Connect with us

EVENIMENT

Percheziţii DIICOT în judeţul Suceava, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în contrabandă şi spălare de bani

Publicat

perchezitii

Un număr de 20 de percheziţii au fost efectuate de către procurorii DIICOT, simultan cu omologii francezi, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, transmis vineri AGERPRES, percheziţiile au fost efectuate marţi, în localitatea Dorneşti şi municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi spălare de bani. La acţiune au participat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava.

„Activităţile au fost integrate unei acţiuni comune, ce are la bază un Ordin European de Anchetă emis de către autorităţile franceze, în baza căruia au fost executate de către autorităţile judiciare române (DIICOT – Structura Centrală, Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Suceava) diferite activităţi pe teritoriul României prevăzute de Codul de procedură penală român”, precizează sursa citată.

Procurorii menţionează că, în cauză, există suspiciunea rezonabilă că, pe ruta Ucraina-România-Moldova, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, din cetăţeni români, moldoveni şi armeni, care ar fi acţionat coordonat pentru achiziţionarea din Republica Moldova şi Ucraina a unor cantităţi importante de ţigarete provenind din contrabandă, pe care le-ar fi depozitat în judeţul Suceava, fiind ulterior transportate şi comercializate pe teritoriul Franţei.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză au fost identificate mai multe locuri de depozitare/încărcare a ţigaretelor, situate în România, pe raza judeţului Suceava, locuri din care ţigaretele erau încărcate şi transportate în Franţa, prin intermediul unor autovehicule dotate cu spaţii special prevăzute pentru transportul ţigaretelor de contrabandă în mod disimulat”, arată anchetatorii.

Cu ocazia percheziţiilor, arată DIICOT, au fost identificate cinci autovehicule utilizate pentru transportul ţigaretelor de contrabandă „în spaţii disimulate, special create pentru a nu putea fi descoperite de către autorităţi în momentul tranzitului european către ţara de destinaţie”.

„Suportul financiar şi logistic a fost asigurat de către Eurojust, la acţiune participând şi ofiţeri de poliţie din Franţa. Ulterior, activităţi similare au fost derulate de autorităţile franceze şi în Republica Moldova”, se mai precizează în comunicat.AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Biroul Naţional al USR a agreat lista de miniştri şi programul de guvernare. Vor fi supuse validării Comitetului Politic

Publicat

ciolos

Biroul Naţional al USR a agreat, duminică, lista de miniştri şi forma finală a programului de guvernare care vor fi propuse spre validare în Comitetul Politic al partidului, care se va întruni la ora 18,00.

Lista de miniştri este următoarea, anunţă Biroul de presă al USR:

* prim-ministru – Dacian Cioloş

* ministrul Afacerilor Externe – Dan Barna

* ministrul Apărării Naţionale – Nicu Fălcoi

* ministrul Afacerilor Interne – Alin Stoica

* ministrul Justiţiei – Stelian Ion

* ministrul Finanţelor – Dragoş Pîslaru

* ministrul Transporturilor şi Infrastructurii – Cătălin Drulă

* ministrul Energiei – Cristina Prună

* ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului – Claudiu Năsui

* ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – George Căţean

* ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor – Mihai Goţiu

* ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene – Cristian Ghinea

* ministrul Sănătăţii – Ioana Mihăilă

* ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei – Ionuţ Moşteanu

* ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale – Oana Ţoiu

* ministrul Educaţiei – Corina Atanasiu

* ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării – Monica Berescu

* ministrul Culturii – Iulia Popovici

* ministrul Tineretului şi Sportului – Tudor Pop

Lista membrilor Cabinetului Cioloş şi programul de guvernare vor fi depuse luni la Parlament. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Trafic ÎNTRERUPT pe DN 7, în județul Vâlcea în urma unui accident rutier. Au fost implicate trei autoturisme

Publicat

Arhivă foto

Traficul a fost oprit, duminică după-amiază, pe DN 7, în județul Vâlcea după ce trei autoturisme s-au ciocnit. În urma evenimentului rutier nu au fost persoane rănite.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că pe DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, la kilometrul 199+900 de metri, în apropierea localității Călimănești, județul Vâlcea, a avut loc un accident rutier.

Din primele date, s-a produs o tamponare între 3 autoturisme, acestea rămânând imobilizate pe suprafața de rulare.

Nu au fost persoane rănite, însă circulația a fost întreruptă pe ambele sensuri, fiind valori ridicate de trafic.

Se estimează reluarea normală a traficului în 30 de minute.

Citește mai departe

EVENIMENT

A treia extragere la Loteria de Vaccinare are loc duminică

Publicat

A treia extragere săptămânală la Loteria de Vaccinare va avea loc duminică şi va fi difuzată la orele 20:50 la postul de televiziune naţional, potrivit unui comunicat remis AGERPRES de Loteria Română.

La această extragere participă numerele de ordine din intervalul 1.344.171 – 1.627.567, corespunzătoare participanţilor care s-au înscris, conform Regulamentului, până vineri, 15 octombrie, la orele 12:00.

La cea de-a treia extragere săptămânală se vor acorda 80 de premii a câte 10.000 de lei şi un premiu de 100.000 de lei.

Rezultatele extragerilor vor fi afişate pe site-ul Loteriei Române, pe site-ul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Focar nou de COVID-19, la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timișoara. Rata de infectare în judeţ, în uşoară scădere

Publicat

spital

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat, duminică, un nou focar activ COVID-19, la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, unde sunt patru pacienţi în supraveghere epidemiologică.

Numărul total al focarelor urcă în judeţ la 14.

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 260 de noi cazuri de infectări cu SARS-CoV-2, dintre care 143 sunt în Timişoara şi 39 la minori. Nu a fost raportat niciun deces.

În spitale, sunt 510 bolnavi confirmaţi cu COVID-19 şi suspecţi, iar 63 sunt în ATI.

Rata de infectare a scăzut la 10,6 la mia de locuitori pe judeţ (de la 10,63) şi la 13,21 în Timişoara (de la 13,31 raportat anterior). Cel mai ridicat indice de infectare cu SARS-CoV-2 este în localitatea Remetea Mare – 18,54 la mia de locuitori. Agerpres

Citește mai departe