Connect with us

EVENIMENT

UPDATE: Patru persoane din Constanța și două din Mehedinți, CONFIRMATE ca infectate cu coronavirus. Numărul total a ajuns la 70

Publicat

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat încă șase cazuri confirmate ca infectate cu coronavirus.  Patru persoane sunt din Constanța și două din Mehedinți

Numărul total îmbolnăvirilor la nivel național a ajuns la 70.

„Este vorba de patru bărbați și două femei, toți contacți cu persoana infectată”, a declarat Ministerul Sănătății.

Dintre cei 70 de cetățeni care au contactat virusul, șase au fost declarați vindecați și au fost externați

Potrivit unui comunicat emis de Grupul de Comunicare Strategică, persoanele infectate cu COVID-19 (coronavirus) sunt internate în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova și Constanța și se află sub supraveghere medicală permanentă.

Starea generală a pacienților este bună, cu excepția pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș. Starea pacientului internat la ATI la Institutul Victor Babeș este una ameliorată față de momentul internării.

2.067 persoane sunt în carantină și alte 13.745 sunt în izolare la dimiciliu

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.067 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 13.745 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

În cursul zilei de ieri, 12 martie, au fost înregistrate 1.170 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 6.826 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, au fost înregistrate 28 de dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal și două dosare penale înregistrate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de comunicarea de informații false, faptă prevăzută și pedepsită de art. 404 Cod Penal.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Situația privind numărul de infectări la nivel GLOBAL

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european și global, făcând precizarea că România se numără printre statele cel mai puțin afectate de acest virus.

Până la data de 12 martie 2020, au fost raportate 22.105 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ludovic Orban a fost ales preşedinte al formațiunii Forţa Dreptei

Publicat

ludovic orban a fost ales preşedinte al formațiunii forţa dreptei

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedinte al formațiunii Forţa Dreptei, la primul congres.

Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat al Forţei Dreptei.

Vicepreşedinţi ai partidului au fost aleşi: Violeta Alexandru, Marius Arcăleanu, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Ştefan Csordas, Ionel Dancă, Traian Dobrinescu, Cătălin Dumitraşcu, Mihai Farcaş, Bogdan Glăvan, Horia Grigorescu, Ion Groza, Herea Gabriel, George Ionescu, Antoaneta Ioniţă, Alexandru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bacalaureat și Capacitate 2024: Cât de grele ar trebui să fie examenele. Declarații Ligia Deca: „Acestea nu sunt olimpiade”

Publicat

bacalaureat și capacitate 2024: cât de grele ar trebui să

Bacalaureat și Capacitate 2024: Cât de grele ar trebui să fie examenele de Bacalaureat și Capacitate: explicațiile vin de la ministrul Educației, Ligia Deca, la un post central de televizune.

„Acestea nu sunt olimpiade. Cred că este greșit să ne referim la subiecte din punct de vedere al ușurinței sau al greutății”, a spus ea. 

Ligia Deca a menționat că subiectele trebuie calibrate „din punct de vedere al programei de evaluare” și „din punct de vedere al perioadei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Imagini din Parcul Natural Apuseni. ROTITUL cocoșului de munte

Publicat

cocos de munte foto captura video parcul natural apuseni.jpg

Imagini spectaculoase surprinse de camerele de supraveghere în Parcul Natural Apuseni prezintă rotitul cocoșului de munte. Aceste imagini au fost postate pe contul de Facebook al administrației parcului. 

”Rotitul cocoșului de munte (tetrao urogallus) și musafirii nepoftiți la dans”, au scris cei de la Parcul Natural Apuseni în descrierea imaginilor, conform Alba24.ro.

VIDEO. Imagini din Parcul Natural Apuseni. ROTITUL cocoșului de munte

„Rotitul” cocoșilor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos, cu bani din PNRR. Achiziția, lansată în SEAP

Publicat

microbuz electric și stații de reîncărcare la crăciunelu de jos,

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos. Cetățenii din comuna Crăciunelu de Jos vor beneficia în curând de un mijlocul de transport – microbuz electric, ce urmează să fie utilizat pentru deplasarea pe raza comunei și în afara acesteia. 

Primăria comunei Crăciunelu de Jos a lansat pe 19 aprilie, în SEAP, o licitație pentru achiziția unui microbuz electric și stații de încărcare, aferent proiectului „Înnoirea parcului de vehicule destinate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe