Connect with us

Uncategorized

Mii de proprietari, expropriați pe traseul aducţiunii de apă Izvarna-Craiova II. Despăgubiri de 180 milioane euro

Publicat


Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a aprobat, marţi, în cadrul unei şedinţe de îndată declanşarea procedurii de expropriere a terenurilor deţinute de peste 3.000 de proprietari din judeţele Dolj şi Gorj care se află în coridorul de utilitate publică al aducţiunii de apă Izvarna-Craiova II, investiţie care se realizează cu fonduri europene printr-un proiect de circa 434 milioane euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa, a explicat în cadrul şedinţei că prin hotărârea aprobată marţi, judeţul Dolj devine actorul principal în acţiunea de expropriere a terenurilor atât în judeţul Dolj (690.102 m.p.), cât şi în judeţul Gorj (1.478.963 148 m.p.).

“Colegii noştri de la Gorj nu au dorit să se implice direct în această acţiune şi ne-au dat nouă prerogativele de a acţiona. De asemenea, noi suntem cei care trebuie să pună banii şi va exista o justă despăgubire pentru oamenii care sunt deţinătorii acestor terenuri. Ne dăm seama cu toţii că nu este o acţiune uşoară, pentru că este vorba de mii de oameni care vor trebui expropriaţi (unii sunt în ţară, alţii sunt la Honolulu, cine ştie pe unde mai sunt, alţii au vândut terenurile, alţii nu au avut acte, alţii s-au certat cu fraţii). Vor fi foarte multe procese şi vor fi foarte multe abordări chiar în cadrul acestor şedinţe ale CJ, însă importat este că ne îndreptăm cu paşi hotărâţi în proiectul de 434 milioane euro care este cel mai are proiect din sud-estul Europei, care este o sumă colosală şi pentru aceasta am trecut de multe obstacole”, a spus Prioteasa.

Conducta Izvarna II va traversa 16 unităţi administrativ-teritoriale din Gorj şi Dolj, pe traseul Tismana – Rovinari – Ţânţăreni – Filiaşi – Coţofenii din Faţă – Almăj – Işalniţa – Şimnicu de Sus – Craiova. Aducţiunea de apă Craiova – Izvarna II va fi realizată în cadrul “Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Dolj, în perioada 2014-2020” şi, potrivit datelor Consiliului Judeţean Dolj, suma pentru exproprieri este estimată la 180 de milioane de euro. (AGERPRES)

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Aproape 3.000 de persoane vor beneficia, din toamnă, de cursuri gratuite de formare profesională

Publicat

oameni, cetateni

Un număr de 2.895 de persoane vor participa la cursurile gratuite organizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă în luna septembrie 2019. Reprezentanții ANOFM anunță că la nivel național se vor derula un număr de 178 de programe de formare profesională începând cu luna septembrie 2019.

Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: agent de securitate – 185 persoane; ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie publică – 170 persoane; competenţe cheie – comunicare în limba română (competenţe de bază în matematică) – 120 persoane; operator introducere validare şi prelucrare date – 156 persoane; bucătar – 145 persoane; lucrător în comerţ – 133 persoane; frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist – 112 persoane.

Judeţele în care, în luna septembrie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Vrancea (224 persoane), Dolj (238 persoane), Dâmboviţa (140 persoane), Bucureşti (210 persoane), Mureş (131 persoane).

Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe www.anofm.ro, la secţiunea ”Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Cazul crimelor din Caracal: Familia lui Dincă, audiată 9 ore la DIICOT. Avocat: ”Soţia a distrus probe. Au început să deconspire lucruri”

Publicat

Soţia şi copiii lui Gheorghe Dincă au fost audiaţi joi, timp de aproape nouă ore la DIICOT, în cazul crimelor de la Caracal.

După audieri, soţia şi copiii lui Dincă au ieşit din sediul DIICOT cu o maşină a instituţiei, pentru a evita să se întâlnească cu jurnaliştii aflaţi la faţa locului.

Citește și Cazul crimelor din Caracal: Medicii legiști refac analizele ADN asupra oaselor găsite în curtea lui Dincă. Anchetatorii iau în calcul varianta a trei victime

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, a declarat că fiii lui Dincă au făcut scandal, fiind nemulţumiţi că participa şi el la audieri.

“Au fost audiate mai multe persoane înaintea familiei inculpatului Dincă, despre care nu m-a anunţat nimeni. După care a început audierea familiei Dincă. Sunt trei băieţi şi o fată şi mama lor (…) A trebuit să pendulez între mai multe audieri făcute simultan. La unii am prins declaraţia mai spre final, am încercat să mai pun nişte întrebări, la alţii am avut de la cap la coadă, cum a fost la soţia lui Dincă. Când am sosit acolo, familia lui Dincă a făcut un scandal imens, ce caută un avocat. Au făcut o revoltă acolo, la procuror şi poliţist. Când a început ancheta cu mama lor, respectiv soţia lui Dincă, au început să ne certe. Dânşii au venit să-şi refuleze problemele, că se cred victime. Au început să conducă ancheta, exact cum face şi Dincă. După ce am început să pun întrebări, atunci s-a stricat treaba. A început să tremure (soţia lui Dincăn – n.r.), a început să se înroşească, a început să răspundă în aceeaşi frază cu trei contradicţii, a început să nege, să revină. Din punctul meu de vedere, această doamnă minte, contraziceri extraordinare între declaraţiile lor, ale familiei. În momentul în care am pus eu întrebările, declaraţia a fost întoarsă. S-a schimbat totalmente ce a declarat prima dată”, a spus avocatul.

Citește și Misterul poșetei albastre din mașina lui Dincă. Ancheta în cazul crimelor de la Caracal, dintr-o fundătură în alta

Tonel Pop a precizat că, din punctul său de vedere, soţia lui Gheorghe Dincă a distrus probe.

“În mod clar, şi prin ce a declarat şi ceea ce rezultă din ce au spus ceilalţi, această doamnă a aruncat probe, a alterat probe, a distrus probe. Este de văzut dacă cu intenţie, voit, obligată. Din ce a declarat ea. Dar nu pot să ştiu, rămâne de dovedit, dacă cu intenţie, dacă din greşeală”, a explicat avocatul.

El a adăugat că, iniţial, membrii familiei au spus că Dincă era un soţ şi un tată bun, după care au început să “deconspire” anumite lucruri.

“În prima fază, au încercat această teorie: Dincă soţ bun, care aduce flori soţiei, care nu atinge decât cu o floare, după care, în momentul în care am început să pun întrebări, anchetatorii nu au fost deloc încântaţi, s-a întors tot ceea ce însemnau declaraţiile iniţiale, au început să deconspire anumite lucruri, unele grave, după care au încercat să revină şi numai prin întrebări succesive îşi mai recunoşteau nişte lucruri. Declaraţiile iniţiale sunt total schimbate”, a afirmat Pop.

Gheorghe Dincă a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, când a surprins-o cu telefonul în mână sunând la 112, şi ulterior i-a incinerat corpul. Expertiza INML a stabilit că fragmentele osoase găsite în locuinţa lui Dincă aparţin Alexandrei. De asemenea, el susţine că a ucis-o şi pe cea de a doua fată, Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie. AGERPRES

Citește mai departe

Uncategorized

Avertizare meteo: Cod portocaliu de FURTUNĂ în județele Alba și Bihor, Cod galben pentru localități din județul Cluj

Publicat

ploaie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi după-amiază, avertizări nowcasting Cod portocaliu de furtună pentru localităţi din judeţele Bihor şi Alba.

Potrivit meteorologilor, în judeţul Bihor, în localitatea Bulz, până la ora 15:00, se vor semnala averse torenţiale care vor cumula 35-45 l/mp, intensificări ale vântului, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici şi posibil medii.

De asemenea, fenomene similare se vor semnala și în zona de munte a judeţului Alba, la peste 1.800 metri altitudine, precum şi în localităţile Albac, Horea, Avram Iancu, Scărişoara, Gârda de Sus, Arieşeni, Poiana Vadului.

Și localități din județul Cluj se află sub avertizare cod galben de averse puternice, care vor fi, posibil, însoțite de descărcari electrice și grindină.

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Un șofer a vrut să lovească cu mașina o ursoaică cu pui, care se aflau pe șosea, într-o stațiune din județul Covasna

Publicat

urs

Un clip video postat pe grupul de Facebook Info Trafic 24 prezintă un șofer care a încercat să lovească o ursoaică care se afla pe o șosea alături de puiul ei. Întâmplarea a avut loc în zona Belvanyos Resort, pe DJ 113.

Din imagini se vede cum animalele se află pe carosabil, iar șoferul trage de volan când ajunge în dreptul ursoaicei, după ce puiul fugise deja din calea lui.

Pe internet, părerile sunt împărțite. Unii utilizatori îl apără pe șofer, susținând că a vrut doar să îndepărteze ursul de pe carosabil pentru a se produce un accident, în timp ce alții spun că sigur a vrut să lovească animalul.

Sursă: Info Trafic 24

Citește mai departe