EVENIMENT
Patru bărbați, reținuți în urma scandalului de la Suceava în timpul căruia un jurnalist și un activist de mediu au fost bătuți cu bestialitate

Patru bărbați au fost reținuți în urma scandalului de la Suceava în timpul căruia un jurnalist și un activist de mediu au fost bătuți cu bestialitate de aproximativ 20 de persoane.
Peste 30 de polițiști din cadrul IGPR și IPJ Suceava au participat la anchetă. Au fost audiate mai multe persoane și la final patru au fost reținute.
Citește și FOTO: Un jurnalist și un activist de mediu, bătuți cu bestialitate într-o pădure din Suceava
„12 persoane au fost conduse la audieri la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei, la finalul activităților procedurale, față de 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 24 si 44 de ani, domiciliați în comunele Șaru Dornei și Panaci, fiind dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,lovire sau alte violențe și purtare abuzivă”, au anunțat anchetatorii.
Cei patru bărbați au fost încarcerați în Arestul IPJ Suceava
Victimele făceau un reportaj despre tăierile ilegale de păduri
Un jurnalist și un activist de mediu au fost bătuți cu bestialitate de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din Suceava. Victimele făceau un reportaj despre tăierile ilegale de păduri, iar unii dintre agresori au fost duși la audieri.
Cei doi erau însoțiți de un alt jurnalist. Ambele victime au ajuns la spital, iar echipamentele le-au fost distruse.
„Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei”, au relatat, pe Facebook, cei de la Greenpeace România.
Mediafax
EVENIMENT
Așezarea cinstitelor moaște ale Sfântului Cuvios Dometie cel Milostiv în biserica mare a Mănăstirii Râmeț

Așezarea cinstitelor moaște ale Sfântului Cuvios Dometie în biserica mare a Mănăstirii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț, a avut loc miercuri, 2 iulie 2025, în contextul proclamării canonizării locale a acestuia.
După oficierea slujbelor Vecerniei și Utreniei, relicvele au fost purtate în procesiune de la chilia memorială a Sfântului Cuvios Dometie cel Milostiv în locașul de închinare.
La eveniment au luat parte numeroși clerici, obștea așezământului…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Precizările Parcului Natural Apuseni, legate de peștii morți de pe Arieș. Au fost afectate și specii protejate

Reprezentanții Parcului Natural Apuseni au transmis miercuri o serie de precizări legate de peștii morți de pe Arieș. Situația a fost prezentată de Alba24.
Aceștia spun că au declanșat o anchetă proprie, dar au anunțat și autoritățile de mediu și alte instituții cu atribuții în domeniu.
Printre speciile afectate se numără: păstrăv indigen, lipan, mreană, boiștean și chișcar. Impactul asupra habitatului natural este semnificativ, afectând nu doar populațiile de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Lucrări în toi la centrul de zi pentru seniori din Florești. Pivariu: O comunitate tânără, dar care nu își uită vârstnicii

Seniorii din Florești vor avea, în curând, un centru modern, cald și prietenos, în care să se simtă nu doar bineveniți, ci și valoroși.
Un nou Centru de Zi pentru Seniori prinde contur în comuna Florești. Proiectul, aflat în faza de construcție, este destinat persoanelor de peste 65 de ani și va oferi un spațiu modern pentru activități sociale, creative și de sprijin psihologic.
„Florești este o comunitate tânără, dar care nu își uită vârstnicii.
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Sărbătoarea Muzicii 2025 la Alba Iulia, 11-13 iulie: soprana Irina Baianț și opera Bărbierul din Sevilla în Piața Cetății. PROGRAM

Sărbătoarea Muzicii 2025: Cetatea Alba Carolina intră, din nou, în starea de excelență a sunetului. Un dirijor magistral, Daniel Jinga, două orchestre deinstrumentiști desăvârșiți și vocile cele mai bune duc sunetul spre perfecțiune.
Aceasta este, în rezumat, ediția 2025 din Sărbătoarea Muzicii, ce va avea loc între 11 și 13 iulie 2025, la Alba Iulia, în Piața Cetății.
Sărbătoarea Muzicii 2025: Muzică magică – una dintre cele mai bune soprane ale României vine…
Citește mai mult pe Alba24.ro