Connect with us

ACTUALITATE

O britanică, bolnavă de cancer în stadiu terminal a strâns donaţii de patru milioane de lire sterline în patru zile

Publicat

bowelbabe fund sursa foto instagram donatie femeie
sursa foto: Instragram / bowelbabe

O prezentatoare britanică a unui podcast despre cancer a strâns în patru zile donaţii în valoare de peste patru milioane de lire sterline destinate programelor de cercetare medicală, după ce a dezvăluit că primeşte îngrijiri paliative, declanşând un val de reacţii emoţionante în Regatul Unit, informează AFP.

Deborah James, în vârstă de 40 de ani, supranumită ”Bowel Babe” pe Instagram, şi-a luat luni la revedere de la cei 600.000 de abonaţi ai săi, cărora le-a povestit de mai multe luni despre lupta zilnică pe care o duce cu cancerul colorectal.

”Este mesajul pe care nu voiam să-l scriu niciodată. Am încercat tot ceea ce a fost posibil, însă corpul meu nu joacă potrivit regulilor”, a scris ea, subliniind că nu ştie câte zile i-au mai rămas de trăit şi făcând apel la continuarea donaţiilor destinate cercetării medicale.

Joi, Deborah James a primit titlul onorific de Dame a Ordinului Imperiului Britanic, decernat în urma unei aprobări primite de la regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, în semn de apreciere faţă de ”campania sa neobosită” împotriva acestei boli.

Bolnavă de cancer a strâns donaţii de patru milioane de lire sterline în patru zile: Ce sumă și-a propus aceasta să strângă

Prezentatoarea de podcast şi-a propus iniţial să strângă donaţii de 250.000 de lire sterline, însă vineri suma colectată era de 16 ori mai mare, depăşind pragul de patru milioane de lire sterline (4,7 milioane de euro).

Mesajul ei a stârnit un val de emoţii pe reţelele de socializare, numeroşi internauţi lăudând ”forţa” şi ”generozitatea” acestei mame a doi copii, de 14 şi 12 ani.

După ce a fost diagnosticată în 2016, Deborah James, fostă directoare adjunctă a unei şcoli, a devenit cunoscută după ce a coprezentat podcastul BBC ”You, Me And The Big C” (”Eu, voi şi cancerul”), o emisiune foarte populară în Regatul Unit. Ea a scris, de asemenea, o carte despre cancer.

Bolnavă de cancer a strâns donaţii de patru milioane de lire sterline în patru zile: Ce a spus premierul britanic

”Deborah este o sursă de inspiraţie, iar onestitatea, căldura şi curajul ei sunt o sursă de forţă pentru numeroase persoane”, a scris pe Twitter prim-ministrul britanic Boris Johnson.

Deborah James a precizat pentru admiratorii ei de pe Instagram că a plecat din spital pentru a-şi petrece ultimele momente alături de familie, în casa părinţilor săi, care locuiesc în oraşul Woking, la sud-vest de Londra.

”A trecut un an de când nu am mai băut alcool, dar medicii mi-au spus: ‘Deborah, eşti pe moarte, bea ceea ce doreşti”’, a povestit prezentatoarea într-un interviu publicat joi de cotidianul The Times. ”Aşa că mi-am turnat un pahar de şampanie”, a adăugat ea. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe