Connect with us

Uncategorized

Mii de proprietari, expropriați pe traseul aducţiunii de apă Izvarna-Craiova II. Despăgubiri de 180 milioane euro

Publicat

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a aprobat, marţi, în cadrul unei şedinţe de îndată declanşarea procedurii de expropriere a terenurilor deţinute de peste 3.000 de proprietari din judeţele Dolj şi Gorj care se află în coridorul de utilitate publică al aducţiunii de apă Izvarna-Craiova II, investiţie care se realizează cu fonduri europene printr-un proiect de circa 434 milioane euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a explicat în cadrul şedinţei că prin hotărârea aprobată marţi, judeţul Dolj devine actorul principal în acţiunea de expropriere a terenurilor atât în judeţul Dolj (690.102 m.p.), cât şi în judeţul Gorj (1.478.963 148 m.p.).

“Colegii noştri de la Gorj nu au dorit să se implice direct în această acţiune şi ne-au dat nouă prerogativele de a acţiona. De asemenea, noi suntem cei care trebuie să pună banii şi va exista o justă despăgubire pentru oamenii care sunt deţinătorii acestor terenuri. Ne dăm seama cu toţii că nu este o acţiune uşoară, pentru că este vorba de mii de oameni care vor trebui expropriaţi (unii sunt în ţară, alţii sunt la Honolulu, cine ştie pe unde mai sunt, alţii au vândut terenurile, alţii nu au avut acte, alţii s-au certat cu fraţii). Vor fi foarte multe procese şi vor fi foarte multe abordări chiar în cadrul acestor şedinţe ale CJ, însă importat este că ne îndreptăm cu paşi hotărâţi în proiectul de 434 milioane euro care este cel mai are proiect din sud-estul Europei, care este o sumă colosală şi pentru aceasta am trecut de multe obstacole”, a spus Prioteasa.

Conducta Izvarna II va traversa 16 unităţi administrativ-teritoriale din Gorj şi Dolj, pe traseul Tismana – Rovinari – Ţânţăreni – Filiaşi – Coţofenii din Faţă – Almăj – Işalniţa – Şimnicu de Sus – Craiova. Aducţiunea de apă Craiova – Izvarna II va fi realizată în cadrul “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj, în perioada 2014-2020” şi, potrivit datelor Consiliului Judeţean Dolj, suma pentru exproprieri este estimată la 180 de milioane de euro. (AGERPRES)

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Prețul unui minut de interceptare : Cheltuielile unei supravegheri de siguranţă naţională

Publicat

Într-un document prezentat instanţei, DNA justifică o serie de cheltuieli cu supravegherea operativă ambientală. Astfel, minutul de interceptare costă 2,57 lei, iar ora de filaj este 314 lei.

În dosarul amintit, DNA a explicat că a făcut estimarea acestor costuri, luând în calcul elemente de cost pentru minutul de înregistrare şi ora de supraveghere ambientală/operativă anterior cunoscute şi utilizate în alte cauze.

 

Citeste: Cât costă o oră de filaj şi un minut de interceptare, la DNA. Cheltuielile unei supravegheri de siguranţă naţională pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

NEAMȚ: Două crime, la câteva ore distanță. O femeie împușcată în inimă și un bărbat înjunghiat mortal

Publicat

Două crime teribile au avut loc sâmbătă seara, în județul Neamț, la distanță de doar două ore. În urma tragicelor evenimente, au murit o femeie din comuna Farcașa și un bărbat din Roznov, potrivit realitatea.net.

În primul caz, tragedia s-a petrecut la locuința ei din localitatea Stejaru, comuna Farcașa. Apelul la „112” a fost făcut în jurul orei 20:10, iar primele informații erau că o femeie a fost împușcată de soț.

La fața locului s-a deplasat un echipaj medical de la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț și un echipaj TIM. Când a ajuns la locul incidentului, echipajul SAJ a constatat decesul femeii. Conform unor surse neoficiale, femeia a fost împușcată în zona inimii, cu o armă artizanală,(pentru care nu ar fi existat autorizație Se pare că cei doi erau divorțați și aveau 2 copii.

Bărbatul, care are 42 de ani, a fost găsit, la câteva ore de la producerea accidentului, într-o şură. De asemenea, a fost găsită şi arma crimei, iar anchetatorii fac expertiză pentru a stabili dacă este vorba, într-adevăr, de o armă artizanală.

Bărbatul va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

O altă crimă a avut loc la Roznov. În jurul orei 22:00, polițiștii nemțeni au intervenit în localitatea Roznov, unde un bărbat de 39 de ani a fost înjunghiat mortal.

Potrivit unor surse, pe fondul unui conflict spontan, victima a fost înjunghiată, cu un cuțit, în zona gâtului de un bătrân de 72 de ani, din aceeași localitate.

Agresorul a fost reținut, iar polițiștii continuă cercetările.

Citește mai departe

Uncategorized

SIBIU: După aproape trei ore, pompierii au reușit să stingă un incendiu la o fabrică de cherestea

Publicat

Pompierii au reuşit să stingă după trei ore un incendiu izbucnit în noaptea de miercuri spre joi la o fabrică de cherestea, din localitatea Cârţa, unde flăcările au distrus un buncăr de rumeguş şi jumătate dintr-o hală de o mie de metri pătraţi, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu.

“Incendiul s-a manifestat la un buncăr de rumeguş pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi, extinzându-se la aproximativ jumătate din hala unei fabrici de prelucrare cherestea întinsă pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi. A ars buncărul, precum şi material lemnos şi patru utilaje aflate în hală. Nu a existat pericol de extindere la vecinătăţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Cristina Criveanu.

Potrivit sursei citate, nu există victime. (AGERPRES)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mai puţine înmatriculări de maşini second-hand în România. Numărul acestora a scăzut în 2018

Publicat

A scăzut numărul înmatriculărilor de autoturisme, anul trecut, faţă de 2017. Diferenţa este de 30.000 de autovehicule.

Au fost şi mai puţine înmatriculări de maşini second-hand: de la 520.000, s-a redus la 473.000, în 2018, potrivit Direcţiei de Permise şi Înmatriculări (DRPCIV).

Din datele DRPCIV, anul trecut au fost înmatriculate 600.000 de autoturisme, iar cu un an în urmă erau 630.000.

Românii par să prefere maşinile noi. Numărul înmatriculărilor la această categorie a crescut la 131.000 faţă de 2017 (106.000).

Reamintim că anul trecut fondurile pentru programul Rabla au fost suplimentate pentru acordarea a 50.000 de prime.

sursa: realitatea.net, ALBA24

Citește mai departe