Connect with us

ACTUALITATE

Marea Britanie a aprobat Paxlovid, medicamentul antiviral împotriva COVID-19 produs de Pfizer

Publicat

paxlovid

Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor şi a produselor de sănătate (MHRA) a anunţat că a aprobat medicamentul antiviral oral al Pfizer Paxlovid pentru persoanele care au o formă uşoară până la moderată de COVID-19 şi care prezintă un risc de agravare a bolii, informează DPA şi Reuters.

Paxlovid este un medicament antiviral cu o combinaţie de ingrediente active, PF-07321332 şi Ritonavir, care fac parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează, utilizate în prezent pentru tratarea HIV, hepatitei C şi a altor boli virale, care acţionează prin împiedicarea virusului de a se replica. Medicamentul a fost autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste cu forme uşoare până la moderate de COVID-19 şi cel puţin un factor de risc pentru dezvoltarea unei boli severe.

Printre aceşti factori de risc se numără obezitatea, vârsta înaintată (60 de ani şi peste), diabetul zaharat sau bolile de inimă.

Cele două substanţe active din Paxlovid se prezintă sub formă de comprimate separate care sunt ambalate împreună şi se iau împreună, de două ori pe zi, pe cale orală, timp de cinci zile. Medicamentul poate fi folosit în afara cadrului spitalicesc.

PF-07321332 este un antiviral nou, ceea ce înseamnă că nu a mai fost aprobat pentru utilizare până acum. Cu toate acestea, Ritonavirul a fost folosit alături de unele medicamente împotriva HIV timp de mulţi ani pentru a le „stimula” activitatea, ceea ce este similar cu ceea ce se face în cazul PF-07321332, a precizat MHRA într-un comunicat.

Într-un studiu clinic, o cură de cinci zile de tratament cu Paxlovid a redus cu 89% riscul de spitalizare şi de deces legat de COVID-19 în decurs de 28 de zile, în comparaţie cu un grup placebo, atunci când tratamentul a fost început în termen de trei zile de la debutul simptomelor.

Numărul de spitalizări şi decese a fost de 0,8 la sută în grupul tratat cu Paxlovid, comparativ cu 7 la sută în grupul placebo.

Pe baza datelor studiilor clinice, Paxlovid este cel mai eficient atunci când este administrat în stadiile incipiente ale infecţiei şi, prin urmare, MHRA recomandă utilizarea sa cât mai curând posibil şi în termen de cinci zile de la începerea simptomelor.

MHRA a declarat că este prea devreme pentru a şti dacă varianta Omicron are vreun impact asupra eficacităţii Paxlovid, dar MHRA colaborează cu compania pentru a stabili acest lucru.

Marea Britanie a asigurat peste 2,75 milioane de doze din acest tratament antiviral.

Pastila anti-COVID-19 a rivalului Merck, Molnupiravir, a fost aprobată de Marea Britanie luna trecută, dar acest medicament a redus doar cu aproximativ 30% spitalizările şi decesele în cadrul studiului clinic la pacienţii cu risc ridicat, scrie Reuters.AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Noi obligații pentru operatorii de transport: Afișarea tarifelor în sistem Braille pentru nevăzători

Publicat

noi obligații pentru operatorii de transport: afișarea tarifelor în sistem

Publicitate

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a transmis joi, spre publicare în Monitorul Oficial, un Ordin conform căruia operatorii economici din domeniul transportului public trebuie să se asigure că în interiorul mijloacelor de transport există plăcuțe cu afișarea prețului per călătorie, mesajul fiind transmis în sistem braille, precum și un Ordin privind informarea consumatorilor la comercializarea, produselor care conțin tutun…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Abia ăsta e ca Schumacher: Un tânăr de 24 de ani a fost prins cu 223 km/h pe A1. A fost sancționat drastic de polițiști

Publicat

abia ăsta e ca schumacher: un tânăr de 24 de

Publicitate

Un tânăr de 24 de ani a fost surprins de radar în timp ce rula cu nu mai puțin de 223 km/h pe autostrada A1, pe un tronson unde limita de viteză este de 130 km/h, una dintre cele mai mari viteze înregistrate de radar pe șoselele din România.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, incidentul s-a petrecut miercuri, 2 aprilie, pe autostrada A1, la kilometrul 431, sensul de mers dinspre Lugoj către Deva.

Polițiștii din cadrul Biroului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Restructurări la Poșta Română: Reduceri de posturi administrative și eficientizarea activității

Publicat

restructurări la poșta română: reduceri de posturi administrative și eficientizarea

Publicitate

Restructurări la Poșta Română: Poșta Română anunță că a implementat o restructurare semnificativă a aparatului administrativ. Compania a eliminat 75% din posturile de la nivel central – de la 1.200 la 300 de angajați, scrie alba24.ro.

La nivel național, numărul total de angajați a fost redus cu 18%, de la 25.000 în iunie 2021 la 20.500 în prezent.

Restructurări la Poșta Română. Reducere a aparatului administrativ central

De la începutul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șase persoane, cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani, au decedat în urma unor incendii, luna trecută, în județul Botoșani

Publicat

Șase persoane, cu vârste cuprinse între 50 și 74 de

Publicitate

Șase persoane, cu vârste cuprinse între 50 și 74 de ani, au decedat în urma unor incendii, luna trecută, în județul Botoșani.

Tragediile s-au produs în localitățile Băbiceni, Rădeni, Stânca, Mitoc și Albești. Cauzele probabile care au generat aceste evenimente au fost: fumatul, jarul căzut din sobă pe materiale combustibile, amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de mijloacele de încălzire și scurtcircuitul.

Alte zeci…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe