul este uriaș

Publicat

Polițiștii din Gorj au efectuat, miercuri, 29 de percheziţii în judeţele Gorj (17), Dolj (1) şi Olt (11), într-un dosar penal de evaziune fiscală.

Au fost vizate persoane care desfășoară activități de achiziție, transport și vânzare a materialului lemnos.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente referitoare la activitatea desfășurată,  echipamente IT, telefoane mobile, precum și importante sume de bani.

Suspecții ar fi ascuns sursa impozabilă și s-ar fi sustras de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat. Totodată, ar fi consemnat date nereale în conținutul avizelor de însoțire.

Prejudiciul estimat este de 2.000.000 de lei.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj, precum și al polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Dolj, Olt și Mehedinți.

La activități au participat și jandarmi din Gorj.

Citește mai departe

EVENIMENT

Fetiță de 5 ani, lovită de o mașină într-o localitate din județul Constanța

Publicat

O fetiță de 5 ani a fost lovită, miercuri, de o mașină într-o localitate din județul Constanța, în timp ce traversa strada.

Conform IPJ Constanța, o femeie de 57 de ani conducea pe strada Haltei din localitatea Valu lui Traian, dinspre DN3.

În dreptul unui imobil, a accidentat ușor o fetiță de 5 ani, care, fiind nesupravegheată, s-ar fi angajat în traversarea străzii prin loc nepermis.

A fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Imagini ÎNDUIOȘĂTOARE: Ieduț scos dintr-o fântână adâncă, în Caraș-Severin. Din păcate, nu a supraviețuit

Publicat

Pompierii din județul Caraș-Severin au avut, miercuri, o misiune neobișnuită. 

Un echipaj de pompieri militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebes a intervenit de urgență pentru salvarea unui ieduț.

Animalul a căzut într-o fântână aflată pe raza localității Păltiniș.

Salvatorii au reușit să scoata ieduțul din fântână, dar din păcate era fără suflare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Bolnavii de cancer, cazaţi gratuit în Bucureşti prin intermediul Asociaţiei ”Sus Inima”

Publicat

Pacienţii oncologici care fac radioterapie la spitale din Bucureşti, dar nu îşi pot asigura cazarea, pot beneficia începând din luna octombrie de găzduire gratuită într-o casă cu 14 paturi din Capitală, la iniţiativa Asociaţiei “Sus Inima”, al cărei vicepreşedinte este preotul Constantin Necula.

“În România, există un aparat de radioterapie la un milion de locuitori, adică un aparat la patru judeţe. Unii dintre bolnavii de cancer călătoresc chiar şi 300 de kilometri pe zi, pentru o şedinţă de terapie care durează cinci minute. Mulţi dintre ei renunţă, pentru că nu au bani de cazare.

Carmen Chindriş, Lu Knobloch şi părintele Constantin Necula, fondatorii Asociaţiei Sus Inima, au identificat aceasta nevoie şi au inaugurat, în octombrie 2019, Casa Sus Inima Sibiu, unde pacienţii oncologici care fac radioterapie beneficiază de cazare gratuită, primesc un prânz cald în fiecare zi şi le sunt oferite psihoterapie, navigare oncologică şi terapie prin artă.

Modelul este acum replicat la Bucureşti de către Asociaţia Sus Inima, împreună cu Andreea Comşa, o antreprenoare din domeniul consultanţei imobiliare. Casa Sus Inima Bucureşti va fi inaugurată în octombrie 2020”, precizează sursa citată.

Casa Sus Inima din Bucureşti pentru bolnavii de cancer este un fost hostel situat pe strada Luigi Cazzavillan.

“Am fost foarte impresionată de ce a făcut Carmen la Casa Sus Inima Sibiu şi i-am spus că aş vrea s-o susţin în continuare. Ea mi-a propus atunci să replicăm modelul de la Sibiu la Bucureşti şi eu m-am gândit şi am zis că voi încerca să aduc fonduri.

Aşa am apărut eu în peisaj şi încerc să susţin Casa Sus Inima Bucureşti pe partea de strângere de fonduri şi de awareness”, a declarat Andreea Comşa – coordonator Casa Sus Inima Bucureşti.

Potrivit comunicatului citat, costurile pentru plata chiriei lunare, a salariilor angajaţilor şi a celor necesare bolnavilor oncologici în această viitoare casă dedicată lor se ridică la suma de 5.000 de euro.

“Aceste cheltuieli sunt considerabile şi este nevoie de un efort susţinut pentru a obţine fondurile necesare, astfel încât, în mod evident, pe lângă cei care deja au agreat să fie alături de noi, voi face tot posibilul să aduc cât mai multe alte companii şi persoane fizice care doresc să se implice în această cauză a noastră, pentru că intenţia este ca această Casă Sus Inima să se deschidă în cât mai multe oraşe din România şi să poată ajunge să ajute, în timp, câţi mai mulţi bolnavi”, a spus Andreea Comşa.

Pandemia de COVID-19 a afectat semnificativ activitatea Asociaţiei Sus Inima, pentru că pacienţii oncologici, mai ales cei care fac radioterapie, sunt foarte expuşi în faţa virusului, se mai arată în comunicat.

Principalul criteriu de alegere a celor care vor fi cazaţi în Casa Sus Inima, fie că este vorba despre Sibiu sau despre Bucureşti, este cel al programării la iradiere, pentru că la radioterapie pacienţilor li se face plan de tratament şi trebuie să facă teste PCR odată la 10-14 zile, limitându-se astfel semnificativ riscul.

În plus, în Casa Sus Inima Sibiu au fost implementate toate măsurile necesare pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

“Avem trei băi pentru patru camere, dezinfectanţi, dezinfectăm zilnic, oferim gratuit câte o mască pe zi, avem vase de unică folosinţă, mâncarea vine de la o firmă de catering şi se aruncă ambalajele, nu mai intră nimeni de afară. Sunt doar ei între ei, pentru a se limita astfel la maximum răspândirea COVID-19.

Persoana care face curăţenie merge cu echipament de protecţie, costum, mănuşi, vizieră, mască şi stă maximum două ore”, a afirmat cofondatoarea Asociaţiei Sus Inima, Carmen Chindriş.

În Casa Sus Inima din Bucureşti va exista, de asemenea, o zonă de carantină, cu intrare separată, o cameră mare, cu bucătărie şi baie proprie, în care beneficiarii vor locui până vor primi rezultatul testelor, înainte de a se muta în casă. AGERPRES

Sursa foto: susinima.eu

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate