Connect with us

EVENIMENT

Nava de croazieră Ruby Princess, un focar de infecţie cu COVID-19, a acostat în apropiere de Sydney. Circa 200 de membri ai echipajului, cu simptome de contaminare

Publicat

Nava de croazieră „Ruby Princess” a acostat luni în apropiere de Sydney, după ce circa 200 de membri ai echipajului au început să prezinte simptome de contaminare cu SARS-CoV-2, potrivit AFP.

Vasul a fost amarat în portul Kembla, situat la aproximativ 80 km sud de Sydney, după ce fusese blocat câteva săptămâni în largul mării pentru că la bordul ei s-au aflat un sfert din persoanele decedate de COVID-19 în Australia.

Echipe de medici au evaluat starea sănătăţii membrilor bolnavi ai echipajului şi au decis care dintre ei trebuie debarcaţi pentru a primi îngrijiri medicale pe uscat.

La jumătatea lunii martie, guvernul australian autorizase debarcarea la Sydney a 2.700 de pasageri de pe „Ruby Princess”, administrată de Carnival Australia, în pofida unei măsuri luate anterior care interzicea navelor de croazieră să acosteze în Australia.

Pasagerii respectivi s-au întors apoi la domiciliile lor, răspândite pe tot teritoriul australian. Sute dintre ei au fost ulterior testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Cel puţin zece dintre aceştia au decedat apoi de COVID-19, adică un sfert dintre cei 40 de morţi de coronavirus în Australia. Până în prezent, aproximativ 6.000 de persoane au fost testate pozitiv pe acest continent.

Poliţia statului New South Wales, unde este situat portul Kembla, a indicat într-un comunicat că nava ar putea rămâne până la zece zile în port, timp care îi este necesar pentru a se reaproviziona şi a-şi face plinul de carburant, înainte de a părăsi apele australiene.

Poliţia a precizat că echipajul nu ar fi autorizat să debarce decât în caz de urgenţă şi că mai mulţi membri ai echipajului au fost deja spitalizaţi.

„Amararea se va face cu respectarea normelor sanitare stricte” şi în măsura în care „aceasta nu va reprezenta vreun risc pentru angajaţii portului sau pentru populaţie”, a insistat poliţia care anunţase în ajun deschiderea unei anchete penale în urma debarcării pasagerilor de pe pachebot.

Mick Fuller, şeful poliţiei statului New South Wales, constatase duminică „divergenţe totale” între informaţiile furnizate de operatorul navei către autorităţi şi dispoziţiile prevăzute de lege. Potrivit lui, unele întrebări rămân fără răspuns, în special cea privind starea de sănătate a pasagerilor.

„Întrebarea esenţială care rămâne fără răspuns şi pentru care o anchetă penală şi medico-legală trebuie să fie făcută este de a şti dacă echipajul companiei Carnival a dovedit transparenţă” cu privire la „starea de sănătate a pacienţilor şi echipajului în legătură cu COVID-19”, a explicat el.

„Permisul internaţional eliberat pentru a intra într-un port se bazează pe asigurarea dată de căpitan autorităţilor că la bordul navei nu există vreo maladie contagioasă”, a amintit şeful poliţiei citat. AGERPRES

Foto: dailytelegraph.uk

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Tranzacțiile online transfrontaliere vor ajunge la ANAF și apoi la Eurofisc. Trebuie raportate prin CESOP până în 30 aprilie

Publicat

tranzacțiile online transfrontaliere vor ajunge la anaf și apoi la

Tranzacțiile online transfrontaliere vor ajunge la ANAF și apoi la Eurofisc. Prestatorii de servicii de plăți online trebuie să transmită către ANAF, până pe 30 aprilie, prima raportare trimestrială despre beneficiarii plăților transfrontaliere din sistemul lor. 

Supranumită CESOP (Sistemul Electronic Central de Informații de Plată), raportarea îi vizează pe comercianții online care încasează peste 25 de plăți transfrontaliere în fiecare trimestru.

Aceste informaţii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

GREVĂ JAPONEZĂ la Registrul Comerțului, la nivel național. Angajații vor salarii mai mari și sporuri de suprasolicitare

Publicat

grevĂ japonezĂ la registrul comerțului, la nivel național. angajații vor

GREVĂ JAPONEZĂ la Registrul Comerțului: Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional. 

Angajații solicită Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”.

Sindicaliştii revendică acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro este STABIL, chiar dacă România este lider la inflație în UE

Publicat

euro e1585126946240.jpg

Calmul temporar existent între atacul Iranului asupra statului evreu și momentul în care Israelul va răspunde cu aceeași monedă, a redus aversiunea față de risc dar și prețul petrolului.

Cursul euro a scăzut miercuri de la 4,9763 la 4,9754 lei, într-o ședință în care tranzacțiile s-au înghesuit în culoarul 4,975 – 4,976 lei.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro este STABIL, chiar dacă România este lider la inflație în UE

Evoluția leului nu a fost…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Cum arată cea mai veche casă din comuna Rimetea. Are peste 340 de ani, iar drumul până la ea este o aventură în sine

Publicat

video: cum arată cea mai veche casă din comuna rimetea.

Cum arată cea mai veche casă din comuna Rimetea. Comuna este una dintre cele mai atractive locuri din Alba pentru turiști.

Pe lângă casele albe, ospitalitatea gazdelor, gulașul tradițional și peisajul superb, comuna mai este cunoscută pentru încă un obiectiv turistic. 

Ascunsă de ochii lumii, într-o parte a localității se află cea mai veche casă din comună. O casă veche de peste 340 de ani.

Drumul până la ea este o aventură în sine. O stradă îngustă, de mai bine de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe