ACTUALITATE
Musicalul ”Hamilton”, disponibil pe Disney+ în contextul manifestaţiilor antirasiste
„Hamilton”, un musical despre Revoluţia americană din secolul al XVIII-lea pe ritmuri hip-hop şi cu o distribuţie de artişti care reflectă diversitatea populaţiei ţării, va deveni disponibil începând din 3 iulie pe platforma de streaming Disney+, într-o perioadă marcată de manifestaţii uriaşe care au loc în Statele Unite pentru a denunţa discriminările rasiale, informează AFP.
Pentru creatorul şi ceilalţi actori din distribuţia acestui spectacol extrem de popular în Statele Unite, momentul nu ar putea fi mai bine ales de grupul Disney pentru a difuza versiunea filmată a spectacolului „Hamilton”, cel mai mare succes de box-office pe Broadway din ultimii cinci ani.
Lin-Manuel Miranda, autorul de origine portoricană al acestui show în care interpretează şi rolul principal, a dezvăluit că s-a simţit deosebit de emoţionat atunci când a recunoscut replici şi cuvinte culte din acest musical în timpul manifestaţiilor care au izbucnit în Statele Unite pentru a denunţa decesul lui George Floyd, un afro-american care a murit asfixiat sub genunchiul unui poliţist caucazian pe 25 mai în oraşul Minneapolis.
Filmul „Hamilton”, montat din fragmente ale musicalului omonim jucat la New York în 2016, spune povestea lui Alexander Hamilton, unui dintre părinţii fondatori ai naţiunii americane. El va deveni disponibil pe 2 iulie pe platforma Disney+.
De la lansarea versiunii originale în 2015, spectacolul a fost produs cu alte trupe de actori şi în alte oraşe din America de Nord, dar şi la Londra, având adeseori distribuţii formate din artişti de culoare.
Pentru actriţa americană Renee Elise Goldsberry, care a făcut parte din distribuţia show-ului original, tocmai această diversitate şi mesajul său revoluţionar sunt elementele care fac din „Hamilton” o operă deosebit de modernă.
La începutul lunii mai, grupul Disney a decis să devanseze lansarea filmului cu mai mult de un an, pentru a acoperi vidul produs de oprirea bruscă a filmărilor din cauza pandemiei de COVID-19.
Ca o ironie a sorţii, filmul „Hamilton” va fi lansat într-o perioadă în care statuile personalităţilor care simbolizează pentru anumiţi oameni sclavia şi trecutul rasist al Statelor Unite sunt demontate în întreaga ţară.
Actorul Okieriete Onaodowan se declară „nerăbdător să vadă cum vor reacţiona tinerii de culoare” la acest spectacol şi în această perioadă.
În acest musical, Alexander Hamilton critică cu fermitate un monarhist britanic care considera că Revoluţia americană în curs de desfăşurare era „o revoluţie a gloatei”.
În 2016, musicalul „Hamilton” a câştigat 11 premii Tony, cele mai importante trofee decernate în fiecare an de profesioniştii din industria teatrelor de pe Broadway. În total, încasările obţinute de acest spectacol au depăşit pragul de 1 miliard de dolari pe plan mondial.
Soţii Obama se numără printre milioanele de fani ai acestei producţii.
Succesul musicalului „Hamilton” pe Broadway a avut însă şi un efect mai puţin plăcut, făcând să crească preţurile biletelor, care au ajuns să se vândă uneori şi cu mai multe mii de dolari, a dezvăluit Lin-Manuel Miranda, care speră că filmul va ajuta creaţia sa să devină o operă cu adevărat destinată marelui public.AGERPRES
Citește mai mult pe Botosani24.ro