Connect with us

ACTUALITATE

Patru deținuți de la Penitenciarul Gherla, la Bursa Locurilor de Muncă organizată de compania Bosch

Publicat

bosch 3.jpg

Penitenciarul Gherla a participat marți cu un număr de 4 persoane private de libertate care execută pedeapsa în regim deschis, la bursa locurilor de muncă oferită de Compania Bosch.

Activitatea a avut loc la sediul Agenției Locale pentru Ocuparea Forței de Muncă Gherla și a fost subscrisă măsurilor active de mediere și combatere a șomajului, implementate de către AJOFM Cluj, în calitate de Serviciu Public de Ocupare, destinate corelării cererii și ofertei de pe piața muncii.

În cadrul evenimentului organizat, persoanele private de liberate s-au familiarizat cu ofertele de locuri de muncă puse la dispoziție de compania Bosch și au avut posibilitatea relaționării cu reprezentanții angajatorilor”, au spus reprezentanții penitenciarului.

Potrivit acestora, prin implicarea în acest gen de activități, Penitenciarul Gherla își propune să promoveze o imaginea realistă a sistemului penitenciar în general și a demersurilor de reintegrare socială, în special, ”scopul final fiind facilitarea reinserției socială a persoanelor care au executat sancțiuni privative de libertate”.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Ce pedeapsă cer procurorii pentru fostul deputat AUR Alba, Daniel Rusu, după ce ar fi divulgat date dintr-o anchetă penală

Publicat

daniel rusu deputat aur 1000x600.jpg

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cer o amendă penală pentru fostul deputat AUR de Alba, acutal deputat independent, Daniel Gheorghe Rusu. 

Mai exact, acesta este judecat pentru compromiterea intereselor justiţiei, după ce într-un live pe Facebook, Rusu a prezentat o ordonanță și numele unor persoane care erau urmărite de către procurori, o ordonanță emisă de Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, care era adresată Primăriei Șpring.

Potrivit știripesurse.ro, în ședința de joi 19 mai, procurorii au cerut judecătorilor să îl condamne pe Rusu la o pedeapsă de 200 de zile de amendă penală…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Pictură pe față, jocuri și cursuri de română pentru copiii ucraineni refugiați la Cluj-Napoca, într-un spațiu nou

Publicat

ucra 6.jpg

Copiii ucraineni refugiați la Cluj-Napoca au la dispoziție, începând de joi, un centru educațional amenajat în cadrul filialei din cartierul Zorilor a Bibliotecii Județene ”Octavian Goga”.

Aceștia se pot juca, având la dispoziție diverse jocuri potrivit vârstei lor, calculatoare, cărți de colorat,

”Am vrut să creăm un spațiu pentru copiii ucraineni, în care să poată veni zilnic, să facă diverse activități educative sau să se joace. Au la dispoziție diverse jucării, de la păpuși și mașinuțe, până la cărți în limba ucraineană, dar și laptopuri, tablete și ochelari VR, iar în plus vom organiza periodic cursuri și ateliere de artă, handmade sau IT.

ucra 2

Centrul e gratuit și funcționează de luni până vineri între orele 8 – 20”, a declarat Ioana Pîrlea, președintele asociației JCI Cluj, care a inițiat proiectul centrului.

Ateliere cu voluntari la centrul pentru…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Iohannis: Realitatea actuală ne determină să mergem mai departe în consolidarea apărării NATO în regiunea Mării Negre

Publicat

iohannis caracal
sursa foto: captură video Facebook / Administrația Prezidențială a României

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că realitatea actuală, determinată de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, face ca statele aliate să meargă mai departe în eforturile comune de consolidare a apărării NATO în regiunea Mării Negre.

Preşedintele Iohannis vizitează, împreună cu premierul Nicolae Ciucă şi cu premierul portughez, Antonio Costa, Batalionul 1 Instrucţie „Olt” din Caracal.

„Războiul Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei ne-a pus în faţa unei noi realităţi strategice. Am reacţionat şi vom continua să reacţionăm unitar, curajos şi hotărât în cadrul NATO, prin întărirea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul estic, în special în regiunea Mării Negre. Deciziile şi acţiunile noastre comune în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, inclusiv prezenţa dumneavoastră aici, dovedesc hotărârea şi operativitatea care definesc NATO şi pe noi, ca aliaţi. În anul 2014, după anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă, am început împreună procesul amplu de adaptare a Alianţei la un mediu de securitate volatil şi impredictibil”, a afirmat şeful statului.

El a adăugat că, în acel context, s-au pus bazele unei prezenţe robuste a NATO pe Flancul estic în domeniile terestru, aerian şi maritim – Prezenţa Aliată Înaintată/Forward Presence – şi au fost înfiinţate şi operaţionalizate pe teritoriul României o serie de structuri, inclusiv Brigada Multinaţională Sud-Est de la Craiova, căreia i s-au alăturat militarii portughezi.

„Realitatea actuală, mult mai brutală decât cea din anul 2014, ne determină să mergem mai departe în eforturile noastre comune de consolidare a apărării NATO în regiunea Mării Negre”, a evidenţiat Iohannis.

Preşedintele s-a declarat convins că la Summitul NATO de la Madrid din luna iunie vor fi decise noi direcţii comune de efort şi vor fi asumate noi angajamente „substanţiale” pentru resetarea consistentă a posturii aliate de descurajare şi apărare pe Flancul estic pe termen mediu şi lung, în beneficiul securităţii globale.

Şeful statului i-a mulţumit premierului Costa pentru prezenţa militarilor portughezi în România.

„Românii apreciază solidaritatea de care daţi dovadă prin angajamentul de a vă alătura militarilor noştri şi celorlalţi aliaţi din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est. Consolidăm, astfel, securitatea regiunii Mării Negre şi a spaţiului euroatlantic. România şi Portugalia se coordonează, de asemenea, cu succes, pentru consolidarea apărării şi pe Flancul sudic. (…)

Dragi militari aliaţi, datorită dumneavoastră, Alianţa este eficientă în îmbunătăţirea securităţii noastre comune. Alături de ceilalţi aliaţi prezenţi în România, inclusiv efective ale Forţei de Răspuns a NATO, oferiţi exemplul reacţiei prompte şi solide a Alianţei la schimbările mediului de securitate”, a transmis preşedintele Iohannis. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

BACALAUREAT 2022, sesiunea specială: SUBIECTELE și baremele la Română, Matematică și Istorie. Vineri, proba la alegere

Publicat

examen.jpg

Absolvenții de liceu participanți la loturile olimpice și la competițiile sportive și artistice internaționale susțin în această perioadă probele scrise în cadrul sesiunii speciale de Bacalaureat 2022.

Miercuri, 18 mai a fost proba de Limba și literatura română, joi cea obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie, iar vineri, 20 mai este proba la alegere.

Vezi și BACALAUREAT 2022: Modele de subiecte, teste de antrenament și bareme din ultimii ani. Matematică, Româna, Fizică, Anatomie

Din județul Alba, nu sunt elevi care susțin probe în această sesiune.

Subiecte și Bareme Bacalaureat 2022 – sesiunea specială pentru olimpici

Limba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate