Connect with us

EVENIMENT

Luare de mită, trafic de influenţă şi delapidare. Polițist din Bistrița-Năsăud, plasat sub control judiciar

Publicat

Un poliţist din Bistrița-Năsăud a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind acuzat de luare de mită, trafic de influenţă, delapidare şi şantaj. Polițiștul este acuzat că a comis mai multe fapte de corupție începând cu anul 2018, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

La începutul acestei săptămâni, Serviciul judeţean al Direcţiei Generale Anticorupţie, în baza delegării procurorului, a efectuat două percheziţii domiciliare, la un post de poliţie şi la domiciliul unei persoane fizice, în urma cărora poliţistul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru ca ulterior să fie plasat sub control judiciar.

Percheziţiile au avut loc în cadrul unui dosar penal ce vizează infracţiunile de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, delapidare, şantaj şi conducerea unui vehicul fără permis auto.

Poliţist acuzat de luare de mită, trafic de influenţă şi delapidare, plasat sub control judiciar. A luat șpagă în repetate rânduri

Cea mai veche faptă imputată poliţistului datează din decembrie 2018, când acesta ar fi pretins şi primit suma de 150 de euro de la o persoană în schimbul exercitării influenţei asupra funcţionarilor din cadrul Registrului Auto Român, în vederea efectuării unei inspecţii tehnice periodice fără programare prealabilă.

Suma de bani, spun procurorii, ar fi fost remisă „ca urmare a ameninţărilor exercitate de agentul de poliţie”.

În luna aprilie a acestui an, poliţistul ar fi pretins şi primit 500 de euro şi 1.000 de lei pentru a nu lua măsuri legale într-un caz de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis şi într-unul de constatare a unei contravenţii rutiere.

Totodată, în perioada iunie-septembrie 2022, lucrătorul de poliţie ar fi folosit în interes personal autoturismul de serviciu, pe care îl avea în gestiune şi administrare, atât pentru deplasarea de la domiciliu la locul de muncă, cât şi pentru alte deplasări, deşi beneficia de decontarea cheltuielilor de transport conform prevederilor legale.

În cauză s-a beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie – structura centrală şi al Serviciului de Operaţiuni Speciale Bistriţa-Năsăud.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Impact între două autovehicule pe un drum din Dâmbovița. O persoană a fost rănită

Publicat

acc dambovita (10)

Un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane a avut loc, miercuri dimineață pe o șosea din Dâmbovița.

Potrivit ISU Dâmbovița, pompierii au intervenit în cazul unui accident rutier în sat Lucianca, comuna Butimanu, DN 1A.

La locul accidentului, echipajele de intervenție au găsit o persoană rănită, conștienta.

Aceasta primește îngrijiri medicale la fața locului.

Concomitent sunt asigurate și măsurile de prevenire a incendiilor la locul evenimentului rutier.

La fața locului au acționat pompierii de la Garda Cornești cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, Detașamentul Titu cu o autospecială pentru descarcerare, iar SAJ DB cu un echipaj.

Potrivit IPJ Dâmbovița, pe DN 1A Luciana s-a produs, din primele date, o coliziune între un autoturism și o autoutilitară.

În urma impactului, o femeie, șoferiță, de 30 de ani, a fost rănită, fiind transportată la spital.

Polițiștii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii accidentului.

Citește mai departe

ECONOMIE

Investițiile pe piaţa imobiliară din România au depăşit 1,25 miliarde de euro în anul 2022

Publicat

Piaţa imobiliară din România a înregistrat, în 2022, investiţii de peste 1,25 miliarde de euro, în creştere cu 36% faţă de volumul înregistrat în anul precedent, arată cel mai nou raport al unei companii de investiţii imobiliare.

Potrivit CBRE – „Market Outlook 2023”, trei tendinţe principale vor modela piaţa de profil în 2023: impredictibilitatea preţurilor pentru cea mai mare parte a anului, furnizarea limitată de produse noi, respectiv numărul de cumpărători relevanţi care să fie mai mare decât se crede.

Conform datelor centralizate de compania de consultanţă, în cursul anului trecut, investitorii români au fost cei care au contribuit considerabil la creşterea volumului de investiţii din România. Astfel, cu 16 tranzacţii cu o valoare medie de 38,7 milioane euro, dar şi cu cea mai mare contribuţie la volumul investiţiilor în 2022, jucătorii locali au reuşit să dezvolte plasamentele din piaţă.

Pe locurile următoare, la distanţă considerabilă, s-au aflat activele sud-africane, cu o pondere de 15%, cele austriece (10%), iar cu acţiuni sub 10% au fost investitorii din Belgia, Marea Britanie, Ungaria şi Malta, care au cumulat un sfert din valoarea totală înregistrată anul trecut.

Cel mai dinamic sector din punct de vedere al investiţiilor atrase a fost cel al birourilor, care a înregistrat şi un record.

În 2022, segmentul de birouri a atras 62% din totalul investiţiilor, urmat de retail (24%) şi de industrial (7%). Totodată, hotelurile şi activele din alte sectoare au reuşit să atragă, împreună, 7% din suma totală investită.

CBRE Group, Inc. cu sediul central în Dallas, este cea mai mare companie de servicii comerciale şi investiţii în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2020.

Compania are peste 100.000 de angajaţi şi deserveşte clienţi din mai mult de o sută de ţări.

În România, CBRE a intermediat cea mai mare tranzacţie investiţională pe piaţa locală de real estate, în 2022, fiind şi lider pe acest segment cu o cotă de piaţă de 45%.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

CNSU: România va trimite o nouă echipă RO-USAR de căutare-salvare în Turcia

Publicat

salvatori romani in turcia bun

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă – convocat miercuri, 8 februarie 2023, în sistem hibrid, cu aprobarea preşedintelui Klaus Iohannis, de premierul Nicolae Ciucă – a aprobat suplimentarea acordării de asistenţă internaţională pentru Turcia. Astfel, o nouă echipă RO-USAR de căutare-salvare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov va merge în Turcia.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, hotărârea adoptată prevede şi scoaterea de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, pentru utilizarea acestora de echipa de căutare-salvare urbană care desfăşoară acţiuni de intervenţie pe teritoriul Republicii Turcia în cadrul Mecanismului de asistenţă umanitară internaţională.

Totodată, hotărârea nou adoptată stabileşte abilitarea Ministerului Apărării Naţionale de a desfăşura misiuni pentru transportul personalului, mijloacelor şi echipamentelor altor state care acordă sprijin Turciei sub egida Mecanismului de Protecţie Civilă al Uniunii, care nu dispun de aceste capabilităţi, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Guvernul menţionează că alături de personalul specializat de căutare-salvare RO-USAR, din cadrul IGSU, la misiune vor participa şi doi medici şi 2 doisistenţi din cadrul UPU-SMURD Bucureşti (ca parte integrantă INSARAG), personal specializat cu echipe canine format din 4 reprezentanţi cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, respectiv doi ofiţeri de legătură din cadrul DSU.

HCNSU a fost adoptată luând în considerare acţiunile autorităţilor române de monitorizare continuă a situaţiei aflate în dinamică în Republica Turcia, puternic afectată de cutremure, şi, totodată, în baza comunicării permanente avute cu autorităţile turce, care solicită în continuare asistenţă internaţională prin intermediul Mecanismului de Protecţie Civilă, mai precis nevoia de echipe de căutare-salvare în vederea sprijinirii eforturilor de combatere a efectelor negative ale seismelor care au devastat Turcia.

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Bătrânică rătăcită pe străzile din Brașov, ajutată de jandarmi să găsească drumul spre casă

Publicat

foto: bătrânică rătăcită pe străzile din brașov, ajutată de jandarmi

Orașul Brașov a obținut prin Programul PNRR o finanțate de peste 30 de milioane de lei, prin care se vor achiziționa peste 200 de ecoinsule de diferite tipuri.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Brașov, Brașovul parcurge o nouă etapă în gestionarea deșeurilor de la populație: cea de extindere a sistemului de colectare selectivă la toate platformele de depozitare a deșeurilor din municipiu, prin insule ecologice cu containere separate pentru fiecare tip: biodegradabil, rezidual, sticlă, hârtie și carton, plastic și metal.

Cea mai importantă achiziție a acestor ecoinsule este finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență, cu peste 30 de milioane de lei.

Ministerul Mediului a comunicat primăriei, în cursul zilei de ieri, că a fost acceptată solicitarea de finanțare pentru achiziția a…

Citește mai mult pe ardeal24.ro

Citește mai departe