EVENIMENT
Organizatori şi participanţi la nunţi şi botezuri, amendaţi de poliţişti, în Slatina și Caracal

Mai mulţi organizatori şi participanţi la nunţi şi botezuri desfăşurate în municipiile Slatina şi Caracal, unde incidenţa infectărilor cu noul coronavirus este de peste 8 la mia de locuitori, au fost sancţionaţi de poliţişti pentru nerespectarea restricţiilor ce vizează limitarea răspândirii virusului, amenzile totalizând 22.500 de lei, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.
În municipiul Caracal (incidenţă 8,41 la mia de locuitori), poliţiştii şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au aplicat două sancţiuni organizatorilor unor nunţi şi botezuri pentru depăşirea numărului maxim admis de persoane care pot participa la un eveniment privat, precum şi alte 11 sancţiuni pentru participarea la evenimente a unor persoane nevaccinate.
Şi la Slatina (incidenţă de 11,27 la mia de locuitori), organizatorul unei nunţi a fost sancţionat. El a fost amendat cu 2.500 de lei pentru că a permis participarea la nuntă a unor persoane nevaccinate.
În ultimele două zile, poliţiştii, jandarmii şi reprezentanţii DSP Olt au făcut verificări la 130 de societăţi comerciale şi în 228 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate circa 3.500 de persoane.
Pentru nepurtarea măştii de protecţie în spaţii publice 123 de persoane au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei.
Echipele de control au aplicat şi avertismente unor persoane care circulau pe stradă, în Slatina, după ora 20,00, având în vedere că în municipiu a fost restricţionată circulaţia persoanelor în intervalul orar 20,00 – 5,00 din cauza incidenţei în creştere a cazurilor de COVID-19.
În ceea ce priveşte restricţiile privind organizarea evenimentelor private, la Slatina, acestea sunt permise cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dar nu mai mult de 200 de persoane, iar cei prezenţi să fie persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 sau persoane trecute prin boală.
Duminică, în judeţul Olt, incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 a crescut faţă de zile precedente atât în municipiile Slatina şi Caracal, cât şi la nivel judeţean (5,96 la mia de locuitori), iar cea mai ridicată incidenţă a fost raportată în comuna Milcov (11,35). AGERPRES
EVENIMENT
Muniție preluată de pirotehniști în vederea DISTRUGERII controlate, în poligon. Sfaturile ISU Cluj

Pirotehniștii din cadrul ISU Cluj au preluat, azi, muniție neexplodată din două locații din județul Cluj, Strucuț, respectiv Crăești, în vederea distrugerii ei controlate în poligon. Este vorba de un proiectil de 105mm și un proiectil de aruncător de 82mm, ambele din al Doilea Război Mondial.
„Echipajul pirotehnic din cadrul unității noastre a fost solicitat să desfășoare în această după-amiază două misiuni de asanare a unor elemente de muniție găsite pe…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Concert de pricesne, poezii și învățăturile părintelui Amfilohie Brânză la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca

Asociația Oastea Domnului a organizat în colaborare cu Mitropolia Clujului și Casa de Cultură a Studenților,,Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca un concert de pricesne și conferința cu tema ,,Demnitate și smerenie în suflet creștin”, susținută de părintele Amfilohie Brânză.
Copii și pricesne, combinația perfectă pentru a crea emoții
În debutul evenimentului s-a rostit o rugăciune de binecuvântare, iar apoi părintele Claudiu Melean a ținut un discurs în care…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

În a doua ședință a pieței valutare din aprilie s-a observat o tendință de depreciere a leului față de euro, evoluție în contrast cu cea a altor monede din regiune, în condițiile în care situația politică incertă a provocat ieșiri de fonduri din piața locală, unul dintre factorii care au redus rezerva valutară a BNR.
Cursul euro a urcat de la 4,9770 la 4,9774 lei, valoarea maximă atinsă în acest an, în timp ce tranzacțiile se realizau între 4,976 și 4,978…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii în ziua Învierii. Tradiții din satele clujene

În Postul Paștilor, în mai toate casele dn satele din județul Cluj răsuna bătaia brâglelor de la războiul de țesut.
Asta pentru că, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în Postul Mare erau pregătite hainele noi, purtate de Paști.
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii
În vechime, în satul tradițional, femeia ocupa un rol important, ea fiind…
Citește mai mult pe Cluj24.ro