Connect with us

ACTUALITATE

MUREŞ: Aproape 350 de cupluri şi-au programat online căsătoriile la Starea Civilă

Publicat

Aproape 350 de cupluri şi-au programat căsătoriile, într-o singură lună, în ianuarie, prin aplicaţia online a Serviciului de Stare Civilă din Târgu Mureş, în condiţiile în care anul trecut au fost oficiate în total 832 de căsătorii.

„347 de căsătorii au fost deja programate, în prima lună a acestui an, prin aplicaţia online de rezervare a datei de oficiere. Cuplurile care doresc să îşi oficieze căsătoria în Municipiul Târgu Mureş au posibilitatea şi în acest an să facă programări online în data şi la ora pe care le doresc. Digitalizarea şi eficientizarea relaţiei autoritate – cetăţean este pentru noi un domeniu de interes, pe care ne străduim să îl implementăm tocmai pentru a simplifica birocraţia”, a declarat vineri, Claudiu Maior, consilier al primarului din Târgu Mureş.

Potrivit lui Maior, confirmarea programării se face prin e-mail la adresa specificată de cei care se programează, ocazie cu care li se comunică data la care viitorii miri trebuie să se prezinte la Serviciul Stare Civilă pentru depunerea dosarului de căsătorie.

„Rezervarea online se poate face cu cel puţin 11 zile înainte de data căsătoriei. Aplicaţia se adresează locuitorilor Municipiului Târgu Mureş şi nu numai pentru încheierea căsătoriei civile între cetăţeni români. În 2018, am avut 832 de cupluri care au spus ‘DA!’ în faţa ofiţerului de stare civilă, în scădere faţă de anul 2017, când au fost întocmite 872 acte de căsătorie. Din luna septembrie 2018, căsătoriile se oficiază în noua Casă a Căsătoriilor, deschisă în Cetatea Târgu Mureş”, a precizat consilierul primarului din Târgu Mureş. (AGERPRES)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cercetători clujeni de la UBB, UMF și USAMV, finaliști la prima ediție a Galei Cercetării Românești

Publicat

1674896366 ubb cluj.jpg

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării organizează la sfârșitul lunii ianuarie prima ediție a Galei Cercetării Românești, prin care se dorește începerea unei tradiții de recunoaștere la cel mai înalt nivel a meritelor celor care proiectează și construiesc viitorul României și al lumii.

”De multe ori, talentul românesc este recunoscut peste hotare. Suntem datori să le transmitem cercetătorilor români din elita lumii că ne fac mândri.

Principiul de la care plecăm este mai bine mai mult pentru mai puțini, decât mai puțin pentru mai mulți, ceea ce implică prioritizarea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

InfoTrafic: Lista drumurilor naționale pe care circulația rutieră a fost închisă din cauza ninsorii viscolite, sâmbătă dimineața

Publicat

drum zapada 1000x544.jpg

Situația drumurilor la nivel național: A fost închisă circulația rutieră, sâmbătă dimineața, pe mai multe drumuri naționale din Buzău și Vrancea, din cauza ninsorii viscolite. De asemenea, pe mai multe sectoare de drum, sunt restricții de tonaj. Porturile sunt închise din cauza vremii, iar pe autostrăzile A1, A2 și A3 ninge.

Șoferii din Alba care vor să călătorească în alte județe, sunt sfătuiți să consulte înainte de a pleca la drum lista drumurilor închise din cauza ninsorilor și zăpezii viscolite. În județul Alba CNAIR nu a comunicat că sunt drumuri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ședința anuală a Adunării eparhiale, la Alba Iulia. Irineu: Asistăm cu durere la dispreţuirea şi încălcarea celor zece porunci

Publicat

intalnire anuala biserica 1000x576.jpeg

Arhieiscopul ortodox Irineu a prezidat ședința anuală a Consiliului eparhial și a Adunării eparhiale.

Evenimentul a avut loc în Sala de conferințe „Capernaum” a Căminului bisericesc „Peregrinus” din Alba Iulia.

Membrii organismului, clerici și mireni, au dezbătut principalele activități derulate în anul 2022.

Anul acesta, forul bisericesc s-a desfășurat într-o nouă componență, ca urmare a alegerilor organizate în decursul anului precedent, potrivit Reintregirea.ro.

A urmat o slujbă de Te-Deum, iar ședințele au continuat cu rapoarte de activitate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Lucrările la cel mai mare mall din Alba au început în forță în acest an. Cât de mult a evoluat șantierul din Alba Iulia

Publicat

mall alba 27ian 5 1000x600.jpeg

Lucrările la noul Mall din Alba Iulia, situat la ieșirea din municipiu spre Cluj-Napoca, pe malul râului Ampoi, au început în forță în acest an.

După relocarea liniilor electrice de înaltă tensiune, muncitorii au început construcția corpului de clădire situat în partea de Sud-Vest.

Acesta va avea două nivele și va găzdui la parter magazine de modă, haine, încălțăminte și jucării iar la etaj restaurante, fast-food-uri dar și o sală de fitness și un cazinou.

Anunțată inițiat pentru luna decembrie 2022, deschiderea noului mall a fost amânată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe