Connect with us

EVENIMENT

”Paradox Museum”, cel mai uluitor din lume, și-a deschis porțile și la Paris

Publicat

muzeul paradoxurilor paris

„Paradox Museum” şi-a deschis porţile la Paris, propunând vizitatorilor iluzii optice şi alte trucuri mintale. Astfel, Franţa a devenit cea de-a şasea ţară care găzduieşte un muzeu de acest tip, care se defineşte ca fiind „cel mai uluitor din lume”, informează AFP.

Din „sala camuflaj”, care îi face pe spectatori să pară invizibili, până la „sala simetriei”, ce permite levitarea, şi trecând prin „tunelul paradox”, care perturbă percepţia umană asupra gravitaţiei, vizitatorul trăieşte o serie de „experienţe paradoxale”. Fiecare dintre ele este explicată într-o descriere de câteva rânduri, pe care vizitatorul poate să o citească după ce a trăit-o.

Acest muzeu insolit mizează pe frecvenţa luminii sau pe opacitate pentru a provoca iluzii optice de-a lungul întregului său traseu de vizitare.

Totul este construit pentru a perturba spiritul vizitatorului şi a-l confrunta cu „90 de experienţe paradoxale”, denumite „exponate”, într-un parcurs cuprinzător şi interactiv, a cărui durată de vizitare este de o oră şi 30 de minute.

„Vrem să-i facem pe clienţi să se ‘autoprovoace’ în faţa acestor experienţe nebuneşti, în timp ce învaţă diverse lucruri despre felul în care creierul nostru şi ochii noştri se înşală”, a explicat Julien Teyssandier, directorul general al Paradox Museum din Paris.

După deschiderea unui prim muzeu în cadrul acestei francize la Oslo, în martie 2022, alte patru muzee de acest tip au fost inaugurate la Miami, Stockholm, Barcelona şi pe insula Cipru. În 2023, alte 10 „Paradox Museum” ar trebui să fie inaugurate în lumea întreagă, inclusiv la Londra, Chicago şi Berlin.

Muzeul Paradoxurilor din Paris este, pentru moment, cel mai mare dintre ele, prezentând 90 de „exponate” repartizate pe o suprafaţă de 1.700 de metri pătraţi.

Agerpres

Sursa foto: paradoxmuseumparis.com

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Riscul depresiei la copii crește odată cu creșterea perioadei petrecute pe rețelele sociale

Publicat

riscul depresiei la copii crește odată cu creșterea perioadei petrecute

Consilierul prezidenţial Diana Păun consideră că social media are un impact semnificativ asupra sănătăţii mintale şi bunăstării copiilor şi adolescenţilor şi afirmă că odată ce creşte timpul petrecut de minori pe social media, cresc riscurile depresiei şi anxietăţii, potrivit Agerpre.

„Observăm cu toţii expansiunea fără precedent a mediului virtual şi impactul semnificativ pe care acesta îl are asupra tinerilor şi asupra societăţii în general.

Odată cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Despăgubiri de peste un milion de lei pentru sute de agricultori din Alba care au fost afectați de secetă pedologică

Publicat

despăgubiri de peste un milion de lei pentru sute de

Sute de agricultori din Alba au fost despăgubiți cu peste un milion de lei, pentru culturile agricole care au fost afectate de seceta pedologică din 2022. 

Mai exact este vorba despre 300 de utilizatori de terenuri cu destinație agricolă care au fost despăgubiți cu suma totală 1.200.000 lei, pentru culturile agricole înființate în primăvara anului 2022, în suprafață de 6914,08 hectare, afectate de seceta pedologică.

Este vorba despre agricultorii care au terenuri ce au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Via Transilvanica străbătută INTEGRAL, timp de o lună, de 200 de angajați E.ON

Publicat

energia e.on x via transilvanica septembrie 2023 1.jpeg

De la începutul lunii septembrie și până luni, 2 octombrie, 32 de echipe formate din 200 de angajați ai companiei E.ON au dus #EnergiaLuiÎmpreună pe potecile de pe Via Transilvanica, primul traseu turistic de lungă distanță din România. În total, au fost făcuți 11 milioane de pași de către toți cei care au participat, însumând 8.300 de kilometri.

energia e.on x via transilvanica septembrie 2023 (4)

· Cei 1.400 de kilometri ai acestui traseu, din Putna și până la Drobeta-Turnu Severin, au fost parcurși…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Stadiul lucrărilor de reabilitare termică a Liceului Teoretic Teiuș: Se execută foraje pentru montarea pompelor de căldură

Publicat

foto: stadiul lucrărilor de reabilitare termică a liceului teoretic teiuș:

Lucrările de reabilitare termică a Liceului Teoretic Teiuș avansează în ritm alert. Constructorul lucrează la realizarea forajelor necesare amplasarea pompelor de căldură. De asemenea, se lucrează de zor la izolațiile interioare.

Primăria Teiuș a anunțat că angajații firmei de construcții care execută lucrările de reabilitare termică a Liceului Teoretic Teiuș lucrează la realizarea forajelor ce pot atinge adâncimi de peste 100 metri. Forajele sunt necesare montării…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe