Connect with us

EVENIMENT

Ministerul Mediului lansează apel de proiecte pe colectarea apelor uzate pentru localităţile de sub 2.000 de locuitori

Publicat

management apa sursa foto fb
sursa foto: Facebook / Tánczos Barna

Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a lansat joi, 15 decembrie 2022, un apel destinat realizării de proiecte pentru colectarea apelor uzate în aglomerările mai mici de 2.000 de locuitori, cu o alocare financiară care depăşeşte un miliard de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort, transmis AGERPRES, sesiunea de depunere a proiectelor începe joi, la ora 12:00, iar alocarea financiară totală aferentă acestei investiţii este de 1.087.209.500 lei, din care 250.894.500 lei reprezintă alocare financiară suplimentară de 30% din sumele alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) investiţiei.

Beneficiarii acestei măsuri sunt Unităţile Administrativ Teritoriale (UAT) şi/sau asociaţiile acestora (ADI), Operatorii Regionali (OR)/Operatorii Locali (OL) din sectorul de apă/apă uzată sau parteneriatele între tipurile de solicitanţi menţionaţi anterior.

Prin intermediul Investiţiei 2 sunt sprijinite investiţii în aglomerările sub 2.000 de locuitori, respectiv: înfiinţarea sistemelor individuale adecvate (SIA) de colectare şi epurare a apelor uzate, înfiinţarea sistemelor publice inteligente alternative (SPIA) pentru procesarea apelor uzate, înfiinţarea şi/sau extinderea sistemelor centralizate de colectare a apelor uzate şi înfiinţarea şi/sau extinderea sistemelor de distribuţie a alimentării cu apă.

Ministerul Mediului lansează apel de proiecte pe colectarea apelor uzate pentru localităţile de sub 2.000 de locuitori. Pentru ce va fi alocată suma de 590,34 milioane de lei

Din suma totală alocată programului, 590,34 milioane de lei sunt pentru investiţii în sistemele individuale adecvate (SIA) de colectare şi epurare a apelor uzate şi pentru investiţii în înfiinţarea sistemelor publice inteligente alternative (SPIA) pentru procesarea apelor uzate. Pe lângă finanţarea din PNRR, va exista o alocare financiară suplimentară în valoare de 177,102 milioane de lei.

De asemenea, pentru investiţii în înfiinţarea sistemelor centralizate de colectare a apelor uzate este disponibil un buget de 319,76 milioane de lei, din care 245,975 milioane de lei din PNRR.

Conform MMAP, bugetul alocat va fi divizat în funcţie de localizarea investiţiei, respectiv, în funcţie de teritoriul pe care se regăseşte cel puţin 50% din populaţia deservită de investiţie şi care va beneficia de sistemul de gestiune a apei uzate şi/ sau alimentare cu apă, după cum urmează: pentru investiţiile prin care mai mult de 50% din populaţia befeficiară se regăseşte pe teritoriul unei arii protejate de tip Parc naţional şi/sau Parc natural – suma de 113.526.922,70 lei (din PNRR), plus alocare financiară suplimentară de 34.058.077,30 lei; pentru investiţiile prin care mai mult de 50% din populaţia beneficiară nu se regăseşte pe teritoriul unei arii protejate de tip Parc naţional şi/sau Parc natural – buget de 722.788.077,30 lei, plus o alocare financiară suplimentară de 216.836.422,70 lei.

Ministerul Mediului lansează apel de proiecte pe colectarea apelor uzate pentru localităţile de sub 2.000 de locuitori. Apelul, deschis până pe 15 februarie 2023

Ca urmare a implementării acestei investiţii, o mie de sisteme individuale sau alte sisteme corespunzătoare vor fi construite şi operaţionalizate pentru preluarea încărcării din aglomerările mai mici de 2.000 de locuitori, până la sfârşitul trimestrului IV din anul 2023; 12.900 de sisteme individuale sau alte sisteme corespunzătoare vor fi construite şi operaţionalizate până la finele trimestrului II din 2026; 100 km de reţele de canalizare vor fi construite şi operaţionalizate până la sfârşitul trimestrului II din anul 2024; 250 km de reţele de canalizare vor fi construite şi operaţionalizate până la sfârşitul trimestrului II din anul 2026.

Apelul de finanţare este de tip competitiv, deschis până la 15 februarie 2023, ora 12:00, pentru toţi beneficiarii eligibili, cu termen-limită de depunere a cererilor de finanţare, în limita plafonului de depunere din anunţul de lansare, pe baza de criterii de selecţie şi cu prag de calitate prestabilit.

Pentru primele 72 de ore de la lansarea apelului nu se aplică plafonul de depunere, iar activităţile sunt eligibile doar dacă sunt respectate toate criteriile de eligibilitate prevăzute în ghidul de finanţare, precizează sursa citată. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ALBA: Ședință a principalelor instituții implicate în pregătirea alegerilor prezidențiale de duminică

Publicat

alba: Ședință a principalelor instituții implicate în pregătirea alegerilor prezidențiale

Prefectul de Alba, Nicolae Albu, a convocat o ședință de lucru cu reprezentanții principalelor instituții implicate în alegerilor prezidențiale care au loc duminică.

A fost discutat stadiul pregătirilor în județ, inclusiv distribuirea materialelor electorale către secțiile de votar și asigurarea măsurilor de siguranță și ordine publică în ziua votului.

De asemenea, s-a mai discutat despre funcționarea corectă a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ciucă și Simion, UMĂR la umăr pentru turul 2. Mobilizarea PNL poate face diferența (PE)

Publicat

ciuca 1024x682.png

Ultimul sondaj dat publicității de INSOMAR arată o luptă extrem de strânsă pentru finala prezidențială. Potrivit cercetării, pe prima poziție se situează Marcel Ciolacu cu 24,4% intenție de vot, iar pentru locul 2 se bat liderii PNL și AUR.

Astfel, George Simion ar fi votat de 16,2% dintre români, în timp ce pentru Nicolae Ciucă ar vota 15,6%. Următorul candidat, respectiv Elena Lasconi, este mult sub cei doi, având doar 12,7% intenție de vot.

Ciucă și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Alegeri prezidențiale 2024: Prima secție de vot se deschide în Auckland, Noua Zeelandă. Lista secțiilor din Diaspora

Publicat

alegeri prezidențiale 2024: prima secție de vot se deschide în

Alegeri prezidențiale 2024: Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că startul votării pentru alegerile prezidențiale va fi dat în străinătate, prima secție de votare urmând să fie deschisă în Auckland, Noua Zeelandă, vineri, 22 noiembrie 2024, la ora 01:00, ora României.

Urmare a propunerilor transmise de Ministerul Afacerilor Externe, realizate pe baza informațiilor și a datelor primite de la misiunile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Pârtii de schi, iarna 2024-2025 în județele Alba, Bihor, Sibiu, Hunedoara, Cluj, Vâlcea. Tarife, program, acces și facilități

Publicat

pârtii de schi, iarna 2024 2025 în județele alba, bihor, sibiu,

Pârtii de schi, iarna 2024-2025 în județele Alba, Bihor, Sibiu, Hunedoara, Cluj, Vâlcea. Sezonul de schi începe mai devreme în acest an, în unele zone montane. La Păltiniș Arena se va schia încă din weekendul 23-24 noiembrie. Strat de zăpadă este depus și în munții Șureanu (Alba), Apuseni (Alba și Bihor), în Sibiu la Păltiniș, dar și pe pârtii din Cluj sau Hunedoara.

În funcție de condițiile meteo, pârtiile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe