Connect with us

EVENIMENT

Panică la o școală din Târgu-Mureș: Mai mulți părinți cer izolarea unui elev, a cărui mamă urmează să se întoarcă din China

Publicat


scoala mures
sursa foto: zidezi.ro

Mai mulți părinți de la o școală din Târgu-Mureș au făcut o sesizare conducerii, prin care solicită izolarea unui copil, după ce au aflat că mama acestuia urmează să se întoarcă din China.

Panica s-a creat la Şcoala Gimnazială “George Coşbuc” din Târgu-Mureş, iar părinții spun că le este teamă ca nu cumva mama copilului, care se va întoarce din China, să fie purtătoare de coronavirus.

Citește și Numărul persoanelor care au murit din cauza coronavirusului a trecut de 800. În Hubei, 81 de oameni au murit în ultimele 24 de ore

Astfel, părinții solicită conducerii școlii ca elevul să stea acasă pe perioada în care mama lui se va afla în carantină.

Potrivit agerpres.ro, părinţii mai cer ca, după terminarea perioadei de carantină, atât copilul, cât şi mama lui să îşi facă analizele şi să prezinte rezultatele, agerpres.ro.

Inspectorul general şcolar al judeţului Muteș, Claudiu Bândilă, susţine că elevul nu poate fi împiedicat să vină la şcoală, chiar dacă mama lui va fi obligată să se izoleze la domiciliu.

“Autoizolarea membrilor familiei se face voluntar, doar mama fiind obligată să se izoleze la domiciliu. Ţinem legătura cu Direcţia de Sănătate Publică privind acest caz, instituţie care, la rândul ei, ia măsurile de monitorizare a mamei şi ţine legătura cu familia, pregătită să urmeze protocolul”, a precizat, duminică, Claudiu Bândil, citat de aceeași sursă.

Direcţia de Sănătate Publică Mureş a comunicat şcolii că după intrarea în ţară a mamei elevului, membrii familiei vor avea obligaţia să poarte mască, să stea la distanţă şi să ia măsuri stricte de igienă.

DSP Mureş a precizat că, zilnic, în şcoală se va face triajul epidemiologic, iar în cazul apariţiei de simptome se va suna de urgenţă la 112.

La intrarea în ţară, peste câteva zile, mama elevului are obligaţia să completeze un chestionar care va fi transmis la DSP Mureş.

sursa: agerpres.ro

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Coronavirus: Numărul deceselor ajunge la 52, în România. Au mai murit o femeie din Sibiu și un bărbat din Ialomița

Publicat

În România numărul persoanelor infectate cu coronavirus care au murit a ajuns, luni seara, la 52. Potrivit Grupului pentru Comunicare Strategică s-au înregistrat încă două decese:

Deces 51: Femeie, 65 de ani, județul Sibiu. Internată pe data de 27 martie 2020 SCJU Sibiu – ATI; în aceeași zi s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19, probe care au fost testate la Spitalul Regina Maria București.

Data confirmării: 28 martie 2020

Data decesului: 30 martie 2020

Patologie preexistentă: boală cardiovasculară

Deces 52: Bărbat, 52 de ani, județul Ialomița. S- a prezentat la UPU Slobozia în data de 29 martie 2020; s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 care au fost testate la INBI Matei Balș.

Data confirmării: 30 martie 2020

Data decesului: 29 martie 2020

Nu are medic de familie și nici aparținători, din acest motiv nu se cunosc antecedentele patologice ale bolnavului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Coronavirus: Italia a înregistrat încă 812 decese și 1.468 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 101.739

Publicat

Numărul deceselor din Italia cauzate de noul coronavirus a crescut cu 812 în ultimele 24 de ore, ajungând la 11.591, a anunţat luni seară Agenţia italiană pentru Protecţie Civilă.

Cea mai mare creştere zilnică din Italia a numărului de decese provocate de noul coronavirus a fost consemnată vineri (919).

Numărul total de cazuri confirmate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în Italia a ajuns luni la 101.739.

În întreaga Italie, 14.620 de pacienţi s-au vindecat total până luni seară.

În prezent, 3.981 de pacienţi se află la terapie intensivă în spitalele italiene.

FOTO: corriere.it

Citește mai departe

EVENIMENT

Coronavirus/ Au murit încă 3 persoane infectate, în România: doi bărbați și o femeie, din județele Bacău și Hunedoara. Numărul deceselor a ajuns la 50

Publicat

Încă trei persoane infectate cu coronavirus, doi bărbați și o femeie, din județele Bacău și Hunedoara, au murit în România, numărul deceselor anunțate de Grupul pentru Comunicare Strategică ajungând la 50.

Deces 48: Barbat, 59 de ani, județul Bacău. În data de 26 martie 2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 care au fost testate la Spitalul Clinic Boli Infecțioase Iași.

Data decesului: 30 martie 2020 – Spital Judetean de Urgență Bacau – secție Boli Infecțioase

Patologie preexistenta: hipertensiune arterială; Diabet zaharat tip II decompensat

Deces 49: Bărbat, 74 de ani, județul Hunedoara. Internat pe data de 19 martie 2020 în Secția de Oncologie Deva. Pe data de 27 martie s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Data confirmării: 30 martie 2020

Data decesului: 27 martie 2020

Patologie preexistentă: adenocarcinom gastric stadiul IV; carcinomatoză peritoneală

Deces 50: Femeie, 60 de ani, județul Hunedoara. În data de 26 martie 2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID-19 care au fost testate la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara. Data confirmării: 30 martie 2020

Data decesului: 29 martie 2020 – Spital Municipal Hunedoara Sectia ATI

Pacienta a fost transferată din Institutul Cardiovascular Timișoara în data de 26 martie 2020, fiind contact de salon cu caz confirmat.

Patologie preexistentă: cardiopatie, insuficiență cardiacă

Citește mai departe

EVENIMENT

Adolescent de 17 ani, din Arad, suspectat că ar fi ucis un bărbat pentru un telefon şi o tabletă, reținut de procurori

Publicat

arestat, catuse

Un adolescent în vârstă de 17 ani din judeţul Arad a fost reţinut, luni, fiind suspectat că a ucis cu lovituri de cuţit un bărbat pentru a-i fura un telefon mobil şi o tabletă, au anunțat luni reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Procurorii arată că adolescentul “i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit persoanei vătămate”, un bărbat de 49 de ani, care a decedat în urma rănilor. Tânărul ar fi furat un telefon mobil şi o tabletă din casa victimei, pe care le-a vândut.

Suspectul va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Conform unor surse judiciare, victima a fost găsită decedată întâmplător, în locuinţa sa, vineri seara. Un echipaj de ambulanţă a intervenit la o solicitare în oraşul Sântana, însă ar fi greşit adresa şi a intrat în altă casă, unde l-a găsit pe bărbat decedat şi cu multiple răni în zona toracică. Crima ar fi avut loc cu o noapte înainte de găsirea cadavrului, respectiv în noaptea de 26 spre 27 martie. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate