Connect with us

ACTUALITATE

Obezitatea este un factor major de risc în decesele COVID-19, potrivit unui raport global

Publicat

Majoritatea deceselor la nivel global provocate de COVID-19 s-au produs în ţări cu o rată ridicată a obezităţii, nivelurile de mortalitate din cauza coronavirusului fiind de 10 ori mai mari în cazul naţiunilor unde cel puţin 50% dintre adulţi sunt suprapoderali, sunt concluziile unui studiu global dat joi publicităţii, informează Reuters.

Raportul, care descrie o corelaţie ”dramatică” între decesele asociate COVID-19 şi ratele de obezitate, a ajuns la concluzia că 90%, echivalentul a 2,2 milioane din 2,5 milioane de decese cauzate de pandemie până în acest moment, s-au produs în ţări cu niveluri ridicate de obezitate.

Cercetarea a analizat statisticile referitoare la decesele cauzate de noul coronavirus realizate de Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite şi datele Global Health Observatory al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) referitoare la obezitate.

În mod surprinzător, au spus autorii, nu există exemplul unei ţări unde, în general, cetăţenii nu sunt supraponderali sau obezi şi care să aibă rate ridicate de deces din cauza COVID-19.

”Să ne uităm la ţări precum Japonia şi Coreea de Sud, unde există niveluri foarte scăzute de decese cauzate de COVID-19 precum şi niveluri foarte reduse de obezitate în rândul adulţilor”, a spus Tim Lobstein, consilier de specialitate în cadrul Federaţiei Mondiale a Obezităţii şi profesor invitat la Universitatea din Sydney, Australia, unul dintre autorii raportului.

”Au acordat prioritate sănătăţii publice implementând o serie de măsuri, inclusiv referitoare la greutatea corporală a populaţiei, iar rezultatele s-au văzut în timpul pandemiei”, a mai spus acesta.

În schimb, raportul a descoperit că în Statele Unite şi Marea Britanie spre exemplu, atât ratele de mortalitate COVID-19, cât şi nivelurile de obezitate au fost printre cele mai ridicate.

Regatul Unit are a treia cea mai ridicată rată de mortalitate din cauza coronavirusului pe plan global şi a patra cea mai înaltă rată de obezitate – 184 de decese COVID-19 la 100.000 de locuitori, iar 63,7% dintre adulţi sunt supraponderali, potrivit datelor OMS -, urmată de Statele Unite, cu 152,49 decese COVID-19 la 100.000 de locuitori, 67,9% dintre adulţi fiind supraponderali.

John Wilding, profesor de medicină la Universitatea din Liverpool, Marea Britanie, şi preşedintele Federaţiei Mondiale a Obezităţii, a spus că obezitatea ar trebui recunoscută ca un factor important de risc în cazul COVID-19 şi luată în calcul la planificările pentru vaccinare.

”Este cu adevărat important să recunoaştem că obezitatea… creşte riscul”, a spus acesta într-o declaraţie despre concluziile raportului. ”Astfel, asemenea altor afecţiuni precum diabetul şi bolile cardiovasculare, persoanele care suferă de obezitate ar trebui luate în calcul pentru prioritatea timpurie la programele de vaccinare din întreaga lume”. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Bărbat de 59 de ani, arestat pentru 30 de zile, după ce s-a dat în spectacol pe o terasă din municipiul Botoșani

Publicat

barbat retinut arestat dus de politie botosani stiri.jpg

Publicitate

Marți, instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a unui bărbat, de 59 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și lovire sau alte violențe.

 

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta, la data de 14 iulie, în jurul orei 16:30, în timp ce se afla pe terasa unui local…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șoferii care nu își plătesc la timp amenzile de circulație ar putea rămâne pietoni

Publicat

Șoferii care nu își plătesc la timp amenzile de circulație

Publicitate

Șoferii care nu își plătesc la timp amenzile de circulație ar putea rămâne pietoni.

Conducătorii auto care nu își plătesc amenzile de circulație, în termen de cel mult 12 luni, s-ar putea alege cu permis de conducere suspendat, conform Profit.ro

Măsura pregătită de Guvern face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri discutat de premierul Bolojan cu reprezentanții autorităților locale, 

Premierul Ilie Bolojan a participat marți,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministrul Muncii: România are boli care nu ar trebui să fie motiv de certificat de handicap. Există fraudă în sistem

Publicat

ati covid alba iulia e1635963339304 1000x600.webp.webp

Publicitate

Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății lucrează la gestionarea listei criteriilor pentru acordarea certificatelor de handicap pentru că România are niște boli care, deși sunt o problemă pentru fiecare cetățean, nu ar trebui să fie un motiv de certificat de handicap, a anunțat ministrul Muncii, Petre-Florin Manole, la Antena 1.

‘Sunt din ce în ce mai multe persoane care au astfel de certificate (de handicap, n.r.), de la același medic, pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Mucenic Atinoghen, care a compus imnul „Lumină lină” din rânduiala Vecerniei

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul mucenic atinoghen, care a compus imnul

Publicitate

Sfântul Atinoghen a trăit în vremea împăratului Dioclețian (284-305). Sfântul Atinoghen a viețuit împreună cu zece ucenici într-o mănăstire de lângă cetatea Sevastiei și a fost episcop al Pidahtoei.

Dregatorul Filomarh i-a cerut să lepede credință în Hristos și să aducă jerfe idolilor. Atinoghen a refuzat și a mărturisit: “O, prigonitorule, cei de care zici că au pierit nu au pierit deloc, ci se află acum în ceruri, bucurându-se cu…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe