Connect with us

ACTUALITATE

Organizaţia Salvaţi Copiii a acordat asistenţă umanitară pentru 350 de copii ucraineni şi familiile lor

Publicat

salvati copiii romania refugiati
sursa foto: Facebook / Salvati Copiii Romania

Salvaţi Copiii România a acordat asistenţă umanitară pentru 350 de copii ucraineni şi familiile lor la punctele de frontieră cu Ucraina, potrivit unui comunicat al acestei organizaţii transmis, luni, AGERPRES.

Dintre aceştia, aproximativ 60 sunt solicitanţi de azil. Alte 400 de femei au primit sprijin în punctele de frontieră de la Sighet, Siret, Giurgiuleşti şi Isaccea.

Persoanele care se refugiază din Ucraina au nevoie de informaţii despre procedura de azil şi despre regimul de tranzit, de consiliere psihologică atât la frontieră, cât şi în centre, de materiale de primă necesitate: pături, căciuli, mănuşi, medicamente, hârtie igienică şi saci menajeri, precizează sursa citată.

Salvaţi Copiii România este prezentă în centrele pentru refugiaţi din Maramureş, Suceava şi Galaţi

Salvaţi Copiii România este prezentă în centrele pentru refugiaţi din Maramureş, Suceava şi Galaţi, fiind pregătită să acorde ajutor umanitar persoanelor strămutate din Ucraina – pachete alimentare, produse de igienă personală, haine şi încălţăminte.

Salvaţi Copiii reaminteşte că este activă în domeniul azilului din 1995, derulând o serie de proiecte ce oferă servicii educaţionale şi sociale adresate nevoilor specifice ale copiilor solicitanţi de azil şi refugiaţi, inclusiv minori neînsoţiţi şi persoane relocate. În cei 25 de ani de activitate în domeniul azilului, 9.200 de copii şi familiile acestora au beneficiat de activităţi zilnice, asistenţă financiară, consiliere socială şi psihologică şi suport material şi educaţional.

Anul trecut, Salvaţi Copiii a acordat o atenţie furnizării de servicii directe copiilor, părinţilor şi adulţilor vulnerabili solicitanţi de azil sau beneficiari ai protecţiei internaţionale. În contextul creşterii numărului minorilor neînsoţiţi (2.174), intervenţia Salvaţi Copiii s-a concentrat pe asigurarea nevoilor de bază la sosirea pe teritoriul României. Un număr de 1.190 de copii şi 571 de adulţi au primit ajutor în centrele regionale de proceduri şi cazare pentru solicitanţii de azil ale Inspectoratului General pentru Imigrări din Bucureşti, Galaţi, Rădăuţi, Şomcuta Mare şi Timişoara.

Reprezentanţii Salvaţi Copiii au desfăşurat activităţi de asistenţă socială

Reprezentanţii Salvaţi Copiii au desfăşurat activităţi de asistenţă socială, cu accent pe acordarea de suport material pentru acoperirea nevoilor de bază, consiliere socială şi informare. De asemenea, au oferit sprijin educaţional pentru copii, în vederea asigurării accesului echitabil la educaţie. Au fost distribuite pachete cu materiale educaţionale şi recreative pentru copii, precum şi pachete cu produse sanitare, îmbrăcăminte şi alimente.

Astfel, anul trecut, 1.020 de copii, dintre care 230 de minori neînsoţiţi şi 352 de adulţi au beneficiat de informare, iar 1.190 de copii şi 571 de adulţi – de suport material pentru asigurarea nevoilor de bază la momentul sosirii în centre. Reprezentanţii Salvaţi Copiii au oferit asistenţă în vederea accesării serviciilor sociale pentru 1.020 de copii şi 352 de adulţi (consiliere, acompaniere, depunere dosare sociale, alocaţii, acte stare civilă, dosare de handicap etc.). De asemenea, au colaborat cu unităţile medicale din centrele de cazare şi au organizat sesiuni de informare pentru prevenirea răspândirii COVID-19, distribuind, totodată, pachete cu produse sanitare, se precizează în comunicat. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din județul Botoșani

Publicat

botoșani: bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din

Publicitate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă suma de 16.487.522,20 lei pentru lucrările de consolidare în vederea reducerii riscului seismic la clădirea Sanatoriului de Neuropsihiatrie din satul Podriga, comuna Drăgușeni (jud. Botoșani) – a anunțat ministrul Cseke Attila.

‘Avem toate premisele administrative, organizatorice și financiare ca să implementăm programe de investiții pe consolidare de risc seismic, avem sute de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„invitatul zilei” la botosani24.ro: claudiu ilaș, primarul comunei dângeni

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.

Claudiu Ilaș a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni cu bani de la Uniunea Europeană, prin PNRR, dar și prin Programul Național „Anghel Saligny” , Compania Națională de Investii, AFM sau chiar cele din PNDL2. A vorbit despre drumuri, despre frețelele de apă și chiar despre reluarea proiectelor pentru a aduce gaz metan în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe