Connect with us

EVENIMENT

Măsura de carantinare zonală se prelungeşte cu 14 zile pentru comuna Berceni

PublicatMăsura de carantinare zonală se prelungeşte cu 14 zile, începând cu data de 24 decembrie, ora 22,00, pentru comuna Berceni, transmite Prefectura Ilfov prin intermediul unui comunicat.

“Instituţia Prefectului – Judeţul Ilfov informează cu privire la faptul că, în urma analizei de risc zonă focar întocmită de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov, a avizului emis de către Institutul Naţional de Sănătate Publică şi a Hotărârii CJSU Ilfov nr. 83/24.12.2020, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat, a emis Ordinul de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, judeţul Ilfov. Conform Ordinului şefului DSU nr. 4660500 din 24.12.2020 privind prelungirea măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni, judeţul Ilfov, măsura se prelungeşte pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 24.12.2020, ora 22,00”, a precizat sursa citată.

Măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte toate persoanele care se află permanent în zonă sau care o tranzitează sunt prevăzute în ordinul şefului DSU. Acesta, precum şi hotărârile CJSU Ilfov şi modelele de declaraţii/adeverinţă de la angajator pot fi accesate pe pagina de internet a Prefecturii Ilfov: https://if.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/. AGERPRES

EVENIMENT

Brăilean arestat după ce a smuls telefonul din mâinile unui copil

Publicat

sursa foto: Arhiva

Polițiștii din Brăila au reținut un tânăr de 27 de ani, din Brăila, bănuit că a smuls telefonul din mâinile unei copile.

În ziua de 29 decembrie, în timp ce se afla pe o stradă din municipiu, acesta ar fi smuls un telefon mobil din mâna unei fetițe de 10 ani.

Ulterior, la percheziția făcută în locuința acestuia sa a fost găsit telefonul, restituit acum copilei.

Miercuri, instanța a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila și a dispus față de tânăr măsura arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, anunță joi Poliția Brăila.

Brăileanul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat din Gorj și-a ucis soția, apoi a încercat să se sinucidă

Publicat

Un bărbat din comuna Scoarța, județul Gorj, și-a ucis soția, apoi a încercat să se sinucidă, folosind arma crimei. Procurorii cer arestarea preventivă a bărbatului, care, în prezent, este internat în spital.

Potrivit procurorilor Tribunaluui Gorj, crima s-a produs miercuri, în comuna Scoarţa, din cauza geloziei bărbatului.

Acesta și-a lovit soția, apoi a înjunghiat-o.

Din cauza rănilor, femeie a decedat.

După săvârşirea faptei, bărbatul a încercat să se sinucidă folosind arma crimei.

Nora celor doi i-a găsit în stare de inconștiență și a sunat la 112.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Procurorii au cerut, joi, arestarea preventivă a agresorului.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Sălaj: Femeie în hipotermie preluată de elicopterul SMURD

Publicat

O femeie în vârstă de 69 de ani, aflată în hipotermie, a fost preluată, joi, din locuinţa sa din localitatea Letca de un elicopterul SMURD, pentru a fi transportată la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Zalău, iar mai apoi la spital.

“Elicopterul SMURD din cadrul POA (Punctul de Operare Aeromedical) Jibou a fost solicitat, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), la un caz medical din localitatea Letca. Pacienta, de sex feminin, aproximativ 69 de ani, a fost găsită în stare de hipotermie. Ea a fost transportată cu elicopterul SMURD la sediul ISU şi predată echipajului de terapie intensivă mobilă (TIM) pentru a duce pacienta la UPU SMURD Zalău”, se arată într-o postare pe contul oficial de Facebook al ISU Sălaj.

Primarul comunei Letca, Dorel Man, a precizat, pentru AGERPRES, că femeia trăieşte în casă împreună cu soţul ei şi are probleme medicale, inclusiv de discernământ, motiv pentru care urmează un tratament medicamentos.

“Asistentul medical comunitar îi vizitează în mod regulat. Şi ieri a fost pe la ei şi totul era în regulă. În momentul în care femeia nu mai urmează tratamentul, apar unele probleme. Probabil din acest motiv a uitat aseară să facă focul în sobă”, susţine Dorel Man.

Cazul femeii a fost semnalat de o vecină, care a găsit-o în camera neîncălzită şi a solicitat o ambulanţă, care la rândul ei a primit sprijinul elicopterului SMURD. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Incendiu la o cabană din zona Cotul Donului din Brașov

Publicat

Pompierii militari braşoveni au intervenit, joi, pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o cabană din zona Cotul Donului, în care, la momentul izbucnirii flăcărilor, nu erau cazate persoane.

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, pentru lichidarea incendiului la imobilul de două niveluri, parter şi etaj, au fost mobilizate 5 autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă, o autospecială de lucru la înălţime şi un echipaj SMURD.

“Clădirea arde în totalitate. Echipajele prezente la faţa locului depun toate eforturile pentru localizarea incendiului, deoarece există posibilitatea extinderii la pădurea din apropiere”, au precizat reprezentanţii ISU Braşov. AGERPRES

Citește mai departe