ACTUALITATE
Organizaţia Salvaţi Copiii a acordat asistenţă umanitară pentru 350 de copii ucraineni şi familiile lor
Salvaţi Copiii România a acordat asistenţă umanitară pentru 350 de copii ucraineni şi familiile lor la punctele de frontieră cu Ucraina, potrivit unui comunicat al acestei organizaţii transmis, luni, AGERPRES.
Dintre aceştia, aproximativ 60 sunt solicitanţi de azil. Alte 400 de femei au primit sprijin în punctele de frontieră de la Sighet, Siret, Giurgiuleşti şi Isaccea.
Persoanele care se refugiază din Ucraina au nevoie de informaţii despre procedura de azil şi despre regimul de tranzit, de consiliere psihologică atât la frontieră, cât şi în centre, de materiale de primă necesitate: pături, căciuli, mănuşi, medicamente, hârtie igienică şi saci menajeri, precizează sursa citată.
Salvaţi Copiii România este prezentă în centrele pentru refugiaţi din Maramureş, Suceava şi Galaţi
Salvaţi Copiii România este prezentă în centrele pentru refugiaţi din Maramureş, Suceava şi Galaţi, fiind pregătită să acorde ajutor umanitar persoanelor strămutate din Ucraina – pachete alimentare, produse de igienă personală, haine şi încălţăminte.
Salvaţi Copiii reaminteşte că este activă în domeniul azilului din 1995, derulând o serie de proiecte ce oferă servicii educaţionale şi sociale adresate nevoilor specifice ale copiilor solicitanţi de azil şi refugiaţi, inclusiv minori neînsoţiţi şi persoane relocate. În cei 25 de ani de activitate în domeniul azilului, 9.200 de copii şi familiile acestora au beneficiat de activităţi zilnice, asistenţă financiară, consiliere socială şi psihologică şi suport material şi educaţional.
Anul trecut, Salvaţi Copiii a acordat o atenţie furnizării de servicii directe copiilor, părinţilor şi adulţilor vulnerabili solicitanţi de azil sau beneficiari ai protecţiei internaţionale. În contextul creşterii numărului minorilor neînsoţiţi (2.174), intervenţia Salvaţi Copiii s-a concentrat pe asigurarea nevoilor de bază la sosirea pe teritoriul României. Un număr de 1.190 de copii şi 571 de adulţi au primit ajutor în centrele regionale de proceduri şi cazare pentru solicitanţii de azil ale Inspectoratului General pentru Imigrări din Bucureşti, Galaţi, Rădăuţi, Şomcuta Mare şi Timişoara.
Reprezentanţii Salvaţi Copiii au desfăşurat activităţi de asistenţă socială
Reprezentanţii Salvaţi Copiii au desfăşurat activităţi de asistenţă socială, cu accent pe acordarea de suport material pentru acoperirea nevoilor de bază, consiliere socială şi informare. De asemenea, au oferit sprijin educaţional pentru copii, în vederea asigurării accesului echitabil la educaţie. Au fost distribuite pachete cu materiale educaţionale şi recreative pentru copii, precum şi pachete cu produse sanitare, îmbrăcăminte şi alimente.
Astfel, anul trecut, 1.020 de copii, dintre care 230 de minori neînsoţiţi şi 352 de adulţi au beneficiat de informare, iar 1.190 de copii şi 571 de adulţi – de suport material pentru asigurarea nevoilor de bază la momentul sosirii în centre. Reprezentanţii Salvaţi Copiii au oferit asistenţă în vederea accesării serviciilor sociale pentru 1.020 de copii şi 352 de adulţi (consiliere, acompaniere, depunere dosare sociale, alocaţii, acte stare civilă, dosare de handicap etc.). De asemenea, au colaborat cu unităţile medicale din centrele de cazare şi au organizat sesiuni de informare pentru prevenirea răspândirii COVID-19, distribuind, totodată, pachete cu produse sanitare, se precizează în comunicat. Agerpres
Citește Romania24.ro pe Google News
Citește mai mult pe Botosani24.ro