EVENIMENT
Mină marină, observată în largul Mării Negre, la 70 de kilometri de Capu Midia

Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a execută luni o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă, informează MApN.
Mina a fost observată, luni dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10.
După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.
Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia.
MApN menționează că va reveni cu detalii și imagini de pe timpul acestor operațiuni, după încheierea intervenției.
UPDATE: Mina observată luni la 70 de kilometri de Capu Midia a fost distrusă, a anunțat Ministerul Apărării Naționale (MApN). Scafandrii au montat pe mină o încărcătură explozivă și au detonat-o de la distanță.
Potrivit MApN, echipajul puitorului de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu” a executat, luni, o misiune de intervenție pentru neutralizarea unei mine marine care se afla, în derivă, la o distanță de aproximativ70 de kilometri travers de Capu Midia.
După ce nava a ajuns la o distanță de siguranță față de mină, echipa de scafandri deminori de la bordul navei s-a deplasat cu o ambarcațiune rapidă în apropierea acesteia, a identificat tipul de mină și a stabilit procedura de distrugere.
„Conform procedurii operaționale pentru astfel de situații, scafandrii au montat pe mină o încărcătură explozivă, pe care au detonat-o de la distanță”, a transmis MApN.
Nava „Viceamiral Constantin Bălescu” își continuă misiunea de cercetare-supraveghere în zona de responsabilitate maritimă, a anunțat MApN.
Mina a fost observată, luni dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 8.10.
După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.
(sursa: Mediafax)
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
Sociologul Mircea Comșa, UBB: Cât de „disciplinat” e electoratul partidelor? Analiză în perspectiva alegerilor prezidențiale

O analiză realizată de sociologul Mircea Comșa, publicată pe pagina „Doar un grafic să-ți mai spun”, arată care sunt cei mai “disciplinați” votanți ai partidelor, în perspectiva alegerilor prezidențiale care au loc peste exact o lună, în 4 mai.
În analiza pe care a făcut-o, Mircea Comșa și-a propus să identifice care este ponderea votanților unui partid care intenționează să (nu) voteze cu candidatul susținut de acel partid în competiția electorală…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Conturile de TikTok care îl susțineau pe Georgescu s-au dat cu Putin și cu Rusia. Ce mesaje transmit acum

O mare parte dintre conturile de TikTok care îl susțineau intens pe Călin Georgescu sunt utilizate acum pentru propaganda pro-Rusia și pro-Putin. Mii de conturi viralizează mesaje în limba română pretins adresate personal de Vladimir Putin.
O analiză realizată de HotNews arată un val imens de propagandă care se ridică peste TikTok-ul românesc.
”Oare câți dintre voi mă vreți ca președinte aș României?” sau ”Dacă Rusia atacă Europa, voi lupa pentru Rusia”,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Despăgubirile plătite de companiile de asigurări, în baza polițelor RCA, au crescut cu 38%. Care este suma totală

Despăgubirile plătite de companiile de asigurări, în baza polițelor RCA, au crescut cu 38%. Suma totală este de peste 4,7 miliarde lei, potrivit Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR).
Acestei valori i se adaugă și despăgubirile plătite de FGA – Fondul de Garantare a Asiguraților (în creștere cu circa 48%), precum și rezervele constituite de asigurători conform legislației. Astfel, în final, valoarea totală pentru asigurările RCA…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Respectarea orelor de liniște la bloc este o problemă cu care se confruntă locatarii. Orele de liniște sunt pentru toată lumea, fie că locuiești la casă, fie la bloc. Astfel că, vecinii care fac zgomot fără să țină cont de ceilalți, nu doar că plătesc amenzi usturătoare, dar riscă încă o pedeapsă.
Românii care nu respectă orele de liniște riscă să meargă la muncă în folosul comunității
Cu siguranță, cel puțin odată, ți-au dat bătăi de cap…
Citește mai mult pe Cluj24.ro