Connect with us

ACTUALITATE

O vastă reţea de spălare de bani obţinuţi din traficul de droguri, destructurată în Franţa

Publicat

O vastă reţea care spăla circa 90 de milioane de euro anual, obţinuţi din traficul de droguri în Franţa şi transportaţi cu camioanele în Maroc prin Spania, a fost destructurată la începutul lunii noiembrie, a anunţat vineri jandarmeria franceză, citată de AFP.

În urma unei operaţiuni comune a secţiilor de investigaţii ale jandarmeriei din patru oraşe franceze, cu sprijinul unei unităţi a Europol specializate în depistarea cazurilor de spălare de bani, au fost arestate 18 persoane şi au fost confiscate bunuri în valoare de 4 milioane de euro provenite din aceste afaceri (terenuri, apartamente, vehicule, conturi bancare), a detaliat jandarmeria într-un comunicat.

Paisprezece persoane au fost plasate în detenţie provizorie, iar patru sub control judiciar.

Anchetatorii au apreciat că reţeaua putea spăla până la 90 de milioane de euro în fiecare an pentru ca banii să fie reinvestiţi în special în domeniul imobiliar în Maroc.

O cantitate de 37 kg de canabis, 5 kg de cocaină, două puşti de vânătoare şi un pistol automat au fost de asemenea descoperite în cursul percheziţiilor.

Operaţiunea, denumită „Cash Collect” de anchetatori, a început în 2018 în urma unei informaţii obţinute de secţia de investigaţii (SR) din Lyon.

După mai multe acţiuni de supraveghere, jandarmii din Lyon au descoperit că aproximativ 15 camioane înmatriculate în Maroc serveau la transportul unor mărfuri, dar şi al banilor traficanţilor de droguri cunoscuţi de serviciile de investigaţii.

„Banii se aflau în sacoşe de supermarket, bine legaţi în pachete, împreună cu un carnet de evidenţă, în cabina şoferului, aparent la vedere”, a explicat colonelul Laurent Lesaffre, comandantul SR din Lyon.

Banii erau astfel transportaţi cu camioanele. În septembrie 2019, anchetatorii au interceptat unul dintre acestea la o barieră, chiar înainte de frontiera franco-spaniolă, cu „peste două milioane de euro lichizi în genţi” aflate în portbagaj, a adăugat Lesaffre. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Beat criță, așa a condus un bărbat din municipiul Botoșani. Polițiștii l-au dat jos de la volan la Stăuceni

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit luni pe drumul național, DN 29D, în comuna Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior,  bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuri de muncă disponibile la Botoșani. 492 de locuri pe LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

bucatar1.jpg

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că nu mai puțin de 492 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

DIRECTOR TEHNIC SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

SEF FERMA AGRICOLA SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr din Corni, cu permisul suspendat și 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, aventuri în trafic la oraș, în Botoșani

Publicat

etilotest bun.jpg

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani-Biroul Rutier au anunțat astăzi că la data de 23 martie 2024 oprit pentru control, pe  Bulevardul Mihai Eminescu un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din comuna Corni.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta avea anulat dreptul de a conduce autovehicule.

Mai mult decât atât, în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Placheta de onoare a Poliției Române pentru cei trei polițiști de la Botoșani care l-au găsit pe micuțul Aryan Mahmood

Publicat

politisti premiati.jpg

Cei trei polițiști care l-au găsit pe Aryan Mahmood, în timpul căutărilor desfășurate în pădurea din apropierea localității Tudora, au primit distincții din partea Inspectoratului General al Poliției Române.

Anunțul a fost făcut astăzi de Inspectoratul de Poliție al Județului Botoșani, care a organizat întreaga operațiune de căutare a micuțului de doi anișori Aryan Mahmood, care s-a pierdut de bunici săptămâna trecută la Tudora.

“Aceștia au primit Placheta de onoare a Poliției Române pentru merite deosebite în activitatea desfășurată”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe