Connect with us

ACTUALITATE

Avertisment privind varianta Omicron: ”Riscul global este evaluat ca fiind foarte ridicat”

Publicat

omicron

Este posibil ca varianta Omicron a coronavirusului să se răspândească la nivel internațional, prezentând un risc global „foarte ridicat” de valuri de infecție care ar putea avea „consecințe grave” în unele zone, a declarat luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS), conform Reuters.

Agenția a îndemnat cele 194 de state membre ale sale să accelereze vaccinarea grupurilor cu prioritate ridicată și, în anticiparea creșterii numărului de cazuri, să „se asigure că există planuri” pentru a menține serviciile de sănătate esențiale.

„Omicron are un număr fără precedent de mutații de vârf, dintre care unele sunt îngrijorătoare pentru impactul lor potențial asupra traiectoriei pandemiei”, a precizat OMS. „Riscul global legat de noua variantă … este evaluat ca fiind foarte ridicat”.

Până în prezent, nu a fost raportat niciun deces legat de Omicron, deși sunt necesare cercetări suplimentare pentru a evalua potențialul Omicron de a trece de protecția indusă de vaccinuri și de infecțiile anterioare, a precizat OMS.

„Creșterea numărului de cazuri, indiferent de o schimbare a gravității, poate reprezenta o solicitare copleșitoare pentru sistemele de sănătate și poate duce la o creștere a morbidității și mortalității. Impactul asupra populațiilor vulnerabile ar fi substanțial, în special în țările cu o acoperire vaccinală redusă”, a precizat instituția.

Varianta a fost raportată pentru prima dată la OMS pe 24 noiembrie din Africa de Sud, unde infecțiile au crescut vertiginos.

De atunci, s-a răspândit în întreaga lume, noi cazuri fiind descoperite în Olanda, Danemarca și Australia, chiar dacă tot mai multe țări au impus restricții de călătorie pentru a încerca să se izoleze. Japonia a anunțat luni că își va închide granițele pentru străini, alăturându-se Israelului în luarea celor mai dure măsuri.

OMS, în cele mai recente recomandări, a reiterat că țările ar trebui să folosească o „abordare bazată pe risc pentru a ajusta în timp util măsurile de călătorie internațională”. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Noi materii pentru elevii din România. De când vor avea la şcoală ore de „Educaţie Nutriţională”, „Armonie şi expresie corporală” şi „Aventură cunoaşterii Universului”

Publicat

noi materii pentru elevii din românia. de când vor avea

Publicitate

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Daniel David, a emis un ordin prin care sunt aprobate noi programe şcolare pentru discipline opţionale incluse în oferta educaţională naţională, valabile în anul şcolar 2025–2026, informează playtech.ro.

Materii noi în şcolile din România

Printre aceste discipline se regăsesc „Educaţie Nutriţională”, „Armonie şi expresie corporală” şi „Aventură cunoaşterii Universului”. Ordinul a fost…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Pescuitul se interzice în România începând de pe 9 aprilie. Cât durează prohibiția din 2025 și ce amendă riscă românii care nu respectă legea

Publicat

pescuitul se interzice în românia începând de pe 9 aprilie.

Publicitate

Începând de miercuri, pescarii din România trebuie să pună undițele în cui pentru o perioadă. Intră în vigoare prohibiția generală pentru pescuitul în apele naturale, o măsură anuală menită să protejeze resursele piscicole în cea mai importantă perioadă pentru reproducerea speciilor – primăvara. Potrivit Ordinului comun emis de Ministerul Agriculturii și Ministerul Mediului, interdicția se aplică la nivel național și va fi valabilă…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (341)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (341)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

CITIND  REVISTA „RAMURI”  NR. 1 DIN 2025

Gabriela Gheorghișor publică studiul literar „Mihai Eminescu și avatarurile lui Orfeu”.  Studiul este o paralelă a modurilor cum văd orfismul eminescian Dumitru Chioaru și Ioan Em. Petrescu.  Merită reținute rândurile despre Orfeu și poezia orfică: „În conștiința literară europeană, Orfeu reprezintă arhetipul poeților….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Ionuț – Lucian Melinte, primarul comunei Gorbănești

Publicat

„invitatul zilei” la botosani24.ro: ionuț – lucian melinte, primarul comunei

Publicitate

„Invitatul Zilei” în la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi primarul comunei Gorbănești, Ionuț – Lucian Melinte.
Unul dintre cei mai tineri primari din România, Ionuț – Lucian Melinte a vorbit despre investițiile din această comună mică dar cochetă din județul Botoșani, unde în ultimi patru ani au fost investite milioane de euro de la Uniunea Europeană în diferite proiecte de infrastructură.
Un interviu realizat în studioul on-line…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe